23 Temmuz 2021 Cuma

Alexandru Cicaldau Galatasaray'da


Bu transferi, 23 Haziran gibi konuşuyorduk. Galatasaray orta sahasında, 8 - 10 numara gibi oynayabilen ve merkezden "gol / asist" katkısı verebilecek bir ismin ihtiyaç olduğu netti. Listenin ilk sırasında Stanciu vardı sanırım. Gündem onun üzerinde ciddi şekilde oluştu ve o transferi de isterdim. Aranan profil çünkü, merkezden skor katkısı almak zorundaydık. Zaten o katkıyı alamadığımız için, Fatih Hoca da mecburen Emre Akbaba'yı kullanıyordu.

Stanciu ilk sırada olsa da, benim gönlümden geçen isim Cicaldau'ydu. Adı ilk anıldığında da çok heyecanlanmıştım. Her ne kadar tüm isimleri 25 yaş altı alamayız desem de, ağırlığı o şekilde kurmak gerektiğini yazıyordum. Henüz 24 yaşında ve gelişiminin devam etmesi halinde de, ciddi bedeller kazanmak mümkün olacak. 24 yaşına kadar Romanya Ligi'nden çıkmayan futbolcu için şüpheyle bakanlar için ise, Marcao ve Mostafa Mohamed kaç yaşında, nereden çıkmış ona baksınlar.

Biraz gecikme olsa da, bu tarz isimler gelecekse, beklemeye razıyım derim. Orta sahanın merkezinde oynayıp, 10 gol 10 asist bandını zorlayacak, hatta geçecek bir isme ihtiyaç vardı. Skor katkısını orta sahadan alamadık. Oysa Fatih Hoca takımlarının olmazsa olmazıydı bu. Cicaldau'nun ceza sahası içi ve çevresindeki hem gol sezgisi, hem bitiriciliği büyük. Pas özelliği oldukça iyi, topla çok kat etmez. Duran topları da iyi kullanabilmesi diğer avantajı. Hatta bizim avantajımız, çünkü o yönde ihtiyaç büyük.

Orta sahada aranan profil işte. "Cuk" tabiri vardır ya, o sesi duyuyorum. Gedson Fernandes'i düşünüyoruz ve o bağlantıyı kuracak, topla kat edecek isim zaten. 6 numara için de Taylan Antalyalı olur, gelirse Berkan Kutlu, hatta Aytaç Kara. Taşlar oturmuş olacak orada. Geçen sezonun bence en büyük sorunu, bu sezonun en avantajlı ve iyi olduğumuz tarafı olabilir. Hayırlısı olsun diyeyim, benim en çok istediğim transferdi.

18 yorum:

  1. Super Lig'de daha cok gol atacaktir ama PSV ayarinda bir takimdan 2 gun once 5 yedigimiz icin gram heyecan duymuyorum sahsen yerel ve saibeli bir ligin benim icin önemi yok abi.

    YanıtlaSil
  2. Ortasahamız kadar var olacağız. Ligi kazandıran da kaybettiren de ortasaha. Merkez takımın omurgası. Bu nedenle Gedson ve Berkan'da zaman kaybedilmeden takıma kazandırılmalı. Maç sayısı fazla. Rotasyona ve istikrara ihtiyacımız olacak. Bu yüzden hepsi fazlasıyla süre alacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu kaybettiren de bu oldu. Şu an ise en güçlü tarafımız olacak gibi.

      Sil
  3. Aynen öyle. Yurt dışında sendeki döviz oranı nedir diye bakmazlar :)

    YanıtlaSil
  4. Umarım adam gibi bir kondisyoner alır kulüp, her oyuncu geriye gidiyor genç yaşlı farketmeksizin,saracchi kronik sakat mıydı önceden hayır ama gs de kronik bir sakat oyuncu haline geldi her oyuncu sakatlık yaşıyor ya da fiziksel olarak berbat durumda oluyor gelişemiyor, Falcao sık sakatlanan bir oyuncuydu ama bizde herif 2 yılda maça bile doğru düzgün çıkamadı, lemina fulham da çat çat oynadı, son yılda 25 tane maç oynayabilen fernando sevilla da 45 maç oynadı 2 sezonda da,bir sürü örnek var böyle luyindama mesela bjkde aboubakar 1 yıl top oynamadı dizlerden bitikti eleman bjkde sakatlanmadan hayvan gibi top oynadı, luyi bir türlü dönemedi şimdi oyuncu mu dönemedi biz mi döndüremedik yeterli çalışma yaptırmadık? Sevgili Mehmet Köksal da birkaç gündür dile getiriyor bu takım tudorun döneminden beri pres yapamıyor fiziksel olarak hep temposu düşük ve bitik, bakın tudoru falan övmüyorum burada sonuçta o dönemde kondisyoner kimse o bu hale getirdi takımı, hocada istiyor belkide tudor gibi takımı fizik olarak müthiş olsun ama eldeki performans uzmanı mı denir kondisyoner neyse yeterli değiller ya da antrenman metotları hocanın yetersiz, yalvarıyorum hocama lütfen sağlam, bu işten anlayan bir ekip kursun, kendi istediği iyi anlaştığı insanları değil en babaları getirsin, eğer bunu yapmazsa kariyeri acı bir son ile bitecek maalesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her oyuncunun geriye gittiğine inanmıyorum. İleri giden gençler var, hatta yükselen.

      Sil
  5. Bence ana hedef cicaldauydu fiyat yüksek gelince stanciuya yönelindi ama 1 yıl kalan sözleşme avantajı ve pazarlıklar ile süreç iyi yönetildiğini düşünüyorum. Berkqn ve gedson transferi ile sağ açık alınmasa dahi bence kadro gayet iyi seviyede olur, şampiyonluk içinde gayet yeterli olur. Asıl büyük transferler fatih hocanın teknik ve performans ekibine olmalı bu konu hakkında bir yazı bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hamleler iyi, yapı da güzel oluşuyor. O konuları da konuşuyorum zaten :)

      Sil
    2. Katiliyorum son günlerde ozellikle zpsv macindan sonra Scott Piri icin acayip negatif elestiriler basladi ki zaten Drogba da kendisi icin "beden egitimi hocasi olur anca" demisti, bence acilen o tarafta kan degisikligine gitmemiz sart.

      Sil
    3. Drogba onu boşa söylemiş, o dönem takımın fizik seviyesi olağanüstü seviyedeydi.

      Sil
  6. rumence bilenler kısaca çiko denebilir diyorlar.
    yazarken de kolaylık olur

    YanıtlaSil
  7. Biraz kapalı kutu transfer gibi. Oynamaya başlayınca netleşecek nasıl bir oyuncu olduğu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapalı kutu değil bence, ne vereceği az çok belli. Tarzı ortada çünkü.

      Sil
  8. 6 eur+20% sonraki satıştan pay ile birlikte denildiği gibi 10 eur da serbest kalma bedeli varsa bu işten ileride kar etme şansımız sıfır. 10'a satsan 2'si gider. 8 ödemiş, 8 almış olursun. böyleyse durum transfer şartları hiç iyi değil.

    YanıtlaSil
  9. şimdi açıklandı. 25 mio eur:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir