18 Haziran 2021 Cuma

Galler maçı, Kaan Ayhan'ın değerinden bir şey götürmez


Galler maçı, Kaan Ayhan'ın değerinden bir şey götürmez de, çift stoperdeki performansı biraz olsun beni korkuttu. Galatasaray açısından düşündüm ve tandemi Kaan Ayhan / Marcao yaptığımız an kısa kalıyoruz. Topu kullanma, geriden çıkma, pas gibi aksiyonlarda yukarı çıkılsa da, işin fiziksel boyutu problemli olabilir. Bu konuyu da zaten daha önce konuşmuştuk. Tabii Kaan Ayhan'ı da sadece stoper üzerinden düşünmemek gerekiyor.

Sassuolo'da genellikle rotasyonda kaldı, ilk 11'de pek göremedik ama oynadığında da genelde 3'lü stoperin sağında ya da direkt sağ bek gibi oynadı. Galatasaray'da da benzer bir görüntü olur. Hatırlayın, Kaan Ayhan'ı Milli Takım'a ilk çağıran teknik adam Fatih Terim'di diye hatırlıyorum ve sağ bek gibi kullanıyordu. Galatasaray'da da, şu tabloda sağ bek oynar. Omar'ın dönüşü belirsiz, Yedlin'in Milli Takım günleri derken, elde zaten sağ bek yok.

Kaan Ayhan sağ bek oynar, gerektiği yerde stoperi 3'ler. Sol beki de hücumcu seçersin ve orası dengelenmiş olur. Kaan Ayhan'ın top tekniği ve oyun aklı, pas oyunu oynayan, geriden pasla çıkmaya çalışan Galatasaray için değerli olur. Ya da 6 numara gibi oynatırsın, yine istediğin katkıyı alırsın. Stoperlerin arasına girer, geriden iyi oyun kurar, gerektiği yerde hücum desteğini yapar. Statik bir adam değil ki, çok iyi top tekniği var.

Kaan Ayhan'ın değerinden bir şey kaybolmuş değil ve bu tabloda hala önemli transfer. 8+6 diyoruz, ilk 11 adına garanti yerlilere ihtiyaç var. Fatih Hoca da Kaan Ayhan'dan ne alacağını iyi bilen bir teknik adam. Sassuolo'nun büyük zorluklar çıkaracağını düşünmesem de, 3 - 3.5 milyon avro gibi bonservisleri konuşmuş olacağız. Genel kurul sonrası, ilk transferlerden biri olur hatta. Bir an önce takıma katılması da bizim avantajımız.

16 yorum:

  1. Hocam sence Galatasaray da 3 5 2 görürmüyüz. Bekler sanki hep handikap bize. Çağ dışı bi taktik mi sizce ? Türkiye'de neden kullanılmıyor, yada ben bilmiyorum. Bizde bi Tudor deniyordu heralde .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca, çok zorda kalmadıkça 3lü savunmaya dönmüyor. Onun devam edeceğini düşündüğümden, çok zannetmiyorum. Ana plan olmaz.

      Sil
  2. Akşam saatlerinde güzel bir haber daha geldi. FFP anlaşması artık sonlandı. Çok kritik bir engel de ortadan kalktı. Maaş tavanına dikkat ederek artık en azından istediğimiz oyuncuları alabileceğiz.
    hele de falcao, feghouli gibi pahalı oyunculardan kurtulursak yerlerine 6-7 kişi bile alabiliriz o bütçe ile.
    Fatih Hoca, 3,5 senedir kiralıklarla boğuşa boğuşa bir sürü genç yeteneği bulmasına rağmen alamadı. Umarım hak ve adalet yerini bulur. Burak Elmas seçilir, sonrasında da hoca hemen pazartesi göreve kaldığı yerden devam eder. Buna çok ihtiyacımız var. Kurulu düzen devam edecek. Halil, Muhammed, Henry, Gedson gibi bir sürü oyuncunun gelmesi, Kaan gibi gurbetçilerin bizi tercih etmesi adına buna ihtiyacımız var. Hakkımızda hayırlısı olsun. Galatasaray için en doğru ekip gelsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda detaylıca düşündüklerimi yazdım, yarın yayında olur. Kiralamalardan uzaklaşıp, gelecek adına değer üretmeliyiz. Futbolcu satmak hala olmazsa olmazımız.

      Sil
  3. Milli takım Kaan in dengesini bozdu sanırım. Galler maçı isteksiz ve statik bir hali vardı. Direkt stopere yazmam marcao ile ama çok yönlü olması bir çok mevkiyi yedekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.90'lık stoperin karşısına da o tandemi oluşturmazsın.

      Sil
  4. Stoperde Marcao ile kısa kalır.Sağ bekte ise hücum konusunda zayıf kalır.Ideal olarak 4-2-3-1 sisteminde Kaan-Taylan ikilisinin çok iyi olacağını düşünüyorum.Kaan'ın savunma Taylan 'in ise hücum yönü kuvvetli.Iķiside geriden iyi oyun kuruyor. Zaman zaman gerekirse oyuna göre sağ bek ve stoper'e çekilebilir.Umarım ffp kuralı olmadığından bu sene transferi gerçekleşir artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bekte zayıf kalır mı o denli, kurguyu görmek lazım. Net pozisyonu 6 tabii.

      Sil
  5. İyi oynamaması daha iyi bile olur bu saatten sonra değeri artmaz en azından

    YanıtlaSil
  6. Salih Özcan 'ı alalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alalım da, yıllık ücreti 1.2 - 1.5 milyon avro arasında.

      Sil
  7. ligde fizik kalite açısından marcao ile çok sırıtmazlar diye umuyorum. en azından savunmada götürdükleri, hücumda kazandıracaklarının yanında daha az olur kağıt üstündekiler sahaya yansırsa. hele hele 6 numara için okay yokuşlu fiziğinde biri bulunursa çok değişik geriden iyi oyun kuran yüksek tempolu kompakt bir takım olabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırıtabilirler, fizikli forvetler için sorun oluştururlar.

      Sil
  8. Kaan 'ın kötü oynaması yada görünmesi transferi için avantaj.

    Marcao-Kaan ikilisi olmaz. 3 lü oynamaliyiz, 4 savunma vs demeyin Donk 'un onlibero oynadığı bütün maçlarda fiilen 3 lü savunma oynadık bakınız ısı haritasına. Fernando oynarken de Tudor döneminde 3 lü gibi oynuyorduk öne kırık libero gibi. Okay italya maçında orta saha mı oynadı savunmanın içindeydi sürekli.

    Luyindama toparlar belki Luyindama Kaan Marcao olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lu savunma ana plan olmaz. Maç içi değişimler başka. Donk da uzun zamandır 6 oynatilmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir