4 Haziran 2021 Cuma

İstikrarsızlığın adı olsa, Galatasaray adına Feghouli dersiniz


Cezayir Milli Takım formasını giyen Feghouli şaşırtmıyor, gollerine devam ediyor. Ne zaman takip etsem, her maç golü var. Yine orta sahanın merkezinde ve iyi bir performans verdi. Bunu böyle yazınca, Galatasaray'da neden olmuyor sorusu mutlaka geliyor. Eskiden olsa, Feghouli'yi kenarda tutma lüksümüz yok, kazanmak zorundayız derdim. Bugün ise, sorunun tamamen Feghouli kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray'da geçen sezonun en büyük hayal kırıklığıydı. En azından son dönemeçte biraz olsun performans verse, şampiyon da olurduk. Yapmadığı iş değil çünkü. Galatasaray'daki 2. sezonunda gelen şampiyonlukta, ligin 2. yarısını tek başına sürüklemişti. İlk şampiyonlukta da kritik katkıları olsa da, bahsettiğim başka bir seviye. Sonrası ise yok. İstikrarsızlığın adı olsa, Galatasaray adına Feghouli dersiniz.

Takımın da en çok kazananlarından biri olunca, beklenti doğal olarak en üstte. Ghezzal, Cezayir adına, Feghouli misali bir etken değil mesela. Ama o Ghezzal'ın lig performansı ortadaydı. Feghouli ise Milli Takım'ı sürüklerken, Galatasaray'da kayıp ve istikrarsız. Bu nedenle de, kendisini kazanmalıyız gibi hareketlere asla girmeden, mümkün olan en makul şekilde yolları ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bonservis beklentim de yok, yeter ki yıllık ücretinden çıkalım.

Fatih Terim'e yazmaz bu iş, kazanmak için her şeyi yaptı. Kazandığı dönemler de oldu ama bu kadar istikrarsız bir isme bel bağlayamazsınız. Gamsızlık diyoruz ya, Belhanda bu konuda etiketlendi nedense. Aralarında kalite farkı olsa da, biri canını dişine takıyor ve sürekli sahada. O dönem Feghouli nerede peki? Süreç de zor, ciddi maaşı var ve yolları ayırmak kolay değil. Önümüz de ön elemeler derken, bir bakmışsınız kadroda Feghouli var.

13 yorum:

  1. Abi çok başka bi konu ama merak ettiğim bi konu var Abdurrahim Albayrak neden seçimlere aday olmuyor da bi başkan arıyor buluyor ve onun altında giriyor bi tahminin var mı

    YanıtlaSil
  2. Cunku Albayrak da secilemeyecegini biliyor. Faruk Süren'in son aciklamasi: "Seçimin ertelenme nedeni Abdurrahim Albayrak'ın 7 Mayıs'ta vermesi gereken listeyi verememesi ve kendisine başkan bulması içindi. Çok zarar verdi bu Galatasaray'a. Ben artık Abdurrahim Albayrak'ın olmaması gerektiğini düşünüyorum". Belhanda ile de ilgili konusmus Faruk Süren: “Belhanda konusunda çok yanlış bir karar verildi. Şampiyon olamamamızın bir nedeni de bu karardır. Yetenekli bir oyuncu".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı düşünüyorum.

      Sil
    2. Esnasında söyledik ne yazık ki bu gerçekleşti. Daha iyisi olsun tabi bende isterim fakat mevcutta en olmaması gereken şey belhandasızlıktı.
      Bi adam için geldiğinden beri olumsuz tempo tutuluyor ise malum medya da o adam faydalıdır diye biraz da her an kaos ortamında bırakmak adına planlı yapılan işler vizyonsuz futbol ortamımızda.

      Sil
    3. Belhanda için gamsız diyorlardı da, inanamıyordum.

      Sil
    4. Etkili Galatasaray medyasi yok gibi bir sey hocam, Galatasaray sosyal medyada güclü ama yonetimlerin icindeki insanlar oralari takip etmiyor ve rakip olusumlar algilarla bu gamsiz, isyankar tarzi damgalari vurdular ve belki de bu olay sampiyonlugumuza mal oldu, Feghouli kesinlike daha gamsiz ama istikrarsiz diye Koc Medyasinin hedefi olmadi.

      Sil
  3. sporcu ahlakı çok düşük. falcao ile kıyas bile edilmez. belhanda ile zaten edilmez. keşke mobbing yapsak gitse.

    YanıtlaSil
  4. Seneye gitmezse hocanın yerine ben olsam her maçın son iki üç dakikası sırf seyirciye isliklatmak için alırım oyuna. Koskoca bir yılı zehir ederim bir şekilde.

    YanıtlaSil
  5. Feghouli son iki yılda şampiyon olamamanın en büyük sorumlusudur.Ilk 2 şampiyonlukta dönemsel olarak çok büyük iş yapmıştı.Ancak son 2 sene umursamaz ve bosvermis ,sadece banka hesabına bakıyor.Bunun en büyük nedeninin Falcao transferi olduğunu düşünüyorum.Falcao gelince çok değişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Özellikle bu sezon. Biraz oynamaya niyetli olsa görüntü çok değişecekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir