8 Temmuz 2021 Perşembe

Balotelli, Türkiye'ye ne zaman gelir diye yıllardır düşünüyorduk


Balotelli, Türkiye'ye ne zaman gelir diye yıllardır düşünüyorduk. Düşüş içinde olsa da, yer yer parladığı dönemler oluyordu. Nice'da geçirdiği sezonlar buna örnek. Acaba geri mi dönüyor derken, Nice sonrası yine düşüşe geçmişti. Marsilya'ya gidişi yükseliş gibi görünse de, Brescia ve Monza devamında geldi. Şimdi de Adana Demirspor. Şöyle bir durum var. Etiketi olan ama düşüş günlerinde Anadolu'ya gelen forvetler, neredeyse istisnasız şekilde yeniden doğarlar.

Balotelli'de de avantaj bu olabilir. Henüz 30 yaşında, neden tekrar yükselmesin ki? Ülkemizde oynanan futbol o kadar da kaliteli değil. Bu forvetlerin yeniden doğuşu belki de bundan. Yeteneği ve oyun aklı dahilinde, biraz olsun fark oluşturabilen forvetin yükselişi büyük oluyor. Belhanda adına bu durum farklı mesela, onun net şekilde düşüş içinde olduğunu söyleyemem. Hala yukarı seviyede boy gösterebilirdi ama tercihi "maddi" oldu.

Balotelli'nin de Anadolu şartlarında ücreti yüksek olacak. Bunun kararını Adana Demirspor taraftarı verir artık. Bu tarz iddialı hamleler bugün keyifli olur da, 2 yıl içinde maaşlarından çıkmaya yer de arayabilirsin. Sahipli yapının gücü başka olsa da, o sahip gittiği an, ortada enkaz da kalabilir. Bunun da birçok örneğini hem Avrupa, hem de Türkiye'de görmüşüzdür. Şu an kulübün sahibi olabildiğince güçlü, arkasında duruluyor.

Biz futbol sever kısmındayız. Haliyle de, Balotelli / Belhanda birlikteliği hoşumuza gider. Nice günlerinde birlikte oynadılar ve iyi sezon geçirdiler. 2 deli bir araya gelmemeliydi diyorlar ki, hoş bir tanıtım oldu. Adana Demirspor sadece bu 2 isimle de yetinmiyor tabii, başka etiketli hamlelerin de peşindeler. Samet Aybaba'nın Beşiktaş günlerinde takımda kalan yıldızlarla yaşadığı sorunları hatırladım da, Adana Demirspor'daki mazisi de o kadar uzun sürmeyebilir.

7 yorum:

  1. Belhanda ve balotellinin daha kafada kalırsa beraber 30 gole katkı verirler gol+asist olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verecekler mi bakalım, merakla bekleyeceğim.

      Sil
  2. Umarım Adanademirspor ileride bu transferler ve verilen ücretlerden dolayı problem yaşamaz.Balotelli 'nin pek yararlı olacağını düşünmüyorum.Ama Belhanda'da bir standart var her zaman.

    YanıtlaSil
  3. Balotelli biraz oynarsa devre arasında kesinlikle İstanbul takımlarına yazılacaktır. Emin olduğum tek şey bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadolu'ya gelip de, istisnasız yeniden doğuyorlar :)

      Sil
  4. bruma'yı da istiyorlar galiba

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir