22 Haziran 2021 Salı

Mehmet Altıparmak, biraz da garantiye oynamak


Samsunspor'la adı anılan kaç tane teknik direktör oldu sayamadım bile. Tek tek saymaya kalksak, ciddi mesai harcamış oluruz. Aralarında "gündeme dahi gelmemesi" gereken isimler vardı ve eğer o isimlerle görüşme olduysa, ciddi zaman kaybedilmiş oldu. Bile bile lades çünkü. Bir takım, başarısız olacağını bile bile, x teknik adamla neden anlaşır ki? Kastım da Tolunay Kafkas gibi isimlerdi. Neyse ki olmadı, işin iyi tarafı bu.

Gecikildi tabii. Haziran 20'yi buldu tarih ve 1 aydır teknik direktör konusu konuşuluyor. Başkan da belli ki ince eleyip sık dokumaya çalıştı. Transfer konusunda hocayı beklemedi bile, takımın omurgası oluşturuldu. Gelen isimlere bakınca, hocalık da pek iş yoktu. Yerli isimler özellikle, her takımın isteyeceği futbolcular. Teknik direktör gelmeden transfer mi yapılır konusuna bu anlamda takılmaya gerek yok.

Mehmet Altıparmak, biraz da garantiye oynamak. 1. Lig'in bazı "bug'ları" vardır. Mehmet Altıparmak'ı böyle görüyorum. Hatayspor'da yaptıkları akıllardadır. Büyük ihtimalle de, o performansa güvenilerek hareket edildi. Gökhan Karadeniz için de "ligin bug'u" demiştim ya, onu o hale getiren isimdir. Ertuğrul Sağlam hiç katkı alamadı, o ayrı konu. Garantiye oynanıp, direkt olarak Süper Lig'e çıkmak hedef olacak. Süper Lig'e çıkılırsa da, o an belki de başka bir karar verilecek.

Hikmet Karaman, Hamza Hamzaoğlu, Bülent Korkmaz, Tamer Tuna gibi isimleri düşünüyordum ben. Biraz daha iddialı isimler tabii. Mehmet Altıparmak tercihine de saygı duyuyorum. Teknik, taktik tarafa ciddi anlamda kafa yoran, iyi futbolu hedefleyen bir teknik adam. Elinde de kaliteli bir kadro olacak. Samsunspor'un geçen sezona göre hem daha iyi, hem de daha net alternatifli bir kadro oluşturduğunu söyleyebilirim. Hayırlı olsun diyelim, umarım başarılı olur.

2 yorum:

  1. Açıkçası Samsunspor için üzüldüm. Süper Lig'te yer almayı hak eden bir yapı kurulmuş görüldüğü kadarıyla. Mehmet Hoca, her şeyden önce çok iyi niyetli bir insan, çalışıyor da ama maalesef yeterli olduğunu düşünmüyorum Samsunspor gibi iddialı bir ekip için. Kendisini Akhisarspor'da yakından takip ettim ve takımını bol bol canlı izleme fırsatı da buldum. Ne yazık ki Süper Lig'ten yeni düşen ve iyi bir kadrosu da olan (Burhan Eşer, Chikalleshi, Erhan Çelenk, Vrsajeyiç vs.) takıma bırak gol attırmak pozisyona girmesini bile sağlayamıyordu. Çok geç bile yollar ayrılmıştı daha sonra kendisiyle. Sezon başı değil de, sezonun sonundaki kritik maçlar için daha isabetli bir isim gibi.
    Yine de umarım başarılı olur, kadroyla ve kulüple uyum sağlar da Samsun'u yeniden Süper Lig'te izleriz. Vakti zamanında Serkan, Celil gibi isimleri bize keyifli izleten bir kulüptü. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatayspor, Erzurumspor gibi takımları da üst lige taşıdı. Akhisarlısın sanırım, oradan kaynaklı bir durum oluşmuş ama, bu ligde birçok takımı da ihya etti hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir