15 Haziran 2021 Salı

Galatasaray söz konusu olduğunda, ortaya bir şey atıyor mutlaka


Gün geçmiyor ki, yeni bir "Mehmet Demirkol" söylemi ile karşı karşıya kalmayalım. Galatasaray söz konusu olduğunda, ortaya bir şey atıyor mutlaka. Hande Sümertaş'la alakalı söylediklerini unutmadık mesela. Geçenlerde Mesut Süre de, Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçıyla alakalı kendisini çok güzel bozmuştu. Şimdi de Pandev konuşulurken, Galatasaray'dan aldığı paraları mı akademisine yatırıyor diye "sözde" şaka yapma peşinde. 

Galatasaray, bu transferi yaptığında, Pandev henüz 31 yaşındaydı ve Napoli'den geliyordu. Serie A'nın iddialı forvetlerinden biriydi yani. Yakın geçmişinde Lazio, Inter ve Napoli kariyerleri unutulmamıştı. Dzemaili'yle birlikte, son günlerde "fırsat transferi" tadında transfer oldu. Kendisiyle 1+1 yıllık sözleşme yapıldı ve yıllık ücret olarak da 2.4 milyon avro ödendi. Futbolcunun bonservisi de yoktu, ekleyelim.

Eğer yeterli maç sayısına çıksa ve opsiyonu karşılansa, bir sonraki sezon için ücreti 2.1 milyon avro olacaktı. 31 - 32 yaşındaki Pandev adına olabilecek en ideal anlaşma. O dönem de bu transferi alkışlamıştık. Futbolcu tutar, tutmaz ayrı konu. Pandev de maalesef beklentiyi karşılayamadı. Bunda da sebep, kariyerinde en hazır olmadığı dönemde Galatasaray'a gelmiş olması. Yine de bir hikaye bıraktı ve kendisini Türkiye Kupası'yla da olsa anıyoruz.

5+3'lük yabancı kontenjanı da etkiliyor tabii. Şans veremiyorsun ki, önde daha hazır isimler varken. Bu tarz forvetlerin de, Türkiye'de istisnasız şekilde büyüdüğünü biliyoruz. Pandev'i tutturamadık, olabilir. Bu onu kötü transfer kılmaz ve Mehmet Demirkol'a da "komik olmayan laf sokma" imkanı vermez. Galatasaray'dan kazandığının çok daha fazlasını, kariyeri boyunca kazandı zaten. Bizden sonra yeniden İtalya'ya döndü ve bugün 37 yaşında olmasına rağmen çok ciddi bir seviyede. Futboldan kazandığını, ülkesinin futbolu adına harcaması da onun hikayesini özel kılıyor.

11 yorum:

  1. Murat murathanoğlu 2 bu demirkol, ntvspor da objektif olduğu zamanlar vardı ama sanırım gs şampiyon oldukça kudurmaya başladı ve içindeki düşmanlığı çıkarmış oldu, socrates yanlış yapıyor bu adam derginin ismini kirletiyor

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Demirkol'un herhangi bir takımı hedef alıp onun üzerinden kendine prim yapmaya kalkacak bir insan olduğunu sanmıyorum.
    Ordaki espri yapma çabası yersizdi buna katılıyorum Pandev de bugünkü Falcao, Feghouli gibi Galatasaray'ın kanını emmiş bir oyuncu da değildi zaten. Yanlış bir yorum yaptı katılıyorum kesinlikle buna.
    Her takıma herkese karşı yanlış bildiğini direkt söyleyen bir adam Mehmet Demirkol. Bu konuda taraftarlık yapacak son kişilerden biridir medyada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net şekilde Galatasaray düşmanlığı yapıyor.

      Sil
    2. alican kardeşimiz fena halde yanılıyor. demirkol emre bol gibi tiplerden çok daha tehlikelidir. sinsi kelimesi adeta onun için yaratılmıştır. taa skibbe dönemine kadar giderim sayısız vukuatı vardır. bu son olayda da freud sürçmesi yaşamış ve gs nefretini kusmuş.

      Sil
  3. Futbol yorumculuğunun vasatlığı bir tarafa koca koca adamların hâlâ fanatik ve hazımsız karakterlerinden yıllarca vazgeçmemesi çok acınası...Uğur Meleke de Galatasaray'ı hiç sevmiyor ama bu seviyeye asla düşmeden güzelce yazılarını yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bunu alttan alttan yapmaya ayar oluyorum ben. Açık seçik değil, alttan alttan.

      Sil
  4. terim e düşmanlık ettiği hazmedemediği şenol güneş i ise yerli yersiz övdüğü bugün bir kez daha ortaya saçıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nokta, virgül pek düşünmediğin için, yazdığını anlamayanlar olacak. Ama ben anladım ve haklısın :)

      Sil
    2. özür dilerim biraz kızgındım. terim'i ve başarılarını hazmedemiyor. alttan alta bir laf çakma çabası var yıllardır. güneş'i ise yerli yersiz övüyor. alkolik yorumlar paylaşmış bugün.. ortaya saçıldı dediğim o konuşma. güneş dünya kupasını hedefliyormuş falan filan.. önce 3 tane gol kaçıralım sonra düşünürüz dünya kupasını.

      Sil
    3. Hiç mi turnuva hazırlığın, planın olmaz. Ben bunu anlamıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir