8 Haziran 2021 Salı

Diego Laxalt & Galatasaray, Alex Moreno olmazsa üzerinden gündemdedir


Alex Moreno'yu bekliyoruz artık. Anlaşmanın yakın olduğu yazılıyor, hadi ilk 11 adına yapılan sol bek transferi o diyelim. Tek başına yetmeyecek, o rotasyon hala boş. Ömer Bayram değil yani, alternatif sol bek. Ömer Bayram'ı zorunluluktan orada kullandık ve bence yine iyi katkı alamadık. Ömer Bayram'ı orta sahaya çekince çehresi değişti. Emre Taşdemir de gitti derken, geriye bir tek Süleyman Luş kalıyor. Onun da adı var, henüz bir şey göremedik.

En büyük handikabı da bu zaten. Adı var ve beklenti büyüdü. Kimse futbolcunun ne durumda olduğunu bilmiyor. İstatistiklerden futbolcu takip edilmez. Süleyman Luş'u görmek lazım, kendisi hakkında kesin bir hüküm veremem. Yine de, takımım 2. sol beki olur demek şu aşamada zor. Transfer gerekecek yani. Mümkünse yerli bir sol bek, olmadı mecburiyetten yabancı bir sol bek. Yerli sol bekleri düşününce de, alternatif sayısı o kadar az ki.

Umut Meraş'ı hayal edersin, onda da Euro 2020 sonrası ciddi talipler ve bonservis bedelleri ortaya çıkar. 2. bir yerli sol bek ise aklıma dahi gelmiyor. Haliyle de, yabancı alternatifler konuşulacak. Sol bekte, sağ bekte olduğu gibi bir rekabet oluşturmak ve katkı beklemek gerekiyor. Hatırlayın, Mariano üst düzey bir sağ bekti de, Linnes de bazı anlarda onun önünde yer alabiliyordu. Bunun gibi bir şey lazım diyelim.

Laxalt ismi de Galatasaray için yazılmış. Alex Moreno'ya alternatif olsun diye transfer edilmesi zor tabii. Sol beke alternatif oluşturalım derken, alternatif bir isim için de olmadık ücretler vermeyelim. Alex Moreno olmazsa üzerinden listeye yazılmıştır. Laxalt'ın adı her dönem, tüm büyük kulüplerimizle geçer. Kariyerine sol önde başlayıp, sonrasında ağırlıklı olarak sol bek oynayan bir isim. Milan onu çok büyük bir rakama transfer etse de, beklediğini alamadı. Geçen sezonun 2. yarısında da Celtic'e kiraladı.

Bu dönem de "kiralama" düşüncesi oluşur. Kimse durup da, Laxalt için, Milan'ın ödediği bonservisin yanına dahi yaklaşmaz. Kiralarsın, parlatırsın, bence makul bir opsiyonu olur. Hızlı, tempolu bir sol bek diyelim. Biraz daha dengeli olsa da, çok da çalışkan diyemem. Türkiye tabii burası, az kalite, çok iş demek. Laxalt da mutlaka katkısını verir. Alex Moreno mu, Laxalt mı derseniz de, hücum ve teknik özelliğinden ötürü Alex Moreno derim. Laxalt, fizik olarak da zayıf kalabiliyor, o da bir sorun.

6 yorum:

  1. Hocam bence hem Laxalt i hem de Moreno yu almalıyız yazi icin tesekkurler..

    YanıtlaSil
  2. Laxalt Uruguaylı yani Muslera bu transferde etkin rol oynayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka oynar. Saracchi konusunda olduğu gibi.

      Sil
  3. Birinci sol bek yabancı olacaksa ikinci sol bek de yabancı olması lüks olur. Özellikle yabancı kısıtlaması konuşulan şu dönemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks olur ama ülkede de yerli sol bek yok. Öyle de bir sorun var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir