16 Haziran 2021 Çarşamba

Lazar Tufegdzic & Galatasaray, bu transferi konuşan sadece menajeri


Bu işler belli olmaz da, konuşan sadece menajeri. Bu da, sanki bir menajer oyunu mu havasını yaratıyor. Futbolcu 24 yaşında ve ülkesinin Spartak Subotica takımında forma giyiyor. Geçen sezon 39 maçta 17 gol 8 asisti bulunuyor. Buradan bakınca harika bir istatistik. Yine de iş istatistikte bitmiyor, buradaki seviye ve hava daha farklı. Sırbistan'da parlayan bu tarz isimler çok daha öncesinde kapılır. 24 yaşında hala o ligde olması ön yargılı bakış açısına sebep olmaz da, nedenlerine bakmak lazım.

Sürekli "menajeri" üzerinden bu transfer haberini okuyunca da, o kuşkular biraz daha artıyor. Futbolcunun sözleşmesine 1 yıl kalmış, iyi bir sezon geçirmiş, potansiyel de var görünüyor. Balkan coğrafyasından da bu tarz bir transferi uzun zamandır yapmayınca, taraftarlarda özlem oluşuyor. Çok iddialı 10 numaralar almışızdır mesela, onlardan en unutulmazlarından biri Sasa Iliç olmuş. Sessiz sedasız geldiği Galatasaray'da, 2 unutulmaz sezon yaşadı ve fiyat / performans noktasında harikaydı.

Lazar Tufegdzic, tarz olarak Emre Akbaba'ya benziyor. Gol özellikli bir 10 numara diyelim. Rakip ceza sahası içi ve çevresinde iyi bir bitirici. Gol sezgisi, bitiriciliği iyi seviyelerde. Tabii onu kullanmanın yolu da, 4-2-3-1 ya da 4-4-2 gibi kurgudan geçer. Ya 2. forvet, ya da forvetin arkası olacak. Orta sahanın derinliklerine getirdiğiniz an, Emre Akbaba için tartışılan her şey onun adına da konuşulur. Oyun içi katkısı, devamlılığı, istikrarı sorun olur. Tabela yapamazsa, geriye bir şey kalmaz.

Bu tarzda bir isim alacağımıza inanmıyorum. Oyun düzenimiz de pek elverişli olmaz, bizim adımıza kullanmak zor. Menajerinin sürekli aktif şekilde bu transferi konuşması, zaten tadımı kaçıran nokta. Kuşkular buradan doğuyor ve ihtimal vermiyorum. Adı "yeni" olunca ve oynadığı coğrafya düşünülünce, taraftarın beklentisi oluşuyor tabii. Merak ediliyor, soruluyor, takım içinde yer aranıyor. Transfer edilecek orta saha profilleri bence daha farklı olur.

2 yorum:

  1. Tarz olarak Emre Akbabaya benziyor ama fizik olarak çok daha kuvvetli ve atak duruyor. Orta saha çıkışlı bir oyuncu ama rakamlara bakılırsa santrafora evrimleşebilir gibi gözüküyor, ki bence biz santrafor rotasyonu için ilgileniyoruz bu oyuncuyla, özellikleri farklı da olsa Halil'i alamazsak yönelebileceğimiz uygun maliyetli bir oyuncu diye düşünüyorum. 4-3-3 benzeri bir yapıda merkezde sahte 9 olarak oynayabilir, kenarlarda Kerem/Onyekuru ve Oğulcan/Prime Feghouli'ı düşünelim mesela, bir de hareketli bir kreatif orta saha oyuncusu almış olsak, maç içinde 4-3-3, 4-4-2, 3-4-3 vs dönüşebilecek enerjik bir takıma uyar gibi geliyor, Ajax'ta Tadic'in rolü gibi belki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesi, seviyesi bence buralar için düşük. İstatistiğe hiç takılma. Emre Akbaba'dan da iyi olma şansı yok hatta :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir