23 Temmuz 2021 Cuma

Feghouli ve Ghezzal da an itibarıyla birbirlerinin muadili değil


Ghezzal konusunda da Beşiktaşlıların müthiş bir algısı var. Ghezzal'ı, Galatasaray'la anlaştığı iddia edilen rakamlara takımda tutsalar "transfer çalımı" diyecekler. Galatasaray'a imza atsa, çok büyük paralardan rakibe ihaleyi bıraktık olacak. Bir de Lens örneği verilecek, bu unutulmasın. Sonra denilecek ki, bu tarz transfer çekişmesi yaşanan futbolcudan kimseye hayır gelmez. Beşiktaş'ta kalması halinde, mutlaka çok daha az rakama ikna oldu da yazılacak.

Bunu anlamıyorum. Galatasaray gündemini, Beşiktaşlı muhabirler üzerinden yorumluyorlar ve her söylenene inanır haldeler. Ya da inanmak istedikleri bunlar. Ghezzal gelir, gelmez, bunu bilemem. Ben hala Beşiktaş'ta kalabilir diye düşünüyorum, ilerleyen süreç bunu gösteriyor. İşin hikayesi de yazıldı bile. Galatasaray'a gelmesi halinde sevinir misin derseniz, elbette sevinirim. İyi futbol oynayacak, güzel bir ortam oluşmuş kulüpte, Ghezzal neden kontratının üzerine yatsın da futbol oynamayı bıraksın.

Geçen sezonun lig mvp'si. Belki de hayatının en önemli sezonunu yaşadı. O sezonu yaşamasında da mutlaka Sergen Yalçın faktörü var. Ortamı da sevdi ve farkını ortaya koydu. Galatasaray'a gelmesi halinde, bu performansı ondan nasıl alabiliriz buna bakacağız. Galatasaray'da bazı eksik noktalar var. Sadece duran top kullanabilmesi dahi ön plana çıkmasına sebep olur. İyi bir sol ayak, takımını birçok kez ipten aldı. Bizi de ipten alacak, bu tarz futbolcular arıyoruz. Feghouli'den alamadığımızı, Ghezzal'dan almak istiyoruz.

Feghouli ve Ghezzal da an itibarıyla birbirlerinin muadili değil. Cezayir'de de bu durum böyle. Ghezzal, Mahrez'in yedeği, Feghouli'nin değil. Feghouli orada "merkez orta sahada" oynuyor, şu serbest 8 diye tabir ettikleri pozisyon. Galatasaray'da da o pozisyona ne zaman çekilse iyi katkı verdi. Takımda kalması halinde de oraya çekilecektir. Haliyle, sağ kanatta "oyun kurucu" profilli bir isme ihtiyaç doğacak. Ghezzal da bu anlamda biçilmiş kaftan. Geçen sezon ligin en iyisi olmuş futbolcuyu neden istemeyeyim.

2 yorum:

  1. Feghouli giderse yerine Alioski alınmalı adam sol bek değil sağ önde oynamış öncesinde.

    Diagne Fegholi falcao babel gitmeden rahat yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alioski ve Feghouli birbiri ile o kadar alakasız 2 isim ki. Orada oynayabilmesi, alınmasına mı sebep olmalı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir