29 Haziran 2021 Salı

Feghouli'nin Dinamo Bükreş maçında oynamasını beklemiyordum


Feghouli'nin Dinamo Bükreş maçında oynamasını beklemiyordum. Üstelik "kaptan" olarak sahaya çıktı. Kaptanlık konusu biraz da hiyerarşi gerçi. Sahada olmasına odaklanalım. Falcao kadroda bile yoktu mesela. Kadroda olmayan futbolcular üzerinden de, kimlerin net olarak düşünülmediğini konuşabiliriz. Feghouli de düşünülmüyor, mümkün olsa elden çıkarılacak. Mümkün olmazsa dersek, mecburen kullanacağız.

Feghouli'yi 11'de görünce, direkt olarak "hoca küstürdü" tarzında birkaç troll yorum gelecek. Bu tarz troll arkadaşlar var, Galatasaraylı olduklarını da düşünmüyorum. Yorumlarını 2-3 kelime okuduktan sonra anlaşılıyor zaten, direkt siliyorum ve bu benim adıma büyük bir keyif. Siz değerli dostlarımın yazdığı yorumlar arasında, bu troll yorumlara yer vermiyorum. Beni geçtim, size saygısızlık zaten. Burada her türlü eleştiriye açığız, yeter ki seviyesi olsun. Burası troll kapısı değil.

Feghouli'ye dönelim. 3 aylar topçusu diyorduk. Belli dönemler zirveyi görüp, belli dönemler kaybolan bir futbolcu. Bunu da yıllarca yaşadık. Geçen sezonun son bölümünde yer almaması da direkt olarak kendisiyle alakalı. Mobil uygulaması olanlar bilir, Fatih Hoca'nın Feghouli'ye yaklaşımı çok sıcaktı. Sorun neydi bilmiyorum ve geçen yıllara bakarak, bunu da Feghouli'de arıyorum. Canı isteyince oynuyor ve böylesini kaldıramayız.

Oldu da gönderemedik, takımda kaldı diyelim. O vakit mecburuz, kullanacağız. Bu 1 sezonu bir şekilde geçirecek. Geçirecekse de, mümkünse sağ kanatta değil, orta sahanın merkezinde oynayacak. Orta sahanın merkezinde çok daha rahat ve iyi oynuyor. Dinamo Bükreş maçının ilk yarısında da çok iyi performans gösterdi. Takımın derli toplu olan hücum yapısının ana taşıydı diyebilirim. PSV maçına kadar gitmedi, kaldı dersek, o gün adına önemli kozlardan.

13 yorum:

  1. İnşallah gider de kalırsa da iyi performans göstereceğine eminim çünkü son büyük sözleşmesini alacak onun için performans göstermesi gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Son yılına giren futbolcular, nedense performans patlaması yaşar, kontratı da alınca yatarlar :)

      Sil
    2. Yeni yonetimden kontrat alamayacagi kesin :)

      Sil
  2. Psv maçında feg babeli aynı anda saha da kullanmam, sadece birini kullanırım çünkü ne kadar çok dinamik oyuncu o kadar iyi psv gibi takımlara karşı, bizim Türk takımları genel olarak hazır değil hiçbir zaman o yüzden hızlı, koşan mücadele eden genç oyuncular oynamalı bu maçta ve sadece 1 komutan sahada olmalı, çıkıp arda babel feg aynı anda sahada olursa geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanılır gibi duruyor. Bu durumda sağ kanadı çalışkan bir isimle doldurursun. Var daha o güne, bakalım.

      Sil
  3. Dört yılın yüzde 90'i kötüydü. Kalan bir yılda o kötü olduğu sürecin özürü için iyi oynar umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90 demeyeyim de, yüzde 75inde kötüydü :)

      Sil
    2. Abi 90nında beklenilen feghouli etkisini göremedik bence hakkı 90

      Sil
    3. Şampiyonluk sezonu bambaşka :(

      Sil
  4. İsterse takımı şampiyon yapar.Milli takımda yedeği olan Ghezzal Beşiktaş 'ı şampiyon yaptı.Ama istemesi lazım.Sözleşme almak için oynayabilir.Yönetim kesinlikle akıllı davranmalı ve hemen sözleşme uzatmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster mi, biz onun istemesine göre mi hareket edeceğiz. Bunlar hep sorun.

      Sil
  5. bence bu 11 en ideal gibi ama bekler dışında tabi 8 numara da ilk 11 e şart, bekler en acili net bir şekilde, he tabi 3 stoper var takımda aslında donk ile de devam ederdim ben olsam, sonuç olarak 1 sağ bek 1 sol bek 1 8 numara ve bir de 6 ve stoper oynayabilen bir joker lazım, Kaan olmazsa en kötü ankaragücü de ki Atakanı alırdım
    Musli
    ? Luyi marcao ?
    Taylan
    Feghouli Kılınç
    Kerem moho babel/arda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 11 zor maalesef. Gedson'suz imkansız. Solda o rotasyon yine imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir