25 Mayıs 2021 Salı

Transferde sürekli olarak "kanat oyuncuları" konuşur olduk


Transferde sürekli olarak "kanat oyuncuları" konuşur olduk. Bu kanatlar da ağırlıklı olarak Türkiye sınırlarında. Kanatlarda değişim, en az 2 futbolcu transferi ben de bekliyorum. Yine de orta saha ya da sol bek üzerine öncelik belirlemek gerekiyor olabilirdi. Gerçi hangi yönetimle, yine aynı konuya geldik. Şu ortamda bonservisli futbolcu almalarını beklemediğim gibi, istemem de. Sözleşmesi uzaması gereken bazı isimlerin sözleşmelerinin uzatılması, boşta ve kaçmaması gereken bazı isimlerin de transferi gerekli. 

Hangi listeye, neye göre hareket ettiklerini de bilmiyorum. Fatih Hoca'nın listesi denilse de, şu ana kadar konuştuğumuz isimler, zaten transfer edilmesi gerekiyordu. Her teknik adamın isteyeceği isimler diyeyim. Fatih Hoca'nın, başkanın son basın toplantısının (kişisel şovunun) ardından, Abdürrahim Albayrak'la da muhatap olacağını düşünmüyorum. Planları, programları yok tabii. Yarınları da yok. Dolayısıyla, hocadan kalmış olan o liste dahilinde hareket ediyor olabilirler.

Şu ana kadar, Halil Akbunar, Gökdeniz Bayrakdar, Barış Alper Yılmaz, Ndao isimlerini basından okuduk. 2 futbolcu transferi bekliyorum derken, elbette bazı ayrılıklar sonrası. Feghouli'yle yolların ayrılması gerekiyor diye düşünüyorum. Babel de belki kalacak ama aldığı süre azalacaktır. Onyekuru'nun da opsiyonu kullanılmayacak gibi. Haliyle de 2 kanat transferi bekliyorum. Soru şu, hızlı ve teknik özellikli kanatlar mı yoksa oyun kurucu özellikli kanatlar mı?

Adı geçenlerin hepsi hızlı. Yine de bazı özellikler tarafında ayrılıyorlar. Gökdeniz Bayrakdar biraz daha 9 özellikli, sağ kanat ağırlıklı oynayan bir isim. Halil Akbunar her 2 kanatta da oynayabilen, hızlı ve çalışkan. Barış Alper Yılmaz da hızlı, teknik ve fizik gücü iyi. Ndao da açık alan seven, hızlı, gelişim sağlamış bir kanat. Aralarında bir tane oyun kurucu özellikli isim yok. Belki de farklı bir format deneyeceğiz, bilemiyorum. Futbolcuları ayrı olarak, uzun uzun konuşuruz.

16 yorum:

  1. Konu bence Onyekuru özelinde değil. Paraları yok ve ödenmesi gereken borçların olsuğu söyleniyor. Konu Onyekuru değil. Yani Momo'nun bonservisi de şimdi olsa o da alınmayacaktı. Mevcut Galatasaray yönetimi ihanet içindedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem borç, hem de belki de içeride kalan paralarını bu yolla tahsil edecekler.

      Sil
  2. sol açıkta forma kerem e teslim edilmeli. 50 maçta 4 kere iyi oynayan onyekuru için bu paralar gereksiz. halil zaten gereksiz.

    YanıtlaSil
  3. Solda Kerem sağda Oğulcan denenmeli. alternatif olarak ise arda ,babel,ömer,emre kılıç ve yunus olabilir.transfere para harcamaya gerek olmadığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde rotasyon var elbette de, oraya net 2 hamle bekliyorum ben

      Sil
  4. Umut Meraş a bonservis ödenip alınmalı yerli genc kaliteli bekimiz yok. Ben kanat yerine orta saha merkez ve onlibero odaklanirdım. Sayısal eksiklik var Aytaç 'tan ciddi alternatif olacağını sanmam en fazla çapa oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut Meraş bence de değerli. 2 Bekin yabancı olması anlamsiz olacak.

      Sil
  5. Kanatlarda Kerem ve Ogulcan ikilisini görmek gerekir.alternatif olarak arda,babel,ömer,emre kılıç, yunus var.elimizdekileri değerlendirmemiz daha doğru olur.surekli transfer yapmak borcu arttırmak demek. Feghouli den umudum olmadığından onu listeye eklemedim.

    YanıtlaSil
  6. Burak sence neden hoca özellikle hızlı kanat oyuncusu istiyor? Var mı bununla ilgili bir bilgin yada düşüncen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir fikrim yok. Oysa oynadığı oyun daha çok oyun kurucu özellikli kanat istiyor.

      Sil
    2. Bence Avrupa maçlarında çok temposuz kaldığımız için olabilir. Son yıllarda birçok maçta fizik olarak ezildik, varlık gösteremedik. Hoca bence bunu değiştirmek için daha direkt bir oyuna geçmeye çalışıyor ki bu sezon da zaman zaman gördük bunu.

      Sil
    3. Biraz da mücadele, çalışkanlık artsın istiyor olabilir.

      Sil
  7. Neden daha erken fark edilmez bu oyuncular. Halil'i Göztepe ile 1.Ligden beri takip ediyor ve beğeniyordum. Aradan beş sene geçti. Bu çocuk daha yeni radara girdi. Alt liglerden Süper Lig görmeden Avrupa'ya giden oyuncular varken, artık elimizde Kerem örneği de varken alt ligleri daha sıkı takip edelim ki bu oyuncuları daha genç keşfedelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark edilmez, çünkü o dönem bu seviyede değildi maalesef. Bu sezon öncesine kadar bile değildi maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir