4 Temmuz 2021 Pazar

Emre Akbaba'yla sözleşme uzatılacağını biliyor ve bekliyorduk


Emre Akbaba'yla sözleşme uzatılacağını biliyor ve bekliyorduk. Bu işin gecikme nedenlerine takılıyorum sadece. Alınan rakamlar da açıklanmıyor artık, bu yüzden "para" üzerinden yorum yapamayacağım. İşin saha içi boyutuna bakarak, rolü belli bir Emre Akbaba'yı yorumlayacağız. Fazla anlamlar yüklemeye gerek yok. Benim beklentim, kenardan geldiğinde ve gol aranan anlarda vereceği etki. Kaosun oluştuğu dakikalarda, gole yakınlığı ve fırsatçılığıyla birlikte etkili olacaktır.

Fatih Hoca, tutuyor futbolcuyu ve rotasyonunda yer vermek istiyor. 8+6 da gelmişken, bu tarz hareketlerde bulunmaya mecbur kalıyorsunuz. Gerçi bu kural gelmemiş olsa da, Emre Akbaba bir şekilde takımda tutulurdu. Bence talipleri olmuştur, özellikle de Süper Lig içinden. Birçok iddialı takımın, her şeye rağmen isteyeceğini düşünüyorum. Takımda tutulma kararına saygı duyuyorum diyelim. Tabii bu biraz da, rakamı görmeme kanyaklı. O konuyu da ayrı konuşacağım.

Boş durmadığını ümit ediyorum. Takımla olmasa da, bireysel çalışmalarını sürdürüyordu. Bir süredir de takımla idmanlara çıktığı yazılıyordu. Onun adına kamp dönemi, herkes için olduğundan çok daha önemli. Uzun sakatlık dönemleri yaşadı ve son 2 yaz dönemini kaçırdı. Bu da toparlanması açısından engel. Sezon öncesi, kamp yemiş ve güçlenmiş hali daha faydalı olacaktır. Sözleşmeye imza attığına göre, pozitif bakmaya çalışacağız.

Arda Turan imzası da açıklanır. Böylelikle iç transfer konusu kapanmış oluyor. Tabii son dakika bir Donk sürprizi gelmeyecekse. Onun dışında bir hamle olmaz. Gidenlere bakınca da sürpriz yok, kalanlara bakınca ise belki bir tek Emre Taşdemir kalmayabilirdi diye düşünüyorum. O da 8+6 hamlesi, yine saygı duyuyorum. Fiyatları bilmemek, belki de daha fazla anlam yüklememeye sebep olacak. Ömer Bayram ve Emre Taşdemir o fırsatı kaçırdı tabii.

16 yorum:

  1. Kalan isimler arasında Emre Tasdemir'i bile daha çok destekliyordum. Emre Akbaba ısrarı geçen sene pahalıya mal olmuştu bu sene de aynısı olmaz umarım. Hak etmrzse yedekte oturmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedekte oturur zaten. Doğru anlam yüklenir ise sorun olmaz.

      Sil
  2. Kendisi de biliyor ki bu artik son sansi ve iyi kullanmali zira seneye sampiyon olamaz da Fatih Hoca giderse kimsenin Emre'yi takimda tutacagini sanmiyorum umarim kamp dönemini guzel gecirir ve hizli bir baslangic yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans var, top onda. Bakacağız ne ölçüde ayakta kalabilecek.

      Sil
  3. Emre Akbaba çok talihsiz ve ciddi sakatlıklar yaşadı.Ilk döneminde tam etkili olmaya başlamışken sakatlandı.Çok farklı özellikleri var.En kötü oynadığı maçta dahi pozisyona giriyor.Bu da futbol ve pozisyon bilgisinin çok yüksek olduğunu gösteriyor.Takımda böyle bir oyuncu kesinlikle olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öz verisine lafım yok da, yetmiyor işte. Olay o. İşin maliyeti de devreye girince sorun oluyor.

      Sil
  4. Yeterli olmamanın ötesinde zararlı ya. Hakikaten tek yapabildiği gol vuruşu artık, onun getirdiği sezonda birkaç gol için bütün hücum organizasyonlarına çomak sokuyor oyuna girince, istasyon olamaz, diğerlerine alan açacak doğru koşulari yapamaz. Yine tavşan mi çıkartacak mevkii değiştirip acaba hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da sallanmaya başladı artık, çünkü ayakta kalmakta zorlanıyor. Bakalım, kamp görsün, belki bir şeyler değişir.

      Sil
  5. Salih Ucan Besiktas ile anlasmis Emre'ye verilen parayla Salih alinabilirdi, tam icime sinen bir sozlesme degil bu yine de hayirlisi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Uçan ne kadar kazanacak biliyor musun ki? Ya da Emre Akbaba ne kazanacak?

      Sil
    2. Ikisi de buyuk spor gazetelerinin hepsinde yaziyor kopyaliyorum:
      Salih Uçan bugün Beşiktaş'ın tesislerinde sağlık kontrollerinden geçti. Toplamda 8 milyon TL kazanacak.

      Ulaşılan bilgiye göre sözleşmesi 2 yıl uzatılan Emre Akbaba'nın senelik 8 milyon TL civarı rakam alacağı belirtiliyor.

      Sil
    3. Gazeteler sürekli yazar. Resmi belge var mı?

      Sil
    4. Emre'ninki kesin dogrudur bence zira üzerinden zaman gecti iceriden haber alan tonla adam var, Salih'inki her yerde 8 yaziyor ki tam dogru olmasa bile bu adamlarin aldiklari asagi yukari aynidir.
      Benim burada esas demek istedigim eksik oldugumuz yere belki de yerli en iyi oyuncuyu almiyorken hem rakibi guclendirip hem de ne verecegi belli olmayan ve alternatifi olan bir oyuncuya ayni parayi veriyoruz, bu cok mantiksiz bir hareket oldu. Basimizda yönetim var diyoruz belki erken olacak ama saniyorum bu sene de ayni hikayeleri izleyecegiz, belki de sorun Fatih Hoca'nin takintilarindan kaynaklaniyor bilemiyorum benim hosuma gitmedi bu durum umarim Salih bize gelmek istememistir ya da baska mantikli aciklamasi vardir zaten su an Besiktasla Gedson ve Ghezzal uzerinden de bir cekisme var görelim yeni yönetim neler yapacak bizi yaniltsinlar ben haksiz cikmaya raziyim.

      Sil
    5. Salih Uçan için en doğru adres Beşiktaş'ti ve imza ücretini falan ekleyince rakam daha yüksek. Ben onu o kadar da aşırı istedik diye düşünmüyorum.

      Sil
  6. Emre akbaba çok güçsüz, çelimsiz bir oyuncu prpfesyonel olsa para pazarlığını kısa tutup kampın başında takıma katılırdı. Ayrıca sorun güçsüz emre akbabayı sahada tutup final malatya maçında emre kılınçı hiç oynatmayan teknik kadrodadır. Emre akbaba 4231 dışında yani 2 ortasaha önünde ortada oynar, sol/sağ iç veya kanat pozisyonlarında oynayamaz ee bizde 4231 oynamadığımıza göre yine verim alamayız sözleşme uzatılmasını hiçbir anlam bulamadım çünkü artık bonservis verebiliyoruz al sat kuralı yok geçen sene uzatılsa bir mantığı olurdu ama bu sene yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, kamp görsün, belki bir şeyler değişir. İyi bir alternatif olsa ne ala.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir