16 Ağustos 2021 Pazartesi

33 numaralı formasıyla


10 numaralı forma sorusu sıklıkla soruluyor. Zamanında da böyle bir olay olmuştu. Sasa Iliç transfer edilirken, herkes onun 10 numaralı formayı giymesini bekledi. O da ise bunu istemedi ve 22 numaralı formayla devam edildi. Necati Ateş sonrasında bu numarayı almak istedi ve altından da kalktı. Bu sendromu anlamıyorum zaten. Elbette ağır bir numara, oldukça özel de, futbolcular üzerinde bir sendrom oluşturuluyor. Felipe Melo da giydi, Necati Ateş de. Hangisi bu pozisyonun futbolcusuydu?

Belhanda bu numarayı aldığında başına gelenler malum. Formayı aldığı gün başladı linç ve gidene kadar da bitmedi. Görüyor herkes bunu, haliyle de çekiniyorlar. Özellikle de gençler diyeyim. Cicaldau'dan 10 numaralı formayı almasını beklerken, o da büyük ihtimalle yaşanacakları gördü. Rumen bir futbolcu ve Galatasaray forması giydiğiniz an da kıyaslanacağınız isim belli. Buna gerek yok diyerek, 33 numaralı formayı almış.

Düşünün bir de. Ianis Hagi, Galatasaray'a gelmiş ve 10 numarayı vermişler. Doğacak beklentiyi hayal edebiliyor musunuz? Tecrübeli bir isim belki bu ağırlığı kaldırır da, Galatasaray'da beklenti bitmez. Hagi aranır, Sneijder aranır, yarın başkası aranır. Formaya anlam yüklemekle birlikte, bu tarz sendromlara gerek olmadığını düşünüyorum. Belki de bu sezon kimse 10 numaralı formayı giymeyecek. Herkes yaşanacakları az çok tahmin ediyor.

Kamp kadrosuna baktığımızda ise, kafamda bazı soru işaretleri oluştu. O da Oğulcan Çağlayan lisans durumu ile alakalı. Rizespor ile görüşülüyor ve belli ki bu iş takasla çözülecek. Sekidika, Emre Taşdemir gibi isimler kamp kadrosunda olmayınca, acaba oraya bir yönlenme mi var? Nelsson'un da lisansı henüz çıkmadı, oradaki sıkıntı da ne bilmiyorum. Maça kadar yetişir umarım, bu yazı yayına girdiğinde lisans çıkmış olmalı.

Falcao'nun kamp kadrosunda olması doğal. Gidecekse de, sakat değil, oynayabilir halde mesajı gibi. Oynayacağını düşünmüyorum, hatta maç kadrosunda da olmayacaktır. Başka da sürpriz yok zaten, elimizdeki isimlerle orada olacağız. Emre Akbaba da bu isimlerin arasına eklendi. Cicaldau ilk kez forma giyecek, Nelsson'u da bekliyoruz. Keyifli bir deplasman olmalı, kazanarak başlamalıyız. Giresunspor deplasmanı adına bence en ideal zamanda oynayacağız.

10 yorum:

  1. Kesinlikle kazanmamız gerek bir maç. İyi başlamalıyız. Morale ihtiyacımız var. Yönetimin, yeni kurulan takımın, hocanın, taraftarın biraz morale ihtiyacı var. Umarım 2. maça stat yetişir de haftaya takımla kucaklaşırız.
    10 numara konusunda doğru yapıldığını düşünüyorum. Türkiye şartlarında yüksek bir bonservis verilmiş, Romen ve no name bir oyuncu zaten yeterince baskı altında olacak. Bir de üstüne 10 numara vererek öldürmenin manası yok. Ben hayatımda duymadım, görmedim, izlemedim. Ama anlatılanlara göre 8-10 karışımı, gol özelliği olan bir orta saha gibi. Şutu yok, freekick özelliği de yok. Çalım var mı bilmiyorum. Yani zaten bu çocuk 10 numara değil. Ama belli ki iyi oyuncu ki bu kadar para verildi alındı. Umarım o da güzel başlar, golle başlar.
    Ben taylan-berkan-cica orta üçlüsü olacak diyorum. Kerem kesin olur ama solda mı sağda mı olur? o biraz Feghouli'ye bağlı. Oynarsa Solda olur. Ama Feghouli acaba sağda ne kadar iyi olacak? Temposu hiç yok.
    Muhammed'in oynamasını çok istiyorum. Ama Cagne de formdayken ve gol atarken hoca onu kesmez büyük ihtimall

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şutu var, duran toptan da golleri var. Bunlar var yani ama bir 10 numara değil, merkez orta saha.

      Sil
    2. Sutu kesin var kardesim gayet de iyi sutlari var zaten Hagi'nin akademisinden yetismis iyi kotu isim yapmis futbolcularin hemen hepsinin sutu var, armut dibine duser.

      Sil
    3. O kısmı bilmem de, Cicaldau belki çok sert şutlar vurmasa da, ceza sahası çevresinde iyi şutör.

      Sil
  2. Ogulcan konusunda kulübün sorunu olmamasina ragmen elimizdeki degerleri neden verme egilimimiz var ben anlamiyorum, su durumda Ogulcan'in verecegi katkinin Emre Tasdemir'in Omer Bayram alternatifine göre verecegi katkidan fazla olacagi bile muamma, butun sezonu Van Aanholt ile geciremeyiz yine kaleci konusundaki hataya dusuyoruz, Sekidika bonservisiyle verilmemeli Ogulcan'in geldiginden beri katkisi ne oldu ya da su an kadrodan kimi kesebilir ki 2 3 futbolcu istiyorlar, aklim almiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan Çağlayan iyi bir alternatif olabileceğini, gelişeceğini geçen sezon kanıtladı. Genç, yerli, avantajları var. Sekidika'yı bonservisiyle veririm, düşünmem bile bunu.

      Sil
    2. Alternatif iste abi otesi yok ama Van Aanholt sakatlandigi ya da ceza aldigi zaman tek eldeki adamin Tasdemir, Omer Bayram'in zaten iyi olmayan sol bek performansi gecen senelerle birlikte iyice yerlerde.
      Sekidika'ya gelince yabanci olmasi dezavantaj amapatlama yapma sansi bana gore Ogulcan'dan daha yuksek bir isim illa gonderilcekse kiralik gonderilmeli, Ogulcan konusu hukuki bir konu ve futbolcu riskleri uzerine alarak ve kabul ederek imza atmis kulübün bedel ödemesi, ustelik elindeki ise yarayabilecek futbolcularla bunun yapilmaya calisilmasini mantiksiz buluyorum.

      Sil
    3. Emre Taşdemir'i ver demiyorum zaten, Sekidika'yı veririm.

      Sil
  3. Benim takıldığım nokta,yunus akgun gecen sene gayet iyiydi,f.terim yine es gecmis,ali kol da oynadigi maclarda fena degildi,

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir