13 Haziran 2021 Pazar

Cengiz Ünder & Galatasaray, böyle bir düşünce var mı?


Milli Takım'ın olmazsa olmazlarından. Nedeni de, bu tarzda çok fazla futbolcumuzun olmaması. Özel bir yetenek. Hızlı, çok teknik, sol ayağını müthiş kullanan bir kanat. İstikrarsız maalesef, nedeni de sık sakatlanması. Sakatlıklar kaynaklı uzun ayrılıklar yaşıyor. Bu da gelişimini engelledi ve hayal ettiğimiz noktanın gerisinde diyebilirim. Roma'da parladığı birçok an olsa da, sakatlıklar onu geride tuttu. Leicester City'deki kiralık dönemi de, yine sakatlıklar kaynaklı istikrarsız geçti ve kendini hiç gösteremedi.

Bu da piyasasının düşüşüne sebep. Roma'da tutulmayacağı ve satılacağı söyleniyor. Roma'nın bu anlamda yüksek bonservis beklentisi olur da, bu karşılanabilir mi bilmiyorum. Roma onu 15 milyon avro'ya yakın bir bonservis bedeline almıştı. Leicester City'e yüksek ücretle kiralandı ama opsiyonu doğal olarak kullanmadı. Cengiz Ünder henüz 23 yaşında, çok genç. Roma'da kalması halinde kullanılır mı bilmiyorum, söylediğim gibi, satılacağı konuşuluyor. Yine de takımın hocası Mourinho, bu işler belli olmaz.

Bana öyle geliyor ki, futbolcunun yükselebileceği bir takımda kiralanması gerekecek. Maliyetli kiralamalar olur ya, iş buna benzeyebilir. Futbolcu parlar, sonrasında da oluşacak piyasa sonrası, Roma istediği bonservisi aramaya başlar. Gedson Fernandes'i nasıl parlattı Galatasaray, biraz da örnek bu. Başkan adaylarından Metin Öztürk'ün, Cengiz Ünder'i transfer edebileceği konuşuluyordu. Bu iş de elbette kiralama üzerinden olur.

Gündeme gelmesi, şartların oluşması halinde ise, bu transfer için hayır denileceğini düşünmüyorum. Feghouli de gitmeli diye düşünürken, sağ kanat adına bir kalite hamlesi olacaktır. Oyun kurucu özellikli bir kanat olmasa da, hem hızlı, hem oyun aklı çok yüksek, hem de teknik. Bitirici bir futbolcu. "Diri bir" lafını çok kullanırız ya, diri bir Cengiz Ünder'in yapabileceklerinin sınırı olmaz. Diri kalır mı, asıl mesele bu. Bu da bir kumar mıdır bilinmez. Solda Kerem Aktürkoğlu'nun, sağda Cengiz Ünder'in olacağı bir kurgu "hayal" olarak kalsın.

2 yorum:

  1. Özellikleri her takımın ihtiyacı olan özellikler fakat çok sakatlaniyor ve bizim de sakatlık konusunda çok ideal bir yer olmadığımiz bariz belli.

    Yine de Kerem ve Cengiz kanatlari güzel hayaller kurduruyor haklısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok maliyetli bir iş olur. O açıdan da zor. Kiralaması dahil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir