28 Temmuz 2021 Çarşamba

Berkan Kutlu Galatasaray'da


Yerli transferi noktasında en çok önemsediğim ve istediğim isimdi. Alanyaspor adına vitrin Salih Uçan gibi görünse de, bence asıl isim Berkan Kutlu'ydu. Temposu, oyunun 2 yönündeki etkisini çok önemsiyorum. Galatasaray orta sahasının en büyük sorunlarından biri "tempoydu". Hatırlayın, orada Taylan Antalyalı / Emre Kılınç, sonrasında da Gedson Fernandes gibi isimleri konuşmaya başladıktan sonra daha farklı bir görüntü izledik. Tabii o zaman da rotasyon güçlü değildi, sakatlıklar sonrası eksik kaldık.

Bugün baktığımızda ise, orta saha rotasyonunun hem genişlediğini, hem gençleştiğini, hem de kalite kazandığını düşünüyorum. Berkan Kutlu "etiketsiz" olduğu için konuşanı olmaz da, Avrupa'da bu potansiyelde bir yerlinin değeri budur. Galatasaray neden şu rakamı verdi gibi yorumlara katılmam, eder bu. 6 - 8 gibi oynayacak, oyunun 2 yönünde katkı verecek, tempo yapacak, sol ayağını da iyi kullanıp, pas kalitesini yükseltecek futbolcu. Pas tekniği, ters toplardaki etkisi o kadar değerli ki. 

Gelişimine devam edecek tabii. Yaşı henüz 23 ve Fatih Hoca'nın bu tarz yerliler üzerindeki etkisi malum. Gelişimine devam edecek, belki hücum özelliğini gol / asist katkısı anlamında biraz daha arttıracak. Geçen sezonu müthiş geçti ve büyük istikrar gösterdi. Teşhisi doğru yaptık, rotasyonu genişletirken, tempoyu ön planda tutuyoruz. Bir yanda 8+6'lık yerli kuralı var. Böyle bir yerliyi alabilmek çok önemliydi.

Çok ciddi süreler de alacak. Taylan Antalyalı / Gedson Fernandes / Berkan Kutlu 3'lüsünü de yer yer göreceğiz ama, oraya tabela özelliği olan, daha yaratıcı bir isim mutlaka eklenecektir. Feghouli mi olur, Stanciu mu zorlanmaya devam eder bilmiyorum. Berkan Kutlu'yu almak, Taylan Antalyalı'yı da silmek anlamına gelmiyor. Rotasyonun genişliyor, kalite kazanıyorsun. İyi olan oynayacak burada ve rekabet seni ayakta tutacak. Berkan Kutlu konusunda "maddiyat algısı" yapanlara aldanmayın.

22 yorum:

  1. 3.2+%10 paymış gayet makul. bu şekilde her transferin maliyeti tartışılırsa kimi alacaksın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu potansiyelde bir ismi yurt dışından getirsen zaten benzer maliyet. Tabii onda etiket olacağı için konuşulmaz.

      Sil
  2. Umarım sertlik konusunda kendini geliştirir. Diğerler özelliklerinden zaten var. Berkan kadroda değişilmez olmak istiyorsa bence bu özelliğini daha da geliştirmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşama kaydetmesi mutlaka gerekecek. Bence biraz daha gol / asist etkisini de arttırmalı. Bunları başarabilecek bir potansiyel.

      Sil
  3. Kritik bir hamle tebrikler takım..

    YanıtlaSil
  4. Yabanci kurali oldugu icin fiyati ve oyuncunun kalitesini asla elestirmiyorum ama bedava Salih Ucan'dan 3 milyon Euro daha fazla harcamaya deger mi orasi muamma zira Gedson'u alma ihtimalimiz su an iyice düstü, bana sorsalar ayni parayi transfer sezonu basinda Gedson'a kaydirip Salih+Gedson yapmak cok daha mantikliydi su an hem Gedson'u satmak istemiyorlar talipler cogaldi hem de paran bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson Fernandes için istenen bonservis ne kadar sence? Önce bunu konuşmak lazım. Olay Berkan Kutlu geldi, para kalmadı değil yani. Salih Uçan başka, Berkan Kutlu başka isimler bir de. Bambaşka tarzlar ve bence Berkan Kutlu çok daha ciddi bir yetenek.

      Sil
    2. Gedson'u eski baskanlari gorevdeyken satacaklari zaman 2 milyon kiralama ucreti ve 10 milyon Euro istiyorlardi ancak su an o fiyatin kesin uzerine cikilmasi lazim gibi duruyor, tarzlari elbette farkli zaten baska yazilarinda bunu konusmustuk ancak bu gidisle Berkan ve Cika ile bu sezona baslayacagiz gibi duruyor beni dusunduren konu o. Berkan ne kadar yetenekli olursa olsun daha cok genc, derbide Gedson'un da olmadigini dusun mesela Atiba ve Joseph+Salih yine sana ustun gelecek bu durumda soylemek istedigim bu.

      Sil
    3. Bence o rakamlar hep 15 milyon avro'larda dolaştı ve hala orada dolaşmakta. Bahsettiğin rakam olsa, emin ol bize kalmaz, Lille'si, ya da o tarz bir takımı düşünmeden alırdı. Geçen sezon sana üstünlük sağlayamadılar ki, bu sezon üstünlük sağlasınlar. Atiba ve Josef'in yaşı var. Taylan / Berkan / Cicaldau 3lüsü dahi tempoda, hareketlilikte çok yukarıda. Araya bir de Gedson ya da benzeri birini yazabilir miyiz diye bakıyoruz.

      Sil
    4. Evet kesinlikle katiliyorum bence ayni seyi soyluyoruz oraya Gedson'u yazarsan ustun geliyorsun yazamazsan tempo yaparsin ama bitiricilikte ya da kesicilikte yine Besiktas'a dis geciremezsin. Son derbide biz ustunduk orada da haklisin, yanlis anlasilma olmasi mutsuz degilim aksine cok mutlu oldum Berkan icin ve bu paralarda asla zarar etmezsin oyle bir oyuncudan ,sonucta Diagne icin 10kusur milyon Euro vermisiz aldigimiz katki cok kisitli kalmis, Berkan parasini cikartir, para da kazandirabilir tek cekincem bu mali tablonin orta sahaya Gedson ya da muadili birinin alinmasini engelleyip engellemeyecegi.
      Fatih Hoca Psv macinda da gordu ki en buyuk sorunumuz tempo zaten Uefa Kupasi kadrosunun da yaptigi en iyi seylerden biri tempoydu, Okan, Suat, Ergun durmak nedir bilmezlerdi umarim yine ona yakin bir tempo yakalayabiliriz.

      Sil
  5. böyle oyuncular alsınlar, doğru strateji budur. genç dinamik potansiyeli olan oyuncular .

    YanıtlaSil
  6. Berkan bizim için x factordü, puzzle en önemli parçasıydı çünkü 3 yerli krizine girerdik alamasaydık. Ben berkanın tam avrupai futbol tarzıyla sinanik yapısıyla 10-15 civarı paraya transfer olacağını düşünüyorum. Tam aradığımız tarz ve çok güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güveniyorum. Oyunun 2 yönündeki katkısı, temposu, pas özelliği. Biraz sertlik, biraz da tabelayı bünyeye eklerse, çok daha güzel olacak.

      Sil
  7. Çok önemli bi transfer :) Hocanın kafasında yerliler yerini garanti görmesin rotasyonu türk olsun mantığı var o kadar mantıklı ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortadaki derinliği arttırdık işte. O rekabet bizi yukarıda tutar.

      Sil
  8. sol iç berkan/emre, sağ iç cica/soso, 6 numara taylan/aytaç gibi bir rotasyon oluştu ki çok kıymetli. soso out gedson in olsa tadından yenmez:)

    YanıtlaSil
  9. Beni en çok mutlu eden transferlerden birisi bu oldu. Yurt içinde etkin güçlü takım olmaya da başlıyoruz bu önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz transferler adına agresif hareket etmek çok önemli.

      Sil
  10. Birlikte de rahatlıkla oynarlar bu arada.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir