26 Temmuz 2021 Pazartesi

Nasıl bir maç hazırlığıydı, rakibin hangi güçlü noktalarına önlem alındı?


PSV maçının planından da bir şey anlamadığımı söylemiştim. Nasıl bir maç hazırlığıydı, rakibin hangi güçlü noktalarına önlem alındı? Söylenen tek bir şey var, açık alanda yakalanma. Tempo ve fizik olarak senin önünde bir takım. İyi baskı kuruyorlar ve kaptıkları toplarla da olabildiğince hızlı çıkıyorlar. Eksiklerin var mutlaka, kadro anlamında iyi durumda değilsin. Yine de bu kadar kolay çözülmemen lazım. Muslera'nın hatasında ilk golü yedikten sonra, gerisi o kadar kolay geldi ki.

3'lü savunmayı bekliyordum. Bunun da nedeni bek sorunu. Beklerde Sekidika ve Ömer Bayram'ı kullanmak zorunda kalınca, 3'lü savunmayı kullanmak şart oluyor. Luyindama / Alpaslan Öztürk / Marcao 3'lüsü beni şaşırtmadı yani. Beni şaşırtan, 3-4-3 gibi oynamak varken, 3-5-2 oynamak. 3-5-2'nin orta saha ve forvet tercihleri felaketti. Aytaç Kara / Emre Kılınç tamam da, orayı Arda Turan ile tamamlamazsın. Forvette de Babel'in yanına Kerem Aktürkoğlu'nu yazıp, onun da etkisini düşürüyorsun.

Üst üste 3 isabetli pas yapamadık. Bunun da nedeni PSV'nin baskısı, seni hataya zorlaması değil. Baskı yaptılar da, istediklerini çok kolay almadılar mı? Kimse nerede duracağını bilmiyor, hareketlilik sıfır ve topu alan ısrarla kaptırdı. Aytaç Kara haricinde orta sahanda ayakta kalabilen kimse yok. Sekidika da senin adına maçın en iyisi belki. Yapabileceği bu çünkü. Emre Kılınç felaket halde, topla da kat edemiyor. Arda Turan'ı zaten sayma. Geriye orta saha kalmadı ki?

İlk yarının sonuna doğru 4-3-3'e dönülünce, ufak da olsa bir reaksiyon geldi. En azından takımın oynamayı bildiği oyun diyeyim. Orada da Alpaslan Öztürk sağ beke geçti, Sekidika önündeydi. Orta sahan ise her şartta felaket haldeydi. 45'de hamle yapsan, Feghouli ile biraz daha akıl koyabilsen, topa sahip olsan. Belki o zaman hücumdan bahsederdik. Mostafa Mohamed'i de, Yunus Akgün'ü de hep iş işten geçtikten sonra gördük.

3-5-2 böyle oynanmaz. Maç planını zaten anlamadım, PSV'i durdurayım derken, adamların ekmeğine yağ sürdük ve çok rahat bir maç kazandılar. İşi transfere de havale etmem, hoca bunun mazeret olmayacağını kendi söyledi. Kendi kararlarıymış ve transfer olsa da, olmasa da hiçbir şeyin garantisi yokmuş. Hocaya yazar deyince kızanlar oldu da, gerçekten de bu maç ona yazar. Elenelim, elbette dünyanın sonu olmaz. Sezon burada bitmiyor. İş biraz daha gelecek adına umutla bakabilmek.

17 yorum:

  1. Yedlin'den bu maçlık faydalanılabilirdi sanki. PSV izlenince dediğin gibi güçlü yanları belli oluyor. 3lü oynayınca kanatlar boydan boya Ömer ve Sekidika'ya kaldı otoban oldu. Solda Emre, sağda Yedlin; önlerinde Ömer ve Sekidika oynayabilirdi. Hem kanatlar savunmada ikilenmiş olurdu, hem öndekiler daha fazla bindirip tehdit yaratırdı hem de Ömer ve Sekidika orta sahaya tempoyla destek verirdi. Neden Emre ve Yedlin hic dusunulmedi anlamadım zaten o zaman da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin covid, maç kadrosunda yoktu. Nasıl oynayacaktı :)

      Sil
  2. Önceki maçtan dersler çıkararak elensek bile o maçtaki rezaleti unutturacak bir oyun oynamak zorundayız.

    YanıtlaSil
  3. Deplasmanda eksik ve hazir olmadigini bile bile bu kadroyu cikarmak cok net hocaya yazar. Arda'nin orada mucadele edebilmesi mumkun degil hoca bunu nasil beklemez akil alir gibi degil, elenebilirsin eksiksin ama rakip de eksik, hazir degilsin ama rakip de degil yani bahanelere siginmanin anlami yok 5 yemek sezon basi herkesin sevkini kirdi bence Fatih Hoca'nin bile boyle bir kredisi yok, Prekazi'nin o muhtesem golunu izlemis kusaktan o Avrupa mucadelesinden gelen bir taraftar olarak utandim gercekten daha nasil anlatabilirim bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocanın bile kredisi yoksa, Dünya üzerinde kimin kredisi var?

      Sil
    2. Fatih Hoca'nin her zaman kredisi var ama 5 yedirecek kadar yok demek istemistim, rakibi daha ciddiye alip daha fazla önlem alabilirdi, umarim Uefa'da en azindan bir ceyrek final seviyesine getirir bize de unutturur bu skoru ama gercekten cok oturdu bu skor icimize mutlaka anliyorsundur nasil hissettigimizi.

      Sil
    3. İlk kez 5 yemedi, son kez de yemeyecek. Fatih Hocanın kredisi yoksa, şu dünyada kimsenin kredisi yok.

      Sil
    4. kimsenin. hayat çok acımasız ve profesyonellikte duygulara yer yok.

      Sil
    5. Duygulara yer var, neden olmasın. X takımın hocası Fatih Hoca olsa ve gerisinde böyle bir mazi bıraksa, heykellerden gecilmiyordu ortalık.

      Sil
  4. Evet fatih hoca maça önlem almamış futbol yorumlayan yorumcuların bile söylediği psvnin 2-1 lerine dikkat bile edilmedi, zavahi sırtında luyindamayı gezdirdi. Fizik olarak ezildik ki psv bizden geç sezonu açtı. Evet kötü bir performans ekibimiz var, fiziksel dayanıklılığı artırıcı antremanlar yetersiz ama şunuda kabul edelim fatih hoca seneye 11 de belki bu kadrodan 3-4 kişiyi kullanacak yani kadro yetersizdi. Bu seneki yapılanmayla seneye bu tarz bir felaket yaşasak fatih hoca çok çok daha fazla eleştirilebilir ama transfer planlarındaki mantık, gençleşme, dinamik bir yapıya kavuşma, birbirini tamamlayan oyuncuların tercihi vb. sebeplerden ben fatih hocaya sonuna kadar güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bireysel performanslar da kötüydü, kadro sıkıntılıydı. Hepsi etken.

      Sil
  5. Acele yorum yapmamak lazım. Eylülü ayını beklemek lazım. Takım kurulsun, transfer sezonu bitsin. Ondan sonra konuşalım.
    1 aydır bu maçın tarihi sebebi ile şansımızın olmadığı yazdık. Bu maça bakıp da değerlendirme yapmak hatadır.
    İlk defa Fatih Hoca’nın istekleri doğrultusunda bonservisli oyunculardan kurulu bir takım kuruluyor.
    Senin üstüne çılgın gibi gelen takıma karşı, Ömer Bayram’ın tacı Marcao’ya vermesinin açıllaması yok. Böyle bir durum karşısında da analiz yapılmaz.
    Psv maçının ilk 11’inden en az 8 kişi bir daha ilk 11 oynamayacak 1 ay sonra. O zaman nedir bu Fatih Terim eleştirisi aceleciliği. Kasım ayı geldiğinde hala bu takımın ne oynadığı belli değilse o zaman eleştirirsiniz.
    PSV’den 5 yemek, ezilmek hepimizin canını sıktı. Ama bir o kadar acı gerçeği tokat gibi yüzümüze çarptı. Artık Arda, Babel, Falcao, Feghouli ve hatta Gezzallara dokülecek milyon eurolarımızın olmadığı gerçeğini. Bu anlamda çok hayırlı ve zihin açan bir hezimet oldu. İlerde biz de böyle oynayacak bir takım kuracaksak, PSV’ye teşekkür etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı bir mağlubiyet olmasını dileyeceğiz. Beşiktaş da geçen sezon Paok karşısında fark yiyerek başlamıştı.

      Sil
  6. bu maç hocaya yazar derken sorun skor değil. rakibe karşı bu kadar çaresiz kalınmasıdır. sanki rakip hiç analiz edilmemiş gibi sahaya çıktık.

    YanıtlaSil
  7. Hazırlık maçlarında o görüntü vardı da, PSV karşısında büyük dağıldık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir