20 Mayıs 2021 Perşembe

Mario Lemina & Galatasaray, maliyetine bağlı sıcağım bu transfere


Fulham küme düştü ve Lemina'nın opsiyonu da iptal olmuş oldu. Ligde kalmaları halinde, zorunlu bir opsiyon vardı. Geçtiğimiz günlerde yazmıştım, Lemina oldukça istikrarlı bir sezon geçirdi. Galatasaray dönemi sakatlıklarıyla gündemdi, o yüzden de yeni sezonda takımda tutmak adına çok ateşli olmadık gibi. Bu sezonunun sonrasında ise, bir şekilde gündeme gelir diye düşünüyorum. Galatasaray'ın orta saha ihtiyacı net ve sakatlıkları bir kenara bırakınca, Lemina performansı tatmin ediciydi. Tabii sakatlıkları bir kenara nasıl bırakabiliriz ki.

Sakatlık olayı apayrı. Galatasaray'a gelen sakat çıkıyor, Galatasaray'dan sakat çıkan da istikrar kazanıyor. Fernando da böyleydi, Lemina da böyle oldu. Fulham'da 30 maça çıktı ve çoğunda da 90 dakika. Premier Lig temposunda oynadı, atlanmasın. Diagne için diyoruz ya, takımı düşse dahi kendini kanıtladı, o seviyede devam eder. Bu Lemina için de geçerli olabilir. Southampton da devam etmeyecektir yine de. Maliyeti ne olur, nasıl talipler çıkar kısmını ise bilmiyorum.

Lemina / Gedson Fernandes 2'lisi bir arada nasıl olur diye ara ara düşünüyorum. 2 tane direkt oynamayı seven, hareketli orta saha. Gedson Fernandes'in gerçek kalitesini son 1.5 ayda izledik. Lemina da o yaşlarda böyle bir potansiyeldi. Öyle sık sakatlıklar yaşadı ki, gelişimi beklenen ölçüde olmadı. Galatasaray ve Fulham'a kiralık verilmesi, kendisini yeniden ayağa kaldırmak içindi. Kısmen olsa da, o eski potansiyele ulaşmak zor.

Yine de oynadığı dönem, Lemina da kalitesini göstermiş bir futbolcu. Yeri geldi, stopere dahi çektik. Orada da performansı iyiydi. Fulham'da da baktım, stoper olarak kullanılmışlığı var. 6 gibi oynar tabii. Seri'ye rağmen, ısrarla 6'ya çekiliyordu. Tempolu, oyunun 2 yönünü oynayan, sert, çalışkan, hareketli ve direkt oynamayı çok seviyor. Çift forvet oynasan, merkezi yine Gedson / Lemina ikilisiyle oluşturabilirsin. Maliyetine bağlı şekilde, sıcağım bu transfere. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var. Şöyle 2.5 - 3 milyon avro gibi bir bonservise oradan çıkartabilsek, 1 dakika düşünmezdim.

19 yorum:

  1. Abi geçen sezona göre sadece 180 dk fazla oynamış çok da istikrarlı bi sezon geçirmemiş bana kalırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık yok, kronik yani. Darbeye dayalı olanları sayma. Ligin başı da kayıp. Yoksa geçen sezonun çok önünde. 2021 yılında çıktığı maçlara bak.

      Sil
  2. Bizde yine sakatlanır abi. Gerekli özveriyi gösterebilen bir futbolcu ama. Bu arada abi dediğin gibi o kadar da fazla oynamamış en azından süre olarak.
    1.849 dakika oynamış abi. Bizdeyken ise 2.228 dakika oynamış. Hadi tempo ile karşılaştırabilirsin dersin ki Premier Lig'teki tempo daha yüksek olduğundan 3 maç'ın hesabı olmaz. Yine de istikrar konusunda sıkıntı yaşayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yazdım, ilk yoruma bakabilirsin :)

      Sil
    2. Hmmm baktım abi haklısın o zaman :D

      Sil
  3. gedson'u da çok beğenirim ama bence lemina çok daha yetenekli oyuncu. sakatlık problemleri olmasaydı seviyesi juve'den aşağı düşmezdi.

    YanıtlaSil
  4. Sezonu erken açacağımizi da düşünürsek o tempoya dayanamaz sakatlanır. Maliyeti de düşük olmaz. İngiltere'den gelen adam ne kadar az para isteyebilir ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bilemiyorum, sakatlanır mı? Bakmak lazım.

      Sil
  5. Gedson ve Lemina merkezi muhtesem olurdu ama Galatasaray'da yasanan su iktidar kavgasi yuzunden bu seneye cok eksik bir kadro ile baslayacagiz gibime geliyor, pek umudum yok acikcasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Yarına nasıl çıkacağımızı bilemiyoruz ki :(

      Sil
  6. gedson / lemina önlerinde draxler.

    YanıtlaSil
  7. Hem kaliteli hem formda hem sağlam oyuncu alacak durumumuz yok, sözleşmeleri dikkatli yaptığımız sürece böyle riskler alınabilir. BJK kariyeri düşüşteki Ghezzal, Rosier, Abou ile şampiyon oldu.
    Tabii daha önemlisi transfer çalışmalarına makul zamanda başlamak, bilhassa Villarreal yenerse çok erken açacağız sezonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız o iş. Bu yüzden de bazen böyle hamleler yapabiliyorsun.

      Sil
  8. İkinci yarı sakatlıktan uzak bir devre geçirdi. Ancak ilk yarının özellikle başları biraz sakatlık problemleri çekti. Scott Parker onu genellikle orta sahanın ara elemanı olarak kullandı. Oyunun defansif yönünü iyi oynarken hücum yönünde pek varlık gösteremedi. Scott Parker ın oyun yapısının rakibi kendi sahasında karşılamak("Lig genelinde") olduğunu da belirtmek gerek. Yani kompakt oyunda ve dar alanda defansif olarak faydalı oldu.
    Yani özetlemek gerekirse defansif anlamda başarılı olurken oyunun hücum yönünde faydalı olduğunu söylemek zor. Hız anlamında da bizdeki performansının gerisinde olduğunu söylemek zorundayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darbeye dayalı sakatlik onlar. Yapabilecek bir şey yok sanki :( benim korkum işin kronik tarafı.

      Sil
  9. Aynı isimlerin etrafında dönüp durmak sıktı artık. Hani yerli olsa dersin ki piyasa dar, yapacak bir şey yok. Bu takımın scout ekibi, teknik ekibi; Ndiaye, Onyekuru, Lemina ve Seri dışında oyuncu bilmez mi? Kaldı ki bu adamın sağlık durumu hep istikrarsız. Boşuna kumar oynamaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru da, para olmayınca ister istemez konuşulan isimler böyle :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir