27 Ağustos 2021 Cuma

10 numaralı formayı giymeden, 10 numara performansı işte


Bitmek bilmeyen bir "10 numara" algısı var. Numaralar önemlidir, 10 numara de en özellerinden biri ama yüklenen anlam saçma noktalara gelmeye başladı. Bu numarayı yıllarca Necati Ateş ve Melo taşıdı, hangisi 10 numaralı futbolcuydu. Lincoln ve Sneijder gelince, doğal olarak 10 numarayı bu futbolculara verdin. Yarın başkası gelir, ona da verirsin, bu ayrı konu. Bugüne bakınca, nedir bu 10 numara aşkı. İlla biri giymek zorunda mı ya da giyen gereksiz beklentiler içine mi sokulmalı?

Feghouli'yi Randers karşısında, orta sahanın merkezinde izledik. Hatta 10 numaraya daha yakındı diyelim. 10 numaralı formayı giymeden, 10 numara performansı işte. Ayaklar yavaşlıyor ve tempo düşüyor. Haliyle de sağ kanatta devam etmenin gerekliliği yok. Morutan bu yüzden geldi işte, orayı hareketli kılacak. Ya da Barış Alper Yılmaz bu yüzden sağ kanat için oyuna alındı. Kanatlar artık enerji ve hareketlilik istiyor. Feghouli bunu karşılayamaz.

Orta sahanın merkezinde ise görüntü değişir. Çünkü hala oyun aklı çok yüksek ve seni özel kılacak becerileri var. Arkasında da Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı gibi 2 tane tempo canavarı oynayınca, Feghouli'yi de taşımış, hücumda özgür kılmış oluyorsunuz. Orta sahanın merkezinde topu müthiş dağıttı, pas bağlantıları oluşturdu, rakip savunma arkasına hücumcusunu kaçırdı. Yeri geldi, yay civarı şut açısı oluşturdu. Bir 10 numara ne yapmalı derseniz, Feghouli o performansı verdi size.

İçeriden bir kazanım işte. Hatta 10 numara kazanımı. Orta sahaya Cicaldau geldi, yarın başkası da gelebilir. Sağ kanada Morutan geldi ve elin güçlendi. Feghouli de bu rotasyonun içinde yerini aldı. Maaşını düşürür mü, 2 yıl olur mu o sözleşme bilmiyorum. Gönderemiyorsan ve futbolcudan da katkı alabilecek haldeysen oynatacaksın. Falcao değil bu adam, Feghouli başka. Konuşuldu, görüşüldü ve şu ön elemeler sürecinde ciddi katkı veriyor. Kalacak gibi de ve sezon içinde de aynı katkıyı, ekonomik olarak almaya devam edeceğiz.

12 yorum:

  1. (Emre)
    Bazi taraftarlara inat, hatta biraz da komedi olsun diye 3.kaleciye verilsin isterim :)
    Sonra bakalim taraftar ve medya "bu ne bicim 10 numara, hic Gol ve asist yapmiyor" deyip sneijder'in rakamlariyla karsilastiracaklar mi. Gerci yaparlar da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara algısını yıkacağız bir şekilde :)

      Sil
  2. Feghouli oynarsa şampiyonluk kolay gelir.Ghezall Cezayir milli takımında oynayamazken ,Feghouli milli takımda 10 numara oynuyor.Artık yaşı ve temposu nedeniyle ortada oynaması gerekli.Kanatlarda sıkıntı yaşıyor ve kanatta ısrar etmemeliyiz.İnsanın aklına neden 2 yıldır hoca Feghouli ile konuşmadı sorusu geliyor.Belki geçen sezon kıpırdansa şampiyonluk gelecekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ghezzal'ın önündeki isim Mahrez ama, farkı o. Feghouli tabii ki önemli, ben de oynamasını isterim. Biraz Feghouli'ye de bakmak lazım o sorunlarda. Konuşma talebi futbolcudan gelmiş.

      Sil
  3. Her ne kadar son dönemini begenmesem de Feghouli ozel futbolcu ve dedigin gibi son Avrupa maclarinda Kerem ile birlikte akilda kalan onemli performanslar hep Feghouli'den geldi. Feghouli'nin 10 numara yerinde oynayabilmesinin bir gostergesi de şutunun olmasi zira Belhanda'ya göre şut yetenegi ve bitiriciligi cok daha ust duzey, Fatih Hocaya huzurlu bir ortam ve biraz da imkan verilince eldekilerden en iyi sekilde verim alacagini biliyoruz Feghouli de bunun son örnegi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel isimler de gerekli, bu genç yapıya. Feghouli'nin tecrübesi ortada, kazanılabilir.

      Sil
  4. Hocanın 10 numara sürprizi diye bahsettiği aslında Soso zaten sanırım eğer gitmezse transfer sezonu bitmesiyle 10 numarayı da giyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dedigin gerceklesirse sanki yeni transfermis gibi 10 numarayi Feghouliye vermek ayri bir motivasyon olacaktir kendisine cok mantikli hareket olur zira bu ekonomik ortamda daha iyisini almamiz zor.

      Sil
    2. Bana da Feghouli gibi geliyor. İlk 11'deki yeri garanti olmasa da, ciddi alternatif olur. Kalacaksa, katkı alacağız.

      Sil
  5. Bugün bir spor kanalında kulüp içinden bilgi aldığını iddaa eden birisi 10 numaranın TFF kararlarına dik duruş sergilemek ve futbolcuyu kaybetmemek adına Oğulcan'a verileceğini söyledi. Eğer bu şekilde olmassa ben de hocanın söylediklerinden ilk Feghouli'yi anladım. Zira geri kazanılmış ve oynayan bir Feghouli bu ligi afedersiniz donunda sallar. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır :) Yeter ki el freni Babel ve müzmin sakat Falcao'dan ve maliyetlerinden bir an önce kurtulalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, şaşırmam. Bekliyorum neler olacağını :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir