12 Haziran 2021 Cumartesi

Aytaç Kara da şu ana kadar hakkını alamamış olsa da, az bir yetenek değil


Transferlerin maliyetinden yana söylenebilecek bir şey yok. Olabilecek en iyi rakamlar ve bu şartlarda gerçekleşen transferleri değerli buluyorum. Net alternatiflerden bahsediyoruz, takımın rotasyon kalitesini yukarı taşıyacaklar. Yeni yabancı kuralında da, bu tarz yerlilerin önemini zaten biliyorsunuz. Sadece rotasyon olarak da düşünmeyin, bir de hocanın dokunuşunu bekleyelim. Son dönemde, Fatih Hoca'nın elinde gelişen yerliler malum. Çoğu başkalaşıyor, bambaşka pozisyonlarda, bambaşka bir etki gösterebiliyor.

Aytaç Kara mesela. Kendisini ağırlıklı olarak 8 numara bilsek de, o da 6 numarada bambaşka bir noktaya gelebilir. Çünkü hocanın ideal "6 numaralarından". Oyunun 2 yönünü oynayacak, özellikle geriden iyi oyun kuracak, hücum desteği verecek ve şutu olacak. Sakinliği ve topla ilişkisi en önemlisi. Taylan Antalyalı, 6 numaraya geçti ve bugün Euro 2020 kadrosunda. Emre Kılınç 8 numaraya geçti ve asıl potansiyeline orada ulaştı diyoruz. Aytaç Kara da şu ana kadar hakkını alamamış olsa da, az bir yetenek değil.

Kasımpaşa'nın en çok isabeti pas yapan futbolcusuydu. Kazanılan 2'li mücadelelerde de takımında 2. sırada. Oyunun 2 yönü diyoruz ya, Aytaç Kara'nın topla ilişkisi kadar, defansif aksiyonu da oldukça yüksek. Maruz kaldığı faullerde de takımında 2. sırada. Bu da, topla ilişkisini gösterir. Topu istiyor ve iyi kullanıyor. Attığı şutlarda ve sahipsiz top kazanmada da 3. sırada. Bir anlamda, orta sahadaki süpürücü görevini de üstlenmiş.

Konuşmaları da hoşuma gitti. Fatih Hoca'nın hakkını verdi, onu ilk Milli Takım'a çağıranın kendisi olduğunu söyledi ve sakatlık dönemlerinde de, Fatih Hoca'nın öğütleri sayesinde bir an önce ayağa kalkıp, yükseldiğini belirtti. Biz bunları bilmiyorduk mesela. O dönemler Milli Takım'a yükselen birçok yerli, Fatih Hoca'ya büyük aidiyet duyuyor. Aytaç Kara'nın transferinde de en büyük etken Fatih Hoca. Yine ondan ne alacağını en iyi kendisi biliyor.

2 yorum:

  1. Alternatif adina cok iyi transfer oldu kim bilir belki yaniltir ya da durum degisir ilk 11 olur da ancak bizim orta sahaya en az 3 oyuncu (biri Gedson) daha almamiz lazim
    Benim favorilerim Suat Serdar Gedson Fernandes ve Salih Ozcan
    Mutlaka orta saha rotasyonu bol olmali
    Taylan
    Aytac
    Suat Serdar
    Gedson Fernandes
    Salih Salih Ozcan
    Yeri geldiginde :
    Emre Kilinc Arda Turan ve Omer Bayram

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat Serdar Hertha'ya gitti, 8 milyon avro gibi bir bonservisi vardı. Salih Özcan da İskocya'ya gidiyor. O kısım olmadı maalesef. Hem geç kaldık, hem rakamlar yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir