11 Temmuz 2021 Pazar

Sekidika dahi şu an gözüme daha parlak göründü


Galatasaray'ın transferde en acil 2 noktası var, sağ ve sol bek. Yedlin konusunda ben de pes ettim artık, olmayacak. Biz demiştik diyecekler olacaklar, haklısınız diyeyim. Sol bek kadar, sağ bek transferi de elzem. Yedlin'le bir şekilde yollar ayrılacaktır. Öyle bir durumda ki, sağ bek oynatılmaya çalışılan Sekidika dahi şu an gözüme daha parlak göründü. Kasımpaşa maçının 2. yarısında hiç 2'li mücadele kaybetmedi ve takımının en çok top kazanan ismiydi.

Hücum desteği de değerliydi. Birkaç kez, çok değerli hücum çıkışları yaptı. Savunmada sorun olur derken, orada da açık vermedi. Takımda kalır, artık kariyerine sağ bek olarak devam eder diyemem. En azından şu aşamada erken. Şu cümleyi severim, eğer bu seviyede şansı olacaksa, "sağ bek" oynayabilme ihtimali üzerine olur. Pırpır diyeceğimiz, açık alanı seven, kat eden bir kanattan bek çıkarabilmek başka seviyedir.

Yokluk döneminde bu tarz şeyler deniyoruz. Yedlin olmadı, elde kimse yok ve acaba Sekidika olur mu dedik. U19'da, bu seviyede iş görebilecek bekler var bu arada. Sağ bek transferinin ilginç bir hal alacağını da yazmıştım. Ocak ayı Omar döndü desek, şu an oraya iddialı bir yabancı alınır mı? Ya da alınmalı mı? İsmail Çokçalış gibi gençler de konuşuluyor, o da geri dönecek. Bir anda orada kalabalık da oluşabilir. Bugün hamle yaparken, yarını da düşünmek lazım.

Sekidika'nın, sağ bekteki bu performansının ardından, acaba Ocak ayına kadar alternatif olarak kalabilir mi düşüncesi oldu bende. Olympiakos maçında denenecek mi acaba, o bazı sorulara cevap verir. Sağ bek konusu çok çetrefilli. Oraya bir transfer gelecek de, o süreyi nasıl geçeceğimizi göreceğiz. Her 2 bek de "transfer" diye bağırıyor. Seviyeyi başka türlü yükseltmek imkansız. Eldekilerle ligde dahi sorun yaşarız.

13 yorum:

  1. Fatih Sekidika'yi oraya monte ederse artık bambaşka bir seviyede olduğunu yüzde yüz kanıtlar artik cümle aleme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kanıtladı da, yine kanıtlar :)

      Sil
    2. Sekidika'yi oraya monte ederse Yedlin'in alınmasındaki payını göz ardı mı edeceğiz? 43 oyuncu transfer edilmiş son FT döneminde. Sadece olumlu icraatlarını öne çıkarmak biraz confirmation bias (doğrulama yanlılığı) oluyor. Hocaya saygı duyalım ve hocayı sevelim ama abartmayalım. 43 oyuncu içinden verim aldıklarından daha çok verim alamadıkları vardır. Selamlar...

      Sil
    3. Yedlin transferi hatalı olabilir de o an fırsat düştü, kullandın. Bonservis veremiyorsun, sağ bek lazım. Bu adam iyi kötü Premier Lig kariyeri. 43 oyuncu transfer edilmiş, çoğu kiralık. Yabancılar özellikle. Sattığın kadar al, ffp. Tarihin en kötü yönetimi altında kazandırdığı başarılar. Bunu göz ardı mı edeceğiz, tabii ki hayır. Ben sağ kaldığım sürece, burada bunları yazmaya devam edeceğim.

      Selamlar..

      Sil
    4. Ve çok şükrediyorum, Fatih Hoca gibi bir teknik direktörümüz olduğu için. Süreçleri bir bilseniz, neler yaşanıyor ki. Selamlar..

      Sil
    5. Zaten "hocaya saygı duyalım ve hocayı sevelim" dedim :) ama abartmadan :) transfer olayı hocanın en iyi olduğu alanlardan biri değil işte açıkça görüldüğü üzere. Selamlar benden de ✌️😊

      Sil
    6. Transfer konusunda hocanın öyle kazanımları olmuştur ki. Dünyada her td'nin kusursuz transfer işleri yoktur ayrı. Bu görmek isteyen için açıkça görülüyor zaten. Selamlar benden, nice Galatasaray dolu günlere :)

      Sil
  2. Ali Yavuz' da denenebilir sağ bek olarak.Fizik gücü yüksek ve hızli bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olmaz orada. Sağ kanatta dahi sırıttı. Yeri net şekilde 2. forvet, ötesi zor.

      Sil
  3. yedlin'e amerikalı tarık çamdal diyorum ben. özellikleri çok çok benzer iki oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, geçmişi ortada sonuçta. Bizde bir şey göremedik :(

      Sil
  4. 100 küsur premier lig maçına çıkmış sterlinglerle boğuşmuş bir adamın bu halde olması cidden çok enteresan, uzun sürede umut beslemekte haklısın çünkü yedlin bunu ingilterede gösterdi ama burada resmen mental olarak kayboldu. Sekidikadan eğer sağ bek yaparsa fatih hoca en üst seviye challenge başarmış olur benim gözümde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bana ilginç geliyor işte, neden böyle?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir