10 Temmuz 2021 Cumartesi

Işık Kaan Arslan'ın Kasımpaşa karşısında gösterdiği performans beni umutlandırdı


Stoper rotasyonunu konuşuyoruz. Luyindama'nın kalması halinde, yeni bir stoper transferi yapılmaz diye düşünüyordum. Hala da o noktadayım. Yeni bir stoper transferi yapılmaz derken, Donk'la da devam edilmez, onu da dahil edeyim. Bunu yazarken, Işık Kaan Arslan'ın Kasımpaşa karşısında gösterdiği performans da beni umutlandırdı. Dinamo Bükreş karşısında gençleri pek görmezken, Kasımpaşa karşısında süre bulan gençler 45 dakika sahadaydı.

Işık Kaan Arslan'ın, antrenmanlarda da iyi performans gösterdiği söyleniyordu. Yine de benim beklentim yoktu. Kasımpaşa karşısında 45 dakika oynaması, ona duyulan güveni gösterdi. Emin Bayram kadroda yoktu mesela, oysa ondan beklenti daha yüksektir. 20 yaşında aslında, Emin Bayram'dan 2 yaş büyük. Geçen sezonun 2. yarısını Ergene Velimeşe'da kiralık olarak geçirdi ve o ara gözden kayboldu. Oysa istikrarlı ve iyi performanslar gösteriyordu.

Topla ilişkisi değerli. Tam bir büyük stoper gibi. Geriden oyun kurmayı, stoperlerle çıkmayı seviyoruz. Bunun için de pas özelliğinin iyi olması, topla çıkarken de soğukkanlı olman lazım. Işık Kaan Arslan'ın ayakları titremedi, çok soğukkanlıydı. Sakin oynadı ve pek pozisyon hatasını da görmedik. İlk yarıda Ozornwafor oynadı mesela ve nasıl dağıldığını gördük. Onu da görmemiz lazım diyordum ve gördük ki olmayacak.

Emin Bayram'ın 1 yıl daha kiralık oynaması, Işık Kaan Arslan'ın takımda kalması olası. Luyindama / Marcao tandemiyle başlar gibiyiz. Alpaslan Öztürk / Işık Kaan Arslan 2'lisi de ilk etapta alternatif olur. Stoper transferi beklemiyorum, Ozornwafor gibi isimler de takımda kalmayacaktır. Biraz da ışık veren gençlerin önünü açmak gerekecek. 20 yaşına gelmiş bir genç de, artık beklememeli ve an geldiğinde süre bulmalı. Gençlerin şu çıkışları, transfer stratejisini direkt olarak değiştirmeli.

8 yorum:

  1. Emin süper ligde sürekli oynayabileceği bir takıma gitse daha fazla gelişebilir hem daha çok göz önünde olur. Işık Kaan da alternatifler arasında kalıp takımda şans bulmaya başlamali transfer edilecek yerli alternatifleri de çok üstün olmayacak kendisinden sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram'i Avrupa'ya da kiralayabiliriz aslında.

      Sil
    2. Süper ligde daha göz önünde olur gibi geldi. Avrupa'da nereye kiralandığı çok önemli Hollanda ligi filan olmuyor pek.

      Sil
    3. Kim garanti şekilde oynatacak ki. Bence böyle bir takım yok.

      Sil
  2. Emin ve ışık kaan hatta ali yavuz ve atalay kesinlikle ama kesinlikle kiralanmalı çünkü gs seviyesine ulaşmaları için bu şart bunlardan bu sene verim alınamaz ama yunus sanki bu sene yeni kerem olucak gibi hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işık Kaan'ı kiralamam artık, ana rotasyonda oynayabilmeli.

      Sil
  3. Emin Bayram'ın top kullanma özelliğini geliştirmesi gerekiyor.Bu sezon Işık kaan ve Yunus akgün kadroda olacaklar gibi görünüyor.Atalay'ın fizik gücü çok zayıf.Ali Yavuz ' dan umutluyum ama iyi bir takımda kiralık oynaması daha mantıklı geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı daha 18, 1-2 yıl daha kiralık oynamalı ve gözlemleyelim onu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir