24 Haziran 2021 Perşembe

Neden Gedson Fernandes sorusunun cevabını Opta vermiş


Neden Gedson Fernandes sorusunu, Opta yaptığı paylaşım ile yanıtlamış. Çoğu istatistiğinin ortalaması, Galatasaray'da ilk 3'de yer almış. Ligin 2. yarısının önemli bir bölümünde hazır olmadığını ve kötü performans verdiğini eklemek lazım. Hatayspor deplasmanının ardından vitesi öyle yükseltti ki, şampiyonluk iddiası oluşturmamızda en önemli 2-3 isimden biri oldu. Kimine göre ilk isim de olabilir, katılırım bu görüşe.

Şut pası ort: 1.3 (1. sırada)
Çalım ort: 1.9  (1. sırada)
Kazandığı ikili mücadele ort.: 7.2  (1. sırada)
Top kapma ort: 1.8  (1. sırada)
Sahipsiz top kazanma ort.: 6.4  (2. sırada)
İsabetli pas ort.: 42.7  (3. sırada)

Tam da bu yüzden takımda kalması gerekiyor. Çıkış yakaladığı dönem başladı ve bunun kesilmemesi adına, Galatasaray'da devam etmesi kendisi açısından da yararlı. Tabii yeni bir "başkasına futbolcu mu hazırlıyoruz" sorunu oluşmaması için, opsiyonlu bir kiralama şart. Burada parlayacak çünkü, o opsiyon bedelinin üzerinde birçok teklif alacak. Benfica'da devam etmek isterse ya da şu an x bir takıma giderse, aynı istikrarda devam eder mi bilemiyorum.

Gedson da bunu bildiği için, Galatasaray'da devam etmek isteyecektir. İş yine Fatih Hoca'nın kişisel ilişkilerine kaldı diyelim. Bu transfere direkt olarak müdahil olduğu an, şartlar olgunlaşır. Burak Elmas yönetimi de ilk iş olarak bu görüşmelere başlar. Geçen sezondan eksik kalan "tabela" tarafını da bu sezon göstermeye başlar diye düşünüyorum. Oyunun 2 yanında katkı bir de. Top kapmada 1., sahipsiz top kazanmada 2. sırada.

Şut pası, çalım, isabetli pas gibi istatistiklerde de ilk sıralarda. Oyunu bu kadar seri oynayan bir futbolcu için müthiş istatistikler. Oyunu bu kadar seri oynarken, ister istemez pas hataları yaparsınız. Gedson, çok hareketli ve topla ilişkisi harika. Seri çalım atıyor, anında aksiyon alıyor, pres gücü yüksek. Komple bir paket diyebiliriz. Takıma duyduğu aidiyet, Fatih Hoca sevgisi gibi noktalar ise, zaten alıştığımız, çoğu futbolcuda gördüğümüz özellikler.

6 yorum:

  1. Galatasaray'ın mali olarak düzlüğe çıkması için yapması gereken transfer tipi bu'dur abi. Bugün 10-15 milyona Gedson'u alırsın ama yarın öbür gün belki 30 milyonun üstüne satıp borcu eriteceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 - 15 de bugün adına çok işte, avro kuru ortada. O kaynağı bulmak mesele :)

      Sil
  2. Türkiye şartlarında tam anlamıyla full paket bir orta saha. Takımda kaldığında çok faydali olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye ligi için çok üst düzey bir oyuncu.Korona olmayıp erken idmanlara başlasaydı, şampiyon olurduk.Maalesef kendini bulması uzun süre aldı.Takıma katılırsa çok büyük iş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de yaz kampında takımla olduğunu düşününce insan heyecanlanıyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir