6 Haziran 2021 Pazar

Fernandinho & Galatasaray, nokta atış diyeceksek


Fernandinho ismini yazınca, mutlaka "yaş" üzerinden isyan edenler olacak. 36 yaşına geldi çünkü, doğaldır da. Çok büyük bir istikrar. Uzun yıllardır Manchester City forması giymekte ve son döneme kadar da, Guardiola'nın vazgeçemediği isimlerden biri olmuştu. Bu sezon dahi, toplamda 36 maçı var. Seviyesi çok yüksek ve böyle bir isim için pek de yaş algısı yapamıyorum. Hele ki şu an bonservisini eline almışken.

Manchester City'den ayrıldığını açıkladı. Kariyerini nasıl şekillendirir bilmiyorum. Hala, üst düzeyde forma giyecek kaliteye sahip. Yine de belki ülkesine döner, belki üst düzey takımlarda kendini denemeye devam eder, belki MLS, Çin, Suudi Arabistan gibi liglerde parama bakayım der. Belki de, Türkiye gibi bir lige gelir ve Şampiyonlar Ligi, Avrupa seviyesinden uzak kalmak istemez. Net 2 sezonu daha var bence, büyük seviye atlatır.

Atiba, 38 / 39 yaşında hala vazgeçilmez ve neler yaptığını izliyoruz. Buna bakıp, Fernandinho için yaş algısı yapmak istemem. Elbette maddi şartlar önemlidir. Gidip de uçuk yıllık ücretler önermek zor. Bir maliyet mutlaka olacak olmasına da, onun maksimum değerleri belli. Muslera'nın aldığı 2.5 milyon avro'luk yıllık ücret mesela, ben kimse için o rakamın üstüne çıkmazdım. Fernandinho'nun maddi beklentisi nedir bilmiyorum tabii.

Hep diyorum ya, Fatih Hoca'nın 3 tane 8 numarayla orta sahayı kurma düşüncesi var. Bu yüzden de, klasik 6 ya da 10 numara gibi kavramlar bizim adımıza geçersiz. 6 numaranın da, 8 numara özelliği göstermesi lazım. Fernando'yu da böyle kullandı hoca, hücuma destek istedi, sık sık rakip ceza sahasına koşu attırdı. Savunma özelliğinin güçlü olmasının yanında, top tekniği ve pas sezgisi de güçlüydü. Böyle bir 6 gerekiyor işte.

Fernandinho da, 36 yaşına gelmiş olsa da, temposunu kaybetmiş bir isim değil. Hemen hemen kötü oynadığı maça da denk gelmezsiniz. Savunma sezgisi ve gücünün yüksekliği kadar, oyun aklı da iyi seviyelerdedir. Geriden oyunu iyi kurar, çalışkandır, seviyeyi yukarı taşır. Zaten Türkiye Ligi'ndesin, biraz kalite işi farklı boyuta taşır. Liderliği de cabası, takım içinde de etkisi büyük olur. Nokta atış diyeceksek, Fernandinho en doğru adreslerden biri.

19 yorum:

  1. 2 milyona 1 yıl kabul ederse gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Bence de nokta atışı olur abi ama yanına 2 tane gelecek vaad eden adam koymak lazım gidip yanına hakan Çalhanoğlu gibi ya da sadece kiralık gelecekse gedson gibi adamlar konulmamalı

    YanıtlaSil
  3. taylan'ı daha önde de kullanabilmek adına mükemmel bir hamle olur. yaşı konusu çok dile getirilebilir ama daha geçen sezon premier league'de takır takır oynayan bir isimdi, hatta istese hala city'de devam edebilirdi belki de. yaşlı oyuncu alınacak alınması gereken profil belki de böyle isimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O rotasyonu da güçlü kılar, Fernandinho'yu ekonomik kullanma imkanı oluşurdu.

      Sil
  4. Yabancı sınırı geldi farkında mısınız? Şu an kerem Taylan Kılınç 11 de oynar diyoruz peki neden 6 numara bakıyoruz hala, nerede yerli oyuncu kullanıcaz taylanı kestin kim oynayacak 3.yerli? Halili aldık mı hayır, Kaan Ayhan aldık mı hayır ee neden istiyoruz peki yabancı sınırı gelince bu muhabbetler olmaz diye düşünmüştüm hala etiket hayranıyız bide sen bunu söylersin ama ilk sen istiyorsun etiket transferi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sınırı gelmedi, gün itibarıyla geri adım atacaktır federasyon. Oldu da geldi diyelim, yine sorun değil. Transfer dönemi daha bitmedi, yeni başlıyor.

      Sil
    2. Etiket konusunda ise, bunu yazıda belirttim. Bu tarz istikrarlı isimler fırsat hali alırsa, etiket diye düşünmem, fırsat derim.

      Sil
  5. Fernandinho Türkiye'de 40 yaşına kadar oynar. Şampiyonu da belirler ligde

    YanıtlaSil
  6. Fernandinho muhtesem olur, en zayif yerimizi bir anda 2 seviye yukari ceker ama basimizda yonetim yok, umarim elimizi cabuk tutabiliriz.

    YanıtlaSil
  7. Süperligde Atiba oynuyorsa Fenardinho alsasını oynar.36 yaşında premier ligde oynamış bir futbolcudan bahsediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernandinho seviyeyi bambaşka noktaya getirir.

      Sil
  8. Fernandinho daha geçen hafta şampiyonlar ligi finali oynadı yani yaşına rağmen bu yüksek tempoyu kaldırabiliyor. Makul rakamlarla 1+1 sözleşme yapılırsa tadından yenmez olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. City de tutmak istedi bu arada. 1 yıllık sözleşme önerdiler, futbolcu 2 yıllık istediği için ayrılıyor.

      Sil
  9. Gedson-Fernandinho-Taylan üçlüsü iş yapar mı ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir