21 Haziran 2021 Pazartesi

Alpaslan Öztürk transferi gerçekleşmişken, ufukta veda oluşur


Donk'u çok sever ve beğenirim. Fatih Hoca'nın 4. döneminin belki de en beklenmedik kazanımıydı. Önce 6 numarada, bugün stoperde, ciddi katkısı oldu. 35 yaşına gelse de, devri bitti demiyorum. Çok çalışkan ve kendine iyi bakıyor. Yeniden stopere döndükten sonra da kariyerini uzattı. Bugün de devam eder, bir sonraki sezonda da oynar. Takımda kalmasını isterdim ama ufukta bir veda olabilir gibi görünüyor. Yeni yabancı kuralı, yerli ağırlığı diyor.

Geçen sezon "stoper" rotasyonu olabildiğince dardı. Şu an ise öyle bir görüntü yok. Alpaslan Öztürk transfer edildi, Emin Bayram döndü, Marcao / Luyindama. Ozornwafor dahi hala bir yerlere gitmiş değil. Kaan Ayhan / Mert Çetin gibi isimlerin de transferi konuşuluyor. Böyle bir yapıda, hele ki Donk'la benzer özelliklere sahip, Alpaslan Öztürk transferi gerçekleşmişken, ufukta veda oluşur. 14 yabancı devam etse tamam da, kademeli olarak azalacak.

Şu tabloda, Donk'un devam etmesi olası görünmüyor. Güzel bir vedayı hak edecek diyelim. Takımda kalması sürpriz olur, yine de kapıyı kendi adıma kapatmayayım. Onyekuru da Galatasaray'ıu bekliyor diyorlar mesela. Ben onun da bu kuralın ardından transfer edileceğini düşünmüyorum. Orası için de genç bir yerli düşünülüyordur ya da mevcuttan devam edilir. Kerem Aktürkoğlu, ilk 11'in değişmez isimlerinden biri olacaktır.

Bu tarz değişimler yaşayacağız yani. Yabancı futbolcudan öte, yerlileri daha sık konuşacağız. Bazı ayrılıklar yaşanırsa, maaş bütçesi de açılacak ve o vakit biraz daha iddialı yabancıları konuşuruz. Yine de odak yerli. Bu sezon sayı 14, sonra 12, sonrasında 10. Bugünden 14 yabancı bulundurmak da çok mantıklı olmayabilir. 6 tanesi yedek olacak, sonra bu sayı azalıyor. Eski günler geliyor maalesef, bunları yaşadık.

14 yorum:

  1. Seneye yabancı sınırı kalkar abi :)

    YanıtlaSil
  2. Maasta biraz daha indirimle bir sene daha sözleşme yapılabilir.

    YanıtlaSil
  3. Kaan Ayhan gelirse Donk kesin gider uzatılmaz sözleşmesi ama Kaan gelmeden henüz Alpaslan'i sahada test etmeden Donk'u göndermezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi biten ismi nasıl yollamayacaksin peki :)

      Sil
  4. Luyindama konuşu önemli 8m euro verdik hala genç ve potansiyelli bir oyuncu, sözleşmesinin son senesi, iyi şartlarda satmak kolay değil, öncelikle uygun maaşla cüzi bir zamla sözleşme uzatılmalı sonra teklif gelirse satarsın. Aksi halde ocak ayında ne bize faydalı olur ne de satabilirsin. 1.3 verelim yıllık sözleşme 2024 e uzasın Luyindama'nin ölüsü 4m eder. Ama sözleşmesi biteceği için herkes beklemeyi ya da ölü fiyat vermeyi tercih eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu olabilir mi. Sözleşme uzatır, Premier Lig'e kiralar ve piyasa yapmasını sağlarsın. Diagne'de olduğu gibi.

      Sil
  5. Donk'un takımda 1 sene daha kalacağını düşünüyorum.14 yabancı kuralında yedek kaliteli yabancı oyuncuya da ihtiyaç var ve Donk tam bir görev adamı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, orası da doldu görünüyor. Kalırsa şaşırmam elbette.

      Sil
  6. Luyindama ilk teklifte satılır, Donk'a her şartta 1 yıl kontrat verilir, Onyekuru mutlaka alınır. Feg,Falcao,Ozorn,Omar kesin vedalaşılır,Marcao'nun kalacağı bile garanti değil.FFP biter bitmez GS'ın önünü tıkamak için yabancı sınırı getirildi yine de 10 yabancıyla sezona girilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama satılır, Donk kalırsa, stoper transferi gelmeyebilir. Bu da mantıksız değil. Kaan Ayhan'ı stoper görmemem kaynaklı böyle yazıyorum :)

      Sil
  7. Alpaslan,Marcao,Luyindama ve Emin ile devam edilecek gibi görünüyor.Kaan gelirse Marcao ile stoperde kısa kalırız.Alpaslan ile Marcao ikilisi 11 oynarsa şaşırmam.Ikisi de hocanın sevdiği tarz oyuncu.iyi oyun kurabiliyorlar.Alpaslan'ın artısı hava toplarında çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan gelir, o saydığın rotasyonla devam edilebilir. Luyindama gidebilir, yeni biri de gelebilir. Belli olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir