31 Temmuz 2021 Cumartesi

Galatasaraylı olduğunu biliyordum da, bu kadarını bilmiyordum


Berkan Kutlu'nun Galatasaraylı olduğunu biliyordum da, bu denli iyi bir Galatasaraylı olduğunu bilmiyordum. Transferini açıkladığı video o kadar güzeldi ki, herkesin mevcut "sempati" düzeyi çok daha arttı. Burayı hedefleyen ve sonuna kadar çabalayan bir genç. Sassuolo da Galatasaray'ın önerdiği rakamları önerdi çünkü. Gerek bonservis, gerek yıllık ücret anlamında aynı şartlar karşılandı. Futbolcunun Avrupa hayali baki olsa da, bunu Galatasaray üzerinden gerçekleştirmek istedi.

Zaten böyle bir potansiyelin de, yakın zamanda gideceği yer belli. Alanyaspor'da sadece 1, hatta yarım sezonu varmış gibi görünse de, o yarım sezon içinde potansiyelini kanıtladı. Talipleri ortada işte, sadece Galatasaray peşinde değil ki. Sassuolo bu transferi gerçekleştirmiş olsa, herkes övecekti Berkan Kutlu'yu. Galatasaray alınca mı değersiz oldu? Kimi de tecrübesi yok, ne vereceğini bilmiyoruz diyor. Bu mantıkla, şampiyonluk yaşamamış hiçbir futbolcuyu almayalım. Genç futbolcu transferi de yasaklansın.

Bir futbolcuyu izlersin, potansiyeline inanıyorsan da transfer edersin. Herkes tutacak diye bir kaide yok. Sen yatırım yaparsın, yapmak da zorundasın. Berkan Kutlu'nun öncesini bilmesek de, Alanyaspor performansı ortada. Tek talibi de sen değilsin, haliyle sorun yok. Etiket işte, söz konusu Avrupa olunca algılar değişiyor. Galatasaray söz konusu olunca da, aman nereden olumsuz bir şey bulurum amacı başlıyor. Bunu da yapan bazı Galatasaraylılar.

Sol ayağı, temposu, 2 yönlü oyunu, hem 6, hem 8 oynayabilmesi, pas kalitesi gibi birçok artı var. Alanyaspor'un elindeki tek değer de Berkan Kutlu değil. Yapılanmaları o kadar iyi ki, Salih Uçan ve Berkan Kutlu'nun arkası da dolacaktır. Bakasetas'ın yeri de bu şekilde doldu. Berkan Kutlu'nun menajeri Cenk Melih Yazıcı müthiş isim. Yapılanmayı harika kurdu ve çok iyi transferler yapıyor. Elindeki yerli futbolcular da bir o kadar değerli. Galatasaray'da da şu an 2-3 futbolcusu oldu diye biliyorum.

10 yorum:

  1. Soyledigin gibi artik yeni nesil menajerler scout ya da scout ekibiyle calisiyorlar kisacasi futbolu daha iyi bilen menajerlerin iyi oyunculari bulmasi tesaduf degil, bizim de onlari almamiz yeni bir yapilanma oldugunu kanitlar niteliginde sadece her sene bastan asagi yeni kadro kurulmasindan biktik kuralim bir cekirdek kadro 3 4 oyuncu degissin ama iskelet kalsin istiyoruz artik mesela Alanya bunu 3 4 senedir basariyor elimizdeki imkanlara biz neden yyapmayalim.
    Berkan'a gelince Feghouli, Falcao gibi oyuncularda olmayan aidiyet ve hirs en buyuk artilari buraya gelmenin motivasyonuyla cok daha ivmeli gelisecegini dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayıp değil ki. Çalış menajerle ama karşılıklı menfaat belirle.

      Sil
  2. Çağdaş Atan Berkan için en önemli özelliği çok hızlı öğreniyor dedi bu da çok kıymetli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine yatırım yapan bir genç zaten. O açıdan değerli.

      Sil
  3. Feghouli, Babel ve Falcao 'ya verilen paraları görünce Berkan ve Barış gibi genç yeteneklere verilen para normal geliyor.Galatasaraylı olması çok önemli.Uefa kupasını alan takımda yerli oyuncuların aidiyet duygusu çok yüksekti.Berkan'ı çok iyi yerlere gelecektir.Taylan- Berkan ikilisinin hem tempo hem de pas kalitesini çok yukarıya çekeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Dinamizmi de oldukça arttıracaklar.

      Sil
  4. Transferler arasında beni en çok mutlu eden Berkan oldu. Oyun tarzı günümüz futboluna çok uygun komple bir orta saha. Berkan'i da geliştirip satmayı beceremezsek bizim ayıbımız olur bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişecektir diye düşünüyorum. Satım işleri, piyasa yapmak, pazarlamak yönetim kabiliyeti artık.

      Sil
  5. sanırım yurtiçi transferlerde istediğimiz oyuncunun taraftar olması ve özellikle parçalıyı giymek istemesi gibi bir durum olmadıkça rakiplerimiz tarafından akıllarının çelinmesi çok sık yaşadığımız bir durum oldu. yakın gelecekte bu durum çözülür diye umuyorum ama bir yandan da böyle bir aidiyet güzel bir şey zor transfer ediyoruz ama oyuncular da takıma bağlı oluyor demeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönetim iş bitirebileceğini gösterdi bence. Sanmıyorum artık eski hadiselerin tekrarlayacağını.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir