1 Haziran 2021 Salı

Galatasaraylı olduğum için böyle konuşmuyorum


Bugün itibarıyla 30 kişilik kadro, 26 kişiye inecek. Hangi 4 isim kadroda olmaz üzerinden tartışmalar var. Oynanan 2 hazırlık maçında, yeni isimleri denedik diyelim. Bazı isimler "burada olmalıyız" derken, bazıları ise hiç hazır görünmedi. Şenol Hoca'nın bu konuda tercihini merak ediyorum. Bazı isimler ezber üzerinden mi devam edecek? Ya da bazı isimlerin "daha hazır" görüntü vermesi onları kadroda mı tutacak?

Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu'nu överken, sen Galatasaraylı olduğun için böyle konuşuyorsun diyenler var. Halil Dervişoğlu'nun oynadığı 2 hazırlık maçında da müthiş iş çıkardığını gördük. Gine karşısında şut atamaz haldeydin, o oyuna girdikten sonra hareketlendin ve pozisyonlara girmeye başladın. Enes Ünal oynadığı dakikalarda sana ne verdi? Kadroda olmasının dahi tartışılıyor olması gerekir. Serdar Dursun, Adem Büyük ve Muhammet Demir gibi isimler bu yüzden kadroya alınmadı.

Kerem Aktürkoğlu da şu aşamada, özellikle Abdulkadir Ömür'den daha hazır durumda. Cengiz Ünder de iyi durumda değil mesela, koca sezonda çok az şans buldu ve hayal kırıklığı oldu. Yine de kadroda kalacaktır, bu tarz çok fazla özel yeteneğimiz yok. Abdulkadir Ömür ise uzun sakatlıklardan döndü, şu aşamada sallanması doğal. Yine de turnuva işte, mümkün olduğunca hazır isimlerle oynamalısınız. Kerem Aktürkoğlu da Azerbaycan karşısında iyi oynadı, yapabileceklerini gösterdi. Hazır durumda yani.

Bu tarzda da elimizde fazla isim yok. Kanatlarda özel yetenek diyebileceğimiz, hem hızlı, hem de teknik 3 tane futbolcumuz var. 3'ü kadroda da kalabilir, bakarsınız Efecan Karaca kadroda olmaz. O da elemelerde verdiği iyi izlenimi, burada gösteremedi. Halil Akbunar kalır, çünkü o sol beki de alternatif altına alacak. Sol bekte eksiğiz, Rıdvan Yılmaz için henüz erken mi sorusu sorulmaya başlandı. Dışarıdan bir sol bek hamlesi beklemiyorum, bu anlamda Halil Akbunar devam edecektir.

Gökhan Akkan, Mahmut Tekdemir, Efecan Karaca / Abdulkadir Ömür'den biri, Enes Ünal. Ben olsam bu 4 isimle devam etmezdim. Kalecilerden 1'i zaten çıkacak. 6 numara için desek, Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı, Ozan Tufan ve Dorukhan Toköz alternatif. Forvet konusunu zaten yazdım, Burak Yılmaz, Halil Dervişoğlu, Kenan Karaman yeterli olacaktır. Kanatlarda da çeşitli alternatifler var, saydığım 2 isimden birinin kenarda olması gerekiyor.

8 yorum:

  1. Bizim için kötü ama forvet rotasyonundaki en fark yaratacak ve rakiplere sorun yaratacak adam halil. Taylan yerine de dorukhan tercih edilirse de hocanın ayıbı

    YanıtlaSil
  2. Bence de Gökhan, Mahmut, Abdulkadir garanti gibi.

    Kerem ve Halil çok iyi değerlendirdi bu kamp dönemini onların çıkmaması lazım.

    Çekincem şu ki umarım Taylan çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdulkadir Ömür biraz da etiket ve yeteneği ile kadroda kaldı.

      Sil
  3. (M.T.A)Bence Efecan ile Göztepeli Halil kalmalıydı.Dorukhan ile Enes çıkarılmalıydı.Gerçi bana kalsa bu süreçte turnava kadrolarının 33 kişiden oluşturulması daha mantıklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efecan Karaca çıkabilir, o da şu an iyi durumda değil. Halil Akbunar bence de kalmalıydı.

      Sil
  4. Dorukhan ne oynadı anlamıyorum.Neden sürekli milli takımda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir