1 Haziran 2021 Salı

Alexander Sörloth & Galatasaray, Türkiye'de öyle bir etki bıraktı ki


Sörloth, Trabzonspor'da öyle bir etki bıraktı ki, doğal olarak herkesin hayali oldu. Hayal edilen, ülkemiz adına pek de denk gelmeyen forvet işte. Çalışkanlık, pivot yapısı, bitiriciliği, tekniği, toplu / topsuz oyunu. Sayarız böyle. Zaten Trabzonspor'dan da biliyoruz. İşin ilginci şu, performansı Trabzonspor'da kaldı. Bruma'yı da hatırlayın, Galatasaray'da tek başına takımdı. O da Leipzig'e gitti ve afalladı. Sörloth da öyle, Leipzig'de pek tutunamadı.

20 milyon avro gibi bir bonservis ödediler. Trabzonspor, bu futbolcuyu kiralık olarak oynatsa da, futbolcu parlatmak böyle bir şey. Sörloth'u parlatarak, ciddi bir bonservis girdisi sağladılar. Sörloth'u Trabzonspor öncesinde pek takip edememiştim. Zirvesini Trabzonspor'da gördüğünü düşünüyorum. Leipzig'de tutunamaması ise, acaba bu seviyelerin futbolcusu değil mi dedirtti. Ülkemiz adına ideal de, en üst seviyeye adım atamadı.

Sörloth, Ocak ayında da konuşuluyordu. Galatasaray, yana yakıla forvet ararken, herkesin böyle bir hayali vardı. Ben ise "Leipzig bu futbolcuya 20 milyon avro verdi, yarım sezonda neden vazgeçsin de kiralasın" tarafındaydım. O gün olmadı da, yazın bu iş konuşuluyor. Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi takımlarla adı anıldı, hatta en son bize de yazıldı. Bize yazılmasını anlamadım tabii, bugün elde forvetler varken.

Mostafa Mohamed var en basitinden, çok ciddi bir potansiyel. Halil Dervişoğlu'nu da almak için çabalıyoruz. Halil Dervişoğlu işi olmazsa belki bir forvet alınır da, Sörloth gibi iddialı bir isim mi olur bilmem. Ne oynayacağımızı da bilmiyorum gerçi, 4-4-1-1 gibi bir düzende "bağlantı" oyuncusu diyeceğimiz bir isme ihtiyaç duyarız. Sörloth çalışkan olsa da, Mostafa Mohamed ile yan yana kullanılabilir mi?

Sörloth'un Türk futbolu hakkındaki sözleri de aklımda. Sadece odağın gol olduğunu, pek de taktik teknik konuşulmadığını anlatıyordu. Aslında haklı, çoğu takım böyle. Gol odağı da değerli bir yandan, istikrarlı golcü çok şey demek. Sörloth'u şu tabloda, bekledikleri bonservise satamaz Leipzig. Kendi de kullanmayacak gibi görünüyor. Haliyle de kiralayıp, parlatmaya bakacaklar. O noktada da, futbolcunun zirveye çıktığı Türkiye doğal adreslerden biri.

10 yorum:

  1. Sõrlothu herkes ister. Ama yönetimin kulübü arafta bırakması bütün kadro planlaması veya beyin fırtınalarını havada bırakıyor. Tahtaya direkt yazacağımız bir iskeletimiz yok. Em fazla 3 kişi...

    YanıtlaSil
  2. Norveç milli takımında da iyi bir performansı vardı. Leipzig'in sistemine uymadı gibi. Yeni gelen hocalari bir şans daha vermek isteyebilir belki. Öyle bir şey olmazsa şansımız artar.

    YanıtlaSil
  3. Şu an o kadar boşluktayım ki... Kadro boşaldı, yönetim yok, teknik ekip yok. Ve seçime 17 gün var şu an itibariyle. Şu durumda iken kayıp geçen zamana bakar mısın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kongreyi iple çekeceğiz, yapacak bir şey yok :( Sonrasında da hocaya güveneceğiz. Bizi şu kaostan başkası çıkaramaz.

      Sil
  4. Bu adam cok antipatik bir oyuncu
    Mesela Elmander karakteri gibi degil
    Sanki biraz kendini takimdan ustun goruuyor havalari var :)
    Benim duusuncem Mustafa ve Halille devam 3.forvetse Ogulcan

    YanıtlaSil
  5. falcao ve babel'in kontratlardan çıkılmadan kesinlikle girilecek maliyet değil ne kadar kaliteli bir isim olsa da, leipzig'in tüm maçlarını izledim diyemem ama geçen sene pek direk forvetle oynayan bir takım olmadıklarından orada sivrilemedi gibi bir intiba edinmiştim. eğer şampiyonlar ligine kalınırsa halil ve mohammed ile çok üst düzey bir forvet rotasyonu sağlayabilir ama eldeki fazlalıklardan kurtulmadan düşünülecek hamle değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de yaptıkları ortada olunca, garanti bir adım gibi görülüyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir