15 Haziran 2021 Salı

Babel'in performansını, takıma duymaya başladığı aidiyete yormuştum


Babel'in performansını Euro 2020'e bağlayanlar vardı. Ben ise bu performansı, takıma duymaya başladığı aidiyete yormuştum. Euro 2020 bir önceki sezon da vardı, maalesef istediğimizi alamadık. Geçen sezon ise, sahada kaldığı her an ciddi katkı sağladı. Transfer olurken "tek başına maç çözer" diye kurduğumuz hayalleri hatırlarsınız. Çözdüğü maçları da izledik geçen sezon. Hele ki ligin son virajında ortaya büyük bir yürek koydu ve kalitesini dibine kadar yansıttı. Şampiyonluk iddiası oluşturduysak, Babel'in katkısı büyüktü.

Bu sezona gelince, yine idmanın ilk gününde sahadaydı. Burada olmasını beklediğimiz, sezonun 3'de 2'sinde oynamayan isimler kayıp, Babel yine ilk gün burada. Muazzam bir iş ahlakıdır bu. Yeni sezonda yapabilecekleri üzerine de bir şeyler gösterir. Satabiliyorsan, talibi varsa yine elden çıkarırsın da, kalması halinde ciddi bir koz olarak kalmaya devam eder. Hele ki Fatih Hoca'nın yola devam edeceğini düşünürsek.

Sorunsuz bir futbolcu. Yedek kalır ses çıkarmaz, oynar katkı verir. Maç içi hamle olur, hücum kozunu oluşturur. Sıkışık bir döneme giriyoruz. Takımda eksikler var, Milli Takım'da yer alan futbolcular derken, ciddi anlamda kısıtlı yapı. Şampiyonlar Ligi ön elemesi de kapıda olunca, Babel gibi bir ismi gözden çıkarasım gelmiyor. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmışken, bu sezon da katkı alacağız. Geçen sezon bıraktığı yerden devam edeceğine inanıyorum.

Takımda birçok eksik olsa da, forvet / kanat tarafında el biraz rahat aslında. Sol kanatta, Kerem Aktürkoğlu / Babel rotasyonunu değerli buluyorum. Forvete bakınca, Babel'i oraya da kaydırmak mümkün olacak. Hangi formasyonda oynayacağımızı bilmiyorum tabii. Bunu gördükten sonra üzerine yorum yapmak daha sağlıklı olacak. Şu an Babel'i her 2 kanat, forvet ya da forvetin arkasındaki bağlantı futbolcusu olarak kullanmak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir