17 Temmuz 2021 Cumartesi

Michaël Cuisance & Galatasaray, bir an önce alternatifleri konuşmak lazım


Galatasaray'ın transfer gündemini takip etmek zor. Sürekli "isim" atılıyor ortaya ama henüz ortada icraat göremedik. Orta saha tarafında da, ağırlıklı olarak konuştuğumuz isimler var. Gedson Fernandes ve Berkan Kutlu'nun dışına çıkacağımızı düşünmesem de, orta sahada "ofansif" karakterli bir isim daha düşünülüyor gibi. Orada da Feghouli'nin durumu belirleyici olacaktır. Feghouli kalabilir, bu durumda da oyun kurucu özellikli bir sağ kanat gündeme gelir.

O noktada ağırlıklı olarak konuşulan isim Stanciu'ydu. Şu anda oluşan görüntüde, futbolcuyu pek de satmaya sıcak değil gibiler. Haliyle de bir an önce alternatifleri konuşmak lazım. Michael Cuisance'nin gündeme geldiği medyada yer alıyordu. Bayern Münih onu Gladbach'dan alırken gelecek adına fazlasıyla umutluydular ama beklentilerini karşılamadı. Geçen sezonu da Marsilya'da kiralık olarak geçirdi. Bayern Münih'e geri döndü ve ayrılığı yeniden olası görünmekte.

Geçen sezon 31 maçta 2 gol 1 asisti vardı. Zaten en büyük mesele de bu, tabelası sorun. Galatasaray'ın ise orta sahasında daha skorer bir futbolcuya ihtiyacı var. 8 - 10 numara gibi oynasa da, daha çok mücadelesiyle, 2 yönlü katkısıyla ön plana çıkan bir isim. Teknik ve pas özelliği, oyun görüşü yüksek. Sol ayaklı olması da avantaj, sol iç orta saha adına ideal hamle. 21 yaşında, hala önü açık ama potansiyelini parlatmak gerekiyor. En önemlisi de gol / asist katkısı artmak zorunda.

Gedson Fernandes'in potansiyelini partlatmıştık. 1.5 yıl içinde, paraşütsüz şekilde düşüyorken, Galatasaray'da yeniden kendini buldu. Cuisance için de aynı hamle gerekiyor. Bunu da yapabiliriz, Fatih Terim büyük bir koz. Kazandırdığı, parlattığı isimler de ortada. Kira + opsiyon konuşulacaktır yine. Zorunlu satın alma opsiyonuna ikna olabilecekleri söylense de şartları pek bilmiyorum. Listede olması gereken, düşünülebilecek bir isim.

5 yorum:

  1. Mali genel kurula gerek yok, bir an önce seçim olsun, Galatasaray'in kaybedecek 1 dakikası bile yok, transferler ilk Avrupa macina yetismeli deniyordu ortada ne transfer ne sponsor var su an.
    Bu saatten sonra panik de yapilmasin alinacak kimse PSV macina etki etmeyecektir Stanciu gibi tabelasi olacak isim lazim Sneijder'den sonra o boslugu dolduramadik, Belhanda ki tabelasi da vardi tam anlamda bu görevi ustlenemedi, kisacasi yönetimin secim öncesi beyanlari ile su an konusulan isimlerde yine bir celiski var, sabir edelim biraz daha hayirlisi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi transfer işi sanki, olabilecek en iyi şartlar ve isimler olsun üzerinden gidiyor diye düşünüyorum. Hoca sakin çünkü.

      Sil
  2. Hocam konumuzla cok alakasi yok ama Okay Yokuslu'yu birakiyorlar bu sene, ingiltere performansi mükemmmele yakindi kadro derinligi acisindan da faydali olur bence. Sen yazilarinda gecen sezon cok sicak degildin ama Ingiltere performansini gorunce sanki fikrin degismisti, su anki durumda ne düsünüyorsun Okay hakkinda merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım onu aslında. Saat 23 de yayında :) Orada detaylıca anlattım.

      Sil
  3. Evet gol katkısı nerdeyse hiç yok. Orta sahada oyunu dikte eder yönlendirir fakat tabelayla hiç arası yok fm'den biliyorum :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir