25 Temmuz 2021 Pazar

Gençleşmeyse gençleşme işte, gerçekleşiyor


PSV karşısında ayakta kalabilen 2 isim vardı. Aytaç Kara ve Sekidika o isimler de. Sekidika'nın önce 3'lü savunmalı düzende kanat bek, 4'lüye geçince de sağ bek oynadığını ekleyelim. Aslında alakasının olmadığı pozisyonlar ama bu seviyede kalabilmek adına şartları zorluyor. Kısıtlı bir futbolcu maalesef. Yine de çalışkanlığı ve özverisi yüksek. Fatih Hoca da ister istemez onu denedi, çünkü elde alternatif yok. Sekidika da, takımın genelini düşününce, ayakta kalabilen isimlerden oldu.

Diğer isim de Aytaç Kara. Onunla alakalı da şöyle bir şey var. Geçen sezonun son döneminde kadro dışı olduğu için hiç oynamadı. Uzun zamandır futboldan uzaktı yani. Galatasaray sezonu erken açtı ve ilk günden bu yana çalışıyor. Kampın da iyi isimlerindendi. Hatta 2 hazırlık maçının da en iyilerinden biriydi. Fizik kalitesi çok yüksek, bu da Galatasaray'ın geneli ile kıyaslanınca artısı oldu. PSV maçında ayakta kalabilen yegane isimlerden olması sürpriz değil. Umarım düşüş yaşamaz.

Şu "fizik" hadisesi yıllardır sorun. Fatih Terim'in takımlarında en önemli özelliklerden biri olurdu. Hatta Scott Piri de bu işin adı gibi "piri" diyebilirdik. Ne oldu sonrasında da bu düşüş yaşandı bilmiyorum. Belki sonrasında toparlar ve yükseliriz ama sezonu erken açtık. Bizim bu haftalarda iyi durumda olmamız ve sezona fırtına gibi girmemiz gerekiyordu. PSV karşısında futbolcu tercihi de etken ama takımın genel anlamda hali hiç iyi değildi.

Emre Kılınç'ı temposuyla överdik, iyi başlamadı. Arda Turan / Babel ikilisi ile tempo zaten mümkün değil. Kerem Aktürkoğlu alakasız bir yerde oynadı, sağ bekin yok, sol bek tartışılır. Formasyon da hiç uymadı derken, her şey üst üste bindi. Neyse ki transferde gençleşme var ve takımın da temposu artacak gibi. Umarım fizik kaliteler de yukarı doğru ivmelenir ve ayakta kalırız. Gençleşmeyse gençleşme işte, gerçekleşiyor. Artık iş teknik heyette.

11 yorum:

  1. Hoca büyük ihtimalle fiziği sezonun ortasına göre yüklenmesini istemiştir abi bu yüzden olabilir çünkü kimse PSV maçını düşünmedi gibi özellikle de fatih hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi öyle de, sezon başı en kritik eşik. Ön elemelerin telafisi var mı?

      Sil
    2. Abi yok da ön elemeyi hoca ve başkanın çok önemsediğini düşünmüyorum

      Sil
    3. PSV önemsenmemiş olabilir de, sonrası önemsenmek zorunda.

      Sil
  2. Önceleri gençleşmek lazım derken şimdide kadroda bulunması gereken tecrübeli isimin kim olmalı ? bunu düşünür hale geldik :) mesela ne kadar tempolu genç oyuncuda olsa bana göre yine de bu kadro ardayi taşıyamaz. Geriye de elimizde Babel kaliyir yine ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Babel bile o kadar iyi degil, son dönemlerinde Hagi, Pirlo vb. isimler tasinmayi hakedecek futbol oynarlardi bütün takim kosardi geri gelmediklerinde ama mutlaka maci cevirecek hareketler yaparlardi frikik direkt gol ya da kilit pas. Babel Ardaya gore skor katkisi olarak önde olsa bile ikisi de kenardan gelir anca takimin onlar icin kosmasini gerektirecek futbol oynayamiyorlar artik orasi kesin.

      Sil
    2. Babel kenardan geldiğinde etki eder. Tecrübe derken, 25 26 yaşındaki isimler için bu tanımı yapacağız gibi :)

      Sil
  3. o değil de 3'lü oynayıpta istediğimizi aldığımız bi maç hatırlamıyorum. fatih hoca zaman zaman yapıyor bunu ama olmuyor işte niye halâ ısrar ediliyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hatırlıyorum, hem de o kadar çok ki. Fatih Hoca'yı yaşamanın faydaları.

      Sil
  4. Hayran kaldığımız psv performansı ki çoğu avrupa takımı için normal bir performans 2 şekilde yapılabilir birincisi genç ve dayanıklılığı yüksek futbolcular ikincisi doğru antreman teknikleri ve iyi performans uzmanları ile işin teknik kadro boyutu biz istediğimiz kadar gençleşelim ikinci yazdığım olmadan yine eksik kalırız yani gençleştik herşey çözlücek diye birşey yok malesef keşke olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca bu işe herkesten daha hakim. Ben bu yapılanmaya inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir