28 Mayıs 2021 Cuma

Omar, geri dönüş ateşini yakmış


Omar, geri dönüş ateşini yakmış. Henüz bu konuda kesin bir açıklama olmasa da, sezon öncesi kampında kendisini göreceğiz gibi. Zor bir sürecin içindeydi. 2021 yılını ameliyat ve tedavilerle geçirdi. Şükür ki, korkulan olmadı diyelim. Önce kendi sağlığı ve hayatını devam ettirebilmesi. Sonrası ise futbola döner mi, dönemez mi diye bakacaktık. Şu an o kısımdayız ve geri dönüş olacak gibi. Kendisini tam anlamıyla izleyememek, bizler adına kayıp.

İyi transferdi. Norveç Milli Takım'ının 1. sağ beki ve Olympiakos'da istikrarlı görüntüsü vardı. Sözleşmesi bittiğinde onu transfer edebilmek akıl işiydi diyelim. Maalesef tam anlamıyla izleyemedik. Oysa sezona da müthiş girmemiş miydi? Önce covid süreci yaşadı ve maçlar kaçırdı, sonra da yılbaşında yaşadığı hadise. Toplamda sadece 13 maça çıkabildi, 10'u lig. Omar ile alakalı "yetersizdi" gibisinden hükümler verilse de, ne ara bunun tanısı konuldu ki.

Her sağ beki, Mariano üzerinden yorumlar olduk. Hatırlıyorum, Mariano da özellikle son sezonu yerden yere vuruluyordu. Çok klas, büyük sağ bek de, o zaman takımda iken mi değeri verilseydi. Yaşlanmıştı o da, ayrılıktan daha doğal ne var? Mariano sevdası bu kadar büyükse de, o tarzda bir sağ bek alacaktık. Omar, biraz daha tempolu ve dengeli bir sağ bek. Mariano tekniği ve oyun aklı başka seviyedeydi.

Omar'ın da Galatasaray seviyesinde gayet yeterli bir sağ bek olduğuna inanıyorum. Umarım fiziksel anlamda bir an önce hazır olur da, en azından sağ bek konusunda düşünceli olmayız. Omar dönerse, Yedlin'in iyi bir alternatif olacağına inanıyorum. Yedlin adına da peşin hüküm vermek istemem, kamp sonrası konuşacağım. Geçen sezon hayal kırıklığı olduğu doğrudur ama şartlar da malum. Direkt olarak görev aldı, sık maç trafiği, yaşadığı sakatlık derken toparlanamadı.

Biraz da kurgu kurbanı, Yedlin'in yükselebileceği bir oyun düzeni yok. 3'^lü savunmaların sağ kanadı gibi, temposu ve hızı bunu istiyor. 4'lüye uyum sağlamasına sağlar da, çalışmak, daha güçlü bir oyun düzeni gerekiyor. Biz ise o sık rotasyon içinde bunu başaramadık diyeyim. Omar / Yedlin bu noktada gayet iyi bir sağ bek rotasyonu. Tabii bugün biri gelse ve Yedlin için 2-3 milyon avro bonservis önerse, buna kimse hayır demez.

6 yorum:

  1. Bekler oyun kuramıyorken mutlaka stoperler ve merkez oyuncuları oyun kurucu olmalı, seriyi isterdim ben açıkçası onun gibi pasöre ihtiyaç var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da ağır kalıyor, başka defoları oluyor.

      Sil
  2. Yılın en büyük şanssızlığı budur. İstikrarlı bir oyuncuydu sağ bekte de çok sarsıldık yokluğunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da fazla kullanmadık, beklenti fazlayken :(

      Sil
  3. Bu adamı iyi bir takim içerisinde izlemek isterim. Defans arkasına attığı deparlari ödüllendirilecek bir orta saha ile yaptığı ataklar mutlaka sonuçlanacaktır. Aut, korner veya gol bu da defansif açıdan bizi zorda bırakmaz. Yedlin olur, olmaz ama Eboue bin son yılları gibi kendini yere brakmaktan vazgeçmeli. Ye

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir