27 Temmuz 2021 Salı

Mahmut Keskin, beklediğimiz gibi A takımla idmanlara çıkmaya başladı


Mahmut Keskin, beklediğimiz gibi A takımla idmanlara çıkmaya başladı. U19 play-off'larının, Galatasaray adına en iyi ismiydi. Sezon içinde orta sahadan, sağ beke devşirilmiş olsa da, sanki asıl potansiyelini bu pozisyonda yakalamış gibi. Fiziği ve temposuyla, A takımda yapabileceğinin sinyalini vermişti. Sağ bekte sorun yaşıyorken, altyapıdan böyle bir ismin gelmiş olmasını avantaj görüyorum. Direkt olarak rotasyonda olması gerekiyor.

Beklemeye gerek yok çünkü, o ışığı verdi. Sacha Boey transferi gerçekleşti, gelecek adına önemli bir yatırım. Direkt olarak da onun oynayacağını düşünüyorum. Yedlin'den yana umudu kestik maalesef. Bu noktadan sonra, talibi bulunursa satılmaya bakılacak. MLS'den de talibinin çıkacağını düşünüyorum. Bonservissiz almamız avantaj oldu, o konuda büyük beklentilere girmeyeceğiz. Boey'in alternatifi olarak da Mahmut Keskin'i düşünmeliyiz.

Ligin 2. yarısında Omar'ın dönüşü de olası. Ne durumda döneceğini bilmiyoruz çünkü. Omar geldi, formayı direkt alır gibi bir durum söz konusu olmaz. Durumuna bakmak gerekecek, o anlamda da şu aşamada beklentim yok. İyi izlenim verirse, sağ bek tarafında işler rayına oturmuş olur. Sağ bek transferi yapılması doğruydu, fırsat bulmuşken kaçırmamak gerekti. Mahmut Keskin de alttan geldi ve orada taşlar, özellikle gelecek noktasında oturmuş oldu.

Gençler oynamalı derken, herkesin bu seviyede tutunabilmesi zor. Ne kadar yetenekli olursa olsun. Fiziği, temposu gibi olmazsa olmaz kıstaslar var. O ışığı veren de rotasyon içinde yerini alıyor. Mahmut Keskin'de de o ışık var. Olduğu için, direkt olarak A takımla idmanlara başladı. Çoğu genç yok mesela, hala tatildeler. Bazı isimler olabilir derken, benim ilk sıraya yazdığım isim şu an A takımda. Oynayacağını da düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Omar'dan yana fazla umudum yok. Mahmut Keskim'den umutluyum. Hazir firsat varken İsmail Çokçalış'ı da almalıyız. Boey ile birlikte üç genç çok değerli olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmail Çokçalış, Bursaspor ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalamış.

      Sil
  2. O bölgede formayı aldığında sırıtmayacak kadar oynasa bile yeterli. Alt yapıdan bu tarz kazanımlar futbol adına en önemli şey.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir