10 Temmuz 2021 Cumartesi

Diagne'nin satışı üzerinden hayaller kuruyorduk


Bu yönetimden yana en büyük beklentilerimden biri, futbolcu satabilme, daha doğrusu pazarlayabilme ihtimaliydi. Mustafa Cengiz yönetiminin futbolcu almada da sorunu olduğu gibi, özellikle futbolcu satma konusunda felaket bir noktada olduğunu biliyoruz. X takım futbolcusunu ne paralara pazarlıyor, senin elindeki değer ise o rakamların yanına yaklaşamıyor. Bunda da asıl faktörün "yönetim" olduğunu düşünüyorum.

Gerçi bu yönetim de henüz bir futbolcusunu satabilmiş değil. Diagne'den yana umutluyduk dimi, Premier Lig'de piyasasını yaptı diyorduk. Belki takımı düştü ama, Diagne o ligde kalacaktır diyorduk. Hala o satış da gelmedi mesela. Satışın olmadığı her gün de, futbolcunun değerinin düştüğüne inanıyorum. O sıcakla hareket etmeliydik, edemedik. İşin aksi takıma da dönmedi, ne yaptığına yönelik kimsenin fikri yok.

Şöyle bir şey duydum. Takım toplandığında Diagne de çağrılıyor ama "benim kiralık sözleşmem 30 Haziran'da doluyor" diyor. Sonra da "ne halin varsa gör" tadında hareket edilerek, Diagne için satış zorlanıyor. Menajerinin bu işi yakında bitireceği söylense de, güvenim yok. Söz konusu Diagne çünkü. En kötü ihtimalle 4-5 milyon avro kazanırız diyorduk ve bunu düşünerek hayaller kuruyorduk. Harcama limiti adına bu satış kıymetli. Hem bonservis girdisi, hem de maaşından çıkabilmek.

Diagne eğer x takımın elinde olsa, şu an 10 milyon avro'dan pazarlanıyordu. Hele ki geçen sezonunun üzerine. Etiketi yapıştırmışlardı. Biz ise bekliyoruz, hiçbir şeyden haberimiz yok. Satılsın da artık, 3-4 milyon avro'ya da razı haldeyiz. Galatasaray'a hayrı olmayacak çünkü, maalesef transfer fiyaskosu olarak da tarihteki yerini alacak. Nedenlerini, o hikayeyi sonra konuşuruz. Aksiyon lazım derken, hala bekliyor olmak canımı sıkıyor.

9 yorum:

  1. Diğer takımlar menajerlik şirketleri üzerinden hallediyor bu işleri. Kulüp bizim satılık oyuncumuz var dediğinde oyuncunun değeri iyice düşüyor fakat menajerlik şirketleri bu işi daha kârlı bir şekilde halledebiliyor. Biz de oyuncu satma noktasında bu yola başvurmaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de artık bir şeyler bulmamız ve ciddi satışlar yapmamız lazım.

      Sil
  2. taraftar adamı berbat olarak damgalar sosyal medyada yayarsa olacağı bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuları çok yazdım ben. Takip edenler bilir.

      Sil
  3. Futbolcu satılmaz futbolcunun talibi olur. Sen satılık futbolcum var diye bas bas bağırırsan 3 paraya satamazsin işte elindeki adamı. Demek ki diagneyi isteyen bir takım yok. Geçen yönetimin de bu yönetimin de bu konudaki tavrı aynı derecede beceriksizce. Hatta bu yönetim öyle büyük konuşarak geldi ki hesapta her şey hazırdı. Sponsor hazırdı transferler hazırdı 5 günde 10 günde hepsi oluyordu. Gereksiz konuşmalar Gereksiz vaatler bunlar. Beklentiyi bir anda tavana çekmek doğru bir şey değildi. Oyuncu alınır satılır bunlar da zaman alabilen şeyler. Büyük konuşmalara büyük vaatlere gerek yok. Kulübün maddi durumu ortada satamadan alabilmek zor. Girdi yaratmadan çıktıyı büyütürsen enkazı büyümekten başka bir şey yapmazsın. Açıkçası bu yönetimden de büyük umutlarım yok aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları konuşmak için erken. Hem de çok erken. Diagne'nin talibi var, gidecek. Emin olabilirsin.

      Sil
    2. Göreceğiz bakalım. Sen mi haklı çıkacaksın ben mi?

      Sil
  4. Diagne çok iyi oyuncu.Rakip savunmayı dagıtabiliyor.Maalesef metal sorunları var ve verim almak çok zor.Ingiltere de kendini gösterdi.İyi bir transfer yapacağını düşünüyorum.Kampa gelmediyse kesin talibi vardır ve yakında transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada imkansız artık, kesin olarak gitmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir