10 Haziran 2021 Perşembe

Şener Özbayraklı'nın Galatasaray'da geçen 2 sezonunu yorumlamak kısa sürer


Başakşehir FK, daha doğrusu Aykut Kocaman çok enteresan. Rafael, Caicara gibi sağ bekleri olmasına karşın, sezon sonuna doğru bir ara Uğur Uçar'ı oynatıyordu. Orada oynatabileceği, Ömer Ali Şahiner gibi bir isim de cabası. Belli ki küçülecekler, lafım yok da, henüz giden kimse de yok. Yaşlı bir kadroları vardı, yaşlanmaya, eldeki potansiyeli dahi hiçe saymaya devam ediyorlar. Muhammed Sarıkaya gibi bir sağ bek potansiyelleri de var. Onlar ise 31 yaşındaki Şener Özbayraklı'yı alıyorlar.

Şener Özbayraklı'nın Galatasaray'da geçen 2 sezonunu yorumlamak kısa sürer. Sürekli ve ısrarla sakat. Forma ne zaman ona gelse, 2. yad a 3. maçın ardından sakatlanıyor ve kayboluyor. Yerli bir futbolcu için iyi kazanıyordu, o da cabası. İlk etapta Mariano / Linnes gibi rakipleri vardı ve forma bir şekilde kendisine de geliyordu. Sonra da Omar, Linnes, Yedlin gibi rakipleri oldu ve o forma yine kendisine geldi.

Sezonun son bölümünü yine de ayırıyorum. Kendisini hayal kırıklığı olarak anacağım kesin de, şu son dönemi de unutmayacağım. Linnes ve Yedlin'in piyasada olmadığı son virajda, sahne aldı ve 2 kritik asisti var. Belki de en istikrarlı Galatasaray günleri. Hatta o performansın üzerine, "acaba yeni sözleşme alır mı" diye düşünenler dahi oldu. Planlar arasında yoktu belli ki, düşünülmüyor. Elde zaten Omar / Yedlin olacak, belki genç bir yerli sağ bek de düşünülür.

Hayırlısı olsun diyelim. Başakşehir FK onun adına şans bulmuş, İstanbul'dan ayrılmayacak ve yine iddialı bir takım. Aykut Kocaman da kendisini direkt 11'e yazar. Sever bu tarz futbolcuları çünkü. İddialı isimleri kenara atmayı seviyor, Başakşehir'de de bu düşüncesi değişmedi. Caicara, Rafael deriz ama takımın 1. sağ beki Şener Özbayraklı olur. İstikrarı da kaderini tayin eder. Yine sık sakatlanacak mı, ne derece sağlıklı kalabilecek?

6 yorum:

  1. Ömer Ali sağ önden sağ beke çekilmiş bir oyuncu Aykut Kocaman onu sağ bek oynatmaz. Sağ bekte defansif bir bek önüne de Ömer Ali'yi koyar :)

    Şener son üç dört hafta hariç hep sakatti sanırım. Sahada olabilse katkı verirdi mutlaka o ışığı verdi ama olmadı işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de kazaniyordu. Bunu düşününce, hayal kırıklığı olarak anılması doğal. Aykut Kocaman konusunda ise aşırı haklısın :)

      Sil
  2. Sağ bekte 3. alternatif olarak Ali Ülgen düşünülebilir mi sence? Takımı da küme düştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek adına yatırım olur, bence düşünülebilir de, onu Samsunspor alacak gibi.

      Sil
    2. Gündemimizde yok zaten muhtemelen benim kendi düşüncemdi. Samsun için de Ali için de iyi transfer olur ama 3-4 senelik bir imza attırırlarsa.

      Sil
    3. Mutlaka uzun bir sözleşme olur. Soner Gönül de geliyor mesela, o da Galatasaray altyapıli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir