16 Haziran 2021 Çarşamba

Belli bir rol düşünülerek neden yorum yapılmıyor ki?


Galatasaray'da "hakkı" en az verilen isimlerden. Beklenti ne bilmiyorum da, "belli bir rol" düşünülerek neden yorum yapılmıyor ki? Herkesten üst düzey işler mi bekleniyor bilmiyorum. Benim beklediğim rol kısıtlı ve bunun altını da dolduruyor. Orta saha, sol bek ve sol önü yedekliyor işte. Yedek kalıyor sorun çıkarmıyor, şans geldiğinde de elinden geleni yapıyor. Mücadele ediyor, savaşıyor, hareketlilik katıyor. Yeri geldiğinde sol ayağını iyi kullanıyor. 

Fatih Hoca'nın dokunduğu yerlilerden biri de o. Sol bek olarak yetersiz bulduğumuz ve hangi futbolcunun transferinde takas olarak gider diye düşündüğümüz an, orta sahaya çekti ve ekstra katkı aldı. 2019 / 2020 sezonunda 13 asisti vardı, unutuluyor. Pandemi olmasa, ligde asist kralı da olacaktı. O performans sonrası artmış olabilir beklentiler. Geçen sezonu o ayarda geçmemiş olsa da, iyi rotasyon işte. An gelir, yine sahne alır.

Ya da şöyle düşünün. Bugün Ömer Bayram'la sözleşme uzatmayın, yarın peşine tüm büyük takımlar düşecek. Fiyat / performans biraz da. Tek bir isimle, 3 pozisyonu yedeklemiş olacaksınız. 8+6 ve akabinde daha ağırlaşacak yerli durumu da olacak. Elinde Ömer Bayram gibi bir yerli varken, ondan neden vazgeçeceksin? Ya da yerini kimle dolduracaksın, onu sorayım. Beğenmeyenine saygı duyarım da, "fazla anlam yüklemeden" bakınca ortada sorun oluşmuyor.

Galatasaray'da 3 sezonu var. 3 sezona bakınca, beklentimin üzerindeydi. Sol bek diye aldık ve Fatih Hoca'nın dokunuşu sonrası farkını orta sahada koydu. Sol bek performansını ben de tutmuyorum. En zorda kaldığımız an, ona orada dönüyoruz. Orta saha ve sol ön adına ise iyi alternatif olabiliyor. Galatasaray formasını 97 kez giymiş ve 2 gol 20 asisti var. Allah bereket versin diyeceğiz, 20 asist muazzam rakam.

10 yorum:

  1. Geçenlerde yorum yazmıştım Ömer Bayram transferlerden sonra açıklanır, tepkiden korkuyorlar diye. Kast ettiğim buydu. Hak ettiği zammı aldı, ayrıca bir çok pozisyonu yedekleyen bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepki neden oluşur ben de onu anlamıyorum :)

      Sil
  2. Fatih öztürk bile 4 milyon lira alıyor bu takımda ki transferine karşıydım zaten verilen para ise fatih gibi bir kaleci için fazlasıyla çoktu. Ömer bayram takımın en az kazananlarindan biriydi %50 zam almasına rağmen hala en sz kazananlarindan biri. Sahada elinden geleni de yapan bir oyuncu. Neyine tepki gösteriliyor anlamıyorum. Tepki gosterilecekse al sana fatih ozturk. Muslera dönüp okan da yedeği olduktan sonra 3. yedek olan ve sıra gelmesi imkansız bir kaleciyle hele de 4 milyon maaşı varken devam etmenin hiç bir anlamı yok. Ömer le uğraşacağına fatihi dert etsin millet birazda...

    YanıtlaSil
  3. Ömer zaten şimdi de takımın en az kazanan oyuncularından birisi. Biz bıraktığımiz anda en kötü ihtimalle Başakşehir alır. Mutlaka takımda tutmalıyız. Birçok bölgeye alternatif oluyor. Ayrıca duran top da kullanabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel zam aldı, maddiyet bir şekilde konuşulacak. Yine de 8+6 içinde iyi alternatif.

      Sil
  4. Tam bir görev adamı.Takımda tutulması gerek.Maalesef taraftarlar birçok futbolcu için çöp benzetmesi yapıyor.Her futbolcu çok yetenekli olacak diye bir kural yok.Ömer de yetenek olarak kısıtlı olsa da çalışkan ve görev adamı.3 büyükler dışında ligde tüm takımlarda banko 11 olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket algısı büyük maalesef. Son yıllarda öyle şeylere alıştırıldılar ki.

      Sil
  5. Bizim taraftar da istiyor ki 28 tane üst seviye adam olsun her an fark yaratsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro mühendisliğinin öyle bir şey olmadığını herkes anlayacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir