1 Mayıs 2021 Cumartesi

Salih Uçan'a olan hayranlığım her geçen zaman artmaya başladı


Salih Uçan'a olan hayranlığım her geçen zaman artmaya başladı. Yeni bir hayranlık bu tabii, herkes gibi diyelim. Özellikle de bu sezon yaşadığı gelişimle birlikte, ülke içi transferin en önemli futbolcusu oldu. Kime gideceğini bilmiyorum. Ocak ayında biz yazılıyorduk, bugünlerde Beşiktaş. Trabzonspor da mutlaka bu transfer adına agresiftir. Fenerbahçe bu kadar merkez orta saha üstüne düşünür mü bilmem de, maksat rakipler almasın diyerek düşünüyor olabilirler. Tabii iş futbolcuda bitiyor.

Galatasaray'la alakalı çekincemi yazmıştım. Önümüzde kongre süreci var. Kim başkan olacak bilmiyorum. Gerçi kim olursa olsun, seçimlerin tam tarihinde yapılacağını düşünsek dahi, Haziran ayını göreceğiz. Sözleşmesi bitmiş futbolcular adına da geç kalmış oluruz. O anlamda bugünden, hatta dünden bu işi bitirmek gerekiyordu. Mevcut yönetim ne yapıyor bilmiyorum. Yeni yönetim geldiğinde bu işe bakış açısı ne olur, Fatih Hoca ne düşünür? Hocanın da hazırlığı vardır mutlaka. Yine de bu işler yönetimde bitiyor.

Galatasaray adına konuşayım, net ihtiyaç. Orta sahada bu tarz "yaratıcı" bir profile ihtiyaç var. Salih Uçan'la alakalı asıl sevdiğim nokta, hücumunun yanında savunmasını da geliştirmiş olması. Fizik olarak çok güçlendi, pek ikili mücadele kaybetmiyor ve oyunun savunma katkısı da oldukça yükseldi. Hücumda da sık sık rakip ceza sahası çevresinde gol arıyor. Muazzam bir şut tekniği var, bu da Galatasaray adına en büyük eksiklerden. İrfan Can Kahveci'yi neden alamadık durumunu ancak böyle dindiririz. 

Caulker için de yazılıyor mesela. Ona çok sıcak değilim. Nedeni de oyun tarzımız kaynaklı. Stoperler orta sahaya kadar çıkıyor. Caulker'in geriden oyun kurabilmesi tamam da, ağır olması problem. Maicon da iyi oyun kurardı mesela. Gözden düşmesi hızı kaynaklıydı. Caulker bu anlamda sorun olabilir, tabii Fatih Hoca ile devam edileceğini düşünerek bunu yazıyorum. Salih Uçan oradan alınacak isim. Bonservis ödeyebilme durumu olsa, Alanyaspor'lu başka isimleri de yazardım.

7 yorum:

  1. (M.T.A) Salih Uçan,Aytaç Kara,Kenan Karaman,Mehmet Özcan gibi bonservisi olmayan oyuncuların alınması zor iken Suat Serdar,Kaan Ayhan gibi bonservisi olan oyuncuların alınması bizim için imkansız.Mostafa,Halil ve Onyekuru'nun tapusu alınsın yeter.Gedson ise 1 sezon daha kiralansın razıyım.Zaten elimizdeki oyuncuları dahi ederine satamayacağız.Bonservisi eline geçecek Hakan Çalhanoğlu'ndan ise hiç bahsetmiyorum($,€,£).Burak bizde para-TL bile-yok.Parasını kulübe feda edecek başkan hiç yok.Aziz Yıldırım,Ali Koç gibi vb...Anca kulübe ihtarname gönderip verdikleri parayı faiziyle isterler.Alaylı-Liseli diye ayrım yaparlar.Başarıdan nasiplenip kendi isimlerinin,etiketlerin,şirketlerinin bolca reklamını yaparlar.Yöneticiler kulübü yemekten doymadılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat Serdar ve Kaan Ayhan gibi isimleri alman imkansız değil. İş satışa bakıyor ve sattığın kadar al kuralının bitmiş olmasının avantajları olacak.

      Sil
  2. Gelir direkt katkı yapar Galatasaray'da yeter ki oyuncuya takımda yapabileceklerine dair proje anlatilsin. Oyuncu ikna edilsin. Tabi maddi yönden de biraz öne çıkmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kongre süreci muamma orada da, kim yapacak bu işi?

      Sil
    2. Şükrü Hanedar yapacak

      Sil
  3. Yeni yönetim ve yeni hoca belli olmadan transferler olmaz. Yeni seçilecek yönetim de fatih hoca ile devam edecek olursa zaten önümüzdeki sezondan bir şey beklememek gerekir. 4 sezondur takımı geriye götüren bir isimle devam eden yönetimden de bir şey beklememek gerekir. Ciddi bir değişim olmadan yani hem yönetim hem teknik direktör değişimi... takımdan önemli başarılar beklemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim beklentim büyük hala. Yeni yönetim çatısı altındaki Fatih Hoca'yı merak ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir