8 Temmuz 2021 Perşembe

Ödenen ciddi bonservisleri göreceğiz, özellikle de yerli transferi için


Galatasaray'ın son bonservisli transferi, 300 bin avro'ya transfer edilen Valentine Ozornwafor. Ondan bu yana hiçbir futbolcu için bonservis ödenmemiş. Tabii bu olabildiğince görece bir konu. Öyle kiralama bedelleri ve yıllık ücretler ödedik ki, bonservisiyle futbolcu almışız, almamışız konusu değil yani. Sattığın kadar al sarmalı bizi buraya itti. Bu süreçte futbolcu da satamadık, haliyle bonservis geliri elde edemedik. Biz de kadro kalitesini yükseltme anlamında, etiketli kiralık hamlelere ağırlık verdik. Çoğu da menajer önerisiydi.

Bugün ise böyle bir durum yok. Ffp anlaşması bitti ve sattığın kadar al sarmalından kurtulduk. Tabii bu değil ki, gidip de olmadık bonservisler önerelim. Yine futbolcu satmak zorundayız. Ffp olmasa, harcama limiti var, bir yerlerden elin kolun bağlanıyor. Gelir elde edip, geleceğe dönük hamleler yapmalısın. Geçen yıllarda da birçok scout işi konuşmamıza rağmen, bonservis veremediğimiz için bu transferleri gerçekleştirememiştik.

Artık böyle bir imkan elde ettik. Oluşacak yerli ağırlığını da düşünerek, geleceğe dönük adımlar atmak zorundayız. Barış Alper Yılmaz transferi de bunlardan biri. Artık rakamlar açıklanmasa da, 1.5 milyon avro'luk bonservis bedeli konuşuluyordu. 1. Lig'den bir isim bu parayı eder mi diye soranlara, fazlasıyla eder diye yanıt vereyim. Direkt 1. Lig'den, Avrupa'ya transfer yapan futbolcularımızın bonservislerine bakın. Potansiyel eder, yeri, yurdu önemli değil. Barış Alper Yılmaz da uç bir potansiyel.

Dahası gelmeli tabii. Potansiyeli yüksek yabancılar zaten bulunuyor da, yerli yetenekler de var. İsmail Çokçalış, Burak İnce diye uzatırım bu listeyi. Süper Lig'de de önemli yerliler var, çoğunu konuştuk da. Tabii bunun için biraz kesenin ağzı açılacak. Şöyle bir güzellik oluştu. Sattığın kadar al kalktığı için, kurtulacağımız büyük maaşlar da artık bize "ödeyebileceğimiz bonservis" olarak geri dönecek. Harcama limiti tüm harcamaların toplamı. Bonservisti, yıllık ücretti ayırımı yok.

Bugün de "geleceği" kurgulamak için fırsat. Yerli ağırlıklı olmak üzere, yine bir dönüşüm yaşanacak. Hemen başarı istenmesinin yanında, geleceği kurgulamak çok daha önemli nokta. Ödenen ciddi bonservisler göreceğiz yani, özellikle de yerli transferi için. Sponsor gelirlerinden bahsediliyordu ki, hala onları bekliyoruz. Orada açıklamalar gelse, elimiz çok daha rahatlayacak. Yeni dönem adına umutlu olmak istiyorum.

3 yorum:

  1. Berkan ı da alırsak sol iç de Kılınç Berkan birbirinin alternatifi olur, sağ iç yabancı bir 8 alırız heralde, yedeği yerli olarak aytaç akbaba falan olur, sol ön Barış ve kerem birbirinin alternatifi olur, sağ da belki bir oyuncu alınır onun yedeği oğulcan olur, arda iki kanadı da yedekler, yunus akgün gitmezse o da alternatif, santrfor zaten moho yedekler Falcao babel, Taylan ın yedeği aytaç gibi gözüküyor ilk etapta yabancı alınacak gibi duruyor ama şu an alınmaz bence daha beklenir, stoperler marcaoya sol stoper yerli en iyi alternatif Abdülkerim bardakçı Olurdu keşke alabilsek, sağ stoper luyi Alpaslan şeklinde ama sanırım stoper ister hoca luyiyi satıp ama ne kadara satılabilir bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++feg 8 de bence oynamalı oraya oyuncu alınana kadar, sağ bek de yedlin satılıp iyi bir bek alınmalı bence, yedeğe de bursalı İsmail alınmalı sakatlığı ne durumda bilmiyorum tabi, sol bek zaten alınacak yedekleri de Ömer taşdemir, bu arada Ömer merkez için de bir alternatif tabi

      Sil
    2. Feghouli durumu oradaki stratejiyi belirler sanki. Kalırsa oynar çünkü. Oynarsa da tüm planlar değişlir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir