12 Haziran 2021 Cumartesi

Algı kırılıyor ve futbolcuların hakkı verilmeye başlandı


Doğru maliyet ve doğru alternatif. Fiyat üstünde durmuyorum bile, ben transferin mutluluğu tarafındayım. Bu tarz futbolcular gelirken "etiket" üzerinden, anlamsız bir algı oluşurdu. Yavaş yavaş kırılıyor bu. Kıran da Fatih Hoca oldu diyelim. Anadolu'da parlayıp, bonservissiz şekilde transfer edilen birçok yerli var. Şartlar da biraz bu duruma bizleri itiyor. Hoca da bu isimlerden katkı aldıkça, algı kırılıyor ve futbolcuların hakkı verilmeye başlandı.

Alpaslan Öztürk'ün kariyeri, kendisinin de söylediği gibi inişli çıkışlı oldu. Kasımpaşa'ya geldiğinde "büyük bir potansiyel" olarak andık, istikrarsızdı. Eskişehirspor günlerinde de çok aklımda kalmadı. Elazığspor'da bir alt ligde forma giyerken parladı ve Göztepe'ye geldi. Göztepe günleri ise "istikrar" demekti ve Milli Takım'a, sonra da Galatasaray'a kadar yükseldi. Şu an 27 - 28 yaşlarında ve en iyi dönemleri olmasını bekliyoruz.

Farklı bir stoper. Bu da kendisini değerli kılıyor. Galatasaray'ın oyun tarzında, stoperin pas yapabilmesi ve oyun kurabilmesi değerli. Fatih Hoca, stoperlerinin topla çıkabilmesini seviyor. Alpaslan Öztürk de stopere geçince, bu özelliği parladı. 6 numara için belki bu özelliği yeterli bulmazsınız ama stoper için yetiyor. Galatasaray'daki günleri stoperde geçer, yer yer de sağ bek olarak izleyebiliriz. 6 numarada görebileceğimizi pek sanmıyorum.

Diğer farkı da gol özelliği. İyi bir penaltıcı olduğu kadar, duran toplarda ileri çıkıp, golü koklayabiliyor. Süper Lig'de son 2 sezonda en çok gol atan stoperler Vida ve Alpaslan Öztürk. Galatasaray'ın duran top etkisinin olmaması bir yana, rakip ceza sahası içinde de o an bir etkisi yok. Donk'un duran toplarda ileri çıkıp attığı goller var ama Marcao / Luyindama ikilisi bu anlamda pek sahne alamıyor. Alpaslan Öztürk'ün bu yönde de önemli bir katkısı olacak.

4 yorum:

  1. Gelisine ben de sevindim kendisini sol stoper bilirdim Marcaoya alternatif olur diye dusunurdum ancak sag ayakliiymis
    Yiine de sorun yok
    Geriye sadece Kaani almak kaldi o zaman stoper hatti tamam
    Marcao
    Kaan
    Donk
    Alpaslan
    Ve Emin Bayram

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünüyoruz bu konuda. Detaylıca da yazdım, gün içinde blogda olacak :)

      Sil
  2. Emin'in bi sezon daha kiralanması taraftarıyım. Oynama sırası gelmezse gelişimi sekteye uğrama ihtimali var. Yerine sol stoper bakmalıyız bu yüzden Abdülkerim Bardakçı'yı sordursak iyi olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu tabloda kiralanabilir tabii. Oynayıp, gelişim göstermesi gereken zamanlar. Ya da Emin Bayram net rotasyon diyeceğiz ve Donk ile sözleşme uzatılmayacak.

      Abdülkerim Bardakçı şu rotasyona lüks kalır ve oynamak ister. Oturmaya gelmez o.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir