15 Ağustos 2021 Pazar

Fatih Hoca, kaleci transferi düşünmüyorum dese de, artık düşünüyordur


Kaleci noktasında sezona olabildiğince kötü başladık. Muslera'nın mevcut hali beklenmedik bir şey de, yedeklerinin kötü görüntüsü aslında o kadar da beklenmedik bir şey değil. Okan Kocuk konusunda hala aynı yerdeyim, oynamak isteyen ismi tutamazsın. Ben saygı duydum o kararına ve kiralık olarak gitti. Gelişim göstereceği zamanlar çünkü, oturarak geçmek istemiyor. Canı istese, Aykut Erçetin misali bir Galatasaray kariyeri de olabilirdi.

Tabii bu futbolcu açısından yapılan yorum. İşin bir de kulüp ayağı var. Muslera'ya rekabet lazım, bu kaçınılmaz bir gerçek. Böyle tek tük oynamayacağı maçta da, Galatasaray kalesinin boş kalmaması gerekiyor. Fatih Öztürk tutmadı, bu saatten sonra tutması da zor. Berk Balaban hazırlık maçlarında iyi görüntü vermişti, ilk St Johnstone maçında korkuttu. İsmail Çipe de beklendik şekilde, felaket bir performans gösterdi.

Galatasaray altyapısından bir türlü kaleci gelmiyor ve gelecek gibi de görünmüyor. Yerli kaleci kültürümüz de yok işin kötüsü. Muslera arkasını bir türlü dolduramamıştık. Okan Kocuk, geçen sezonki performansıyla ışık yakmış, oynamaya alıştığı için de bugün ayrılmak istedi. Çünkü Muslera var ve o oldukça da oynamaya devam edecek. Planlama yapmak da zor yani. Bu tarz yabancı kurallarında, yerli kaleci avantaj olsa da, Muslera'nın varlığında hangi potansiyeli ikna edip de getirebilirsin.

Bence Galatasaray'ın 1 yerli yedek kaleciye ihtiyacı var. O isim de mümkün oldukça tecrübeli olsun diyeceğim ama alternatif yok ki. Gençlere dönsen oynatamazsın, ikna olmaz adam. Biraz daha 24 - 25 yaş bandına gelsen, alabileceğin kaleci sayısı sınırlı. Bu iş yakın vadede dahi sorun olabilir. Nasıl çözülecek bilmiyorum. Planlama sıkıntısı da var gibi görünüyor. Hoca, kaleci transferi düşünmüyorum dese de, artık düşünüyordur.

15 yorum:

  1. Hocaya da yazar bu. Zamanında 1,5 milyona Altay'i alabilirdik. Muslera'yla uzatmaya onay vermesi de garip, hayır hala da forma girecek falan diyen var, Arda girer Muslera girmez şu saatten sonra. Yine kariyeri bitisteki oyuncuya fahiş garanti paralar bayıldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek kaleci alinmamasi ya da bunca senedir düzgün bir kaleci bulunamamasi hocaya yazar haklisin ama Muslera'nin kariyerinin bitiste olduguna katilmiyorum tam tersi Buffon gibi en guzel zamanlarini bu yaslarinda gecirecegine inaniyorum, Muslera'nin bu tarz formsuzluklari hep oluyor gayet de normal Falcao'nun benzer yaslarda senede 10 mac katki verirken Musleranin milli takim dahil 4 5 kati daha fazla mac yaptigini goz onune alarak konusmamiz lazim, kalecilerin yasi olmaz Buffon 43 yasinda, Super Lig'e gelsin istatistiklerde en iyi kaleci olmazsa futbol izlemeyi birakirim.

      Sil
    2. Altay sana gelmedi, oynamayacağını düşünerek. Mesele orada alma, almama meselesi değil, istedik yoksa. Futbolcu tercihi.

      Sil
  2. muslera'nın yaşı nedeniyle artık sezon boyunca 35'ten fazla maç oynamayacağı bir ayarlamaya gitmemiz daha doğru olurdu. bu noktada da genç, alt liglerde de olsa maç tecrübesi olan bir ismi takıma eklesek çok iyi olabilirdi. sezon boyunca takımın 50 maç oynayacağını düşünsek 35 maç muslera 20 maç diğer kaleci şeklinde güzel bir ayarlama yapılır her sezon da yavaş yavaş bu rakamlar diğer kaleci lehine artarak ilerlerdi.

    mevcut yedek kalecilere gelirsek, fatih'i hiç saymıyorum. berk'i açıkçası sadece st. johnstone maçında gördüm ve net şekilde umut kırıcı şeyler gördüm. hele bir pozisyonda topu ayağı ile kontrol edeyim rakibi engelleyeyim derken yaptıkları oldukça korkutucuydu.

    ismail çipe konusuna gelirsek, hocaya saygım sonsuz ama ismail'i daha öncede gördük kötü kaleciliği geçtim net olarak temel kalecilik hususlarını bile bildiğinden şüpheli olduğum ne şekilde profesyonel olarak bu seviyelerde hala tutunabildiğini çözemediğim bir kaleci.

    ismail'in hatalarını şanssızlık ile filan açıklamak mümkün değil alt yapı eğitiminden gelen ciddi eksikleri olan ve bu saatten kapatılma ihtimali olmayan eksikleri olan bir ismi alıp yedek kaleci diye koyup üstüne de kaleci düşünmüyorum demek çok büyük hata.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ayarlamayı yapmak adına da, elinde ciddi bir kaleci daha olması lazım görünüyor.

      Sil
  3. Fatih Öztürk madem kadroda ligde ona güvenmemiz gerekiyor Muslera yokken. İsmail Çipe'yi ise boşuna zorlamamak lazım. Berk olsa daha iyi Avrupa maçlarındaki yedek kaleci.

    YanıtlaSil
  4. Yorumlara bakıp şaşırıyorum. Kalecilerin yaşı olmaz, Muslera elbet form tutacak. Copa America'dan dinlenmeden direkt Galatasaray için geldi. Yorgun kendisi, biraz zaman vermemiz gerekiyor.

    Yedek kaleci konusunda da haklısın, mutlaka birisi alınacaktır bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı olmaz da, maliyeti olur. Biz orada hata ettik. Ama Muslera toparlar, orada haklısın.

      Sil
  5. Fatih kasımpaşada yedek kalmışken ve düşüşteyken 2 yıllık kontrat vermek garip olanı, şimdi güvenmiyorsun normal olarak çünkü adam serbest düşüşte seviye olarak. Tecrübeli bir yerli yoksa eğer genç bir ismi transfer edip sezonda musleranın oynamayacağı maçlara saklamak saçma ve alıcağımızon çocuğun gelişimenede sekte vuracak gerekirse böyle giricez yapıcak bişi yok beşiktaş geçen sezon tek sağ bekle girip şampiyon oldu. Varsa kaleci teklifi olan tecrübeli yerli idare edebilecek yorumlara yazarsa hatırlarız hepimiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O an rekabet gerekiyordu, bonservissiz alabileceğin isim oydu. Risk aldın maalesef.

      Sil
  6. Serkan kırıntılı var. alanyada volkan babacanın arkasında bekliyor. bence elimizdeki yedek kalecilerin hepsinden daha iyi. Konya günlerinde milli takıma falan seçilmişti.

    YanıtlaSil
  7. Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediğinde sonrasında toparlayamıyorsun. Maalesef futbol takımları duygusallıkla yönetilmemeli. Benzer hatayı Selçuk İnan'da yapıp son 5 yılında 15 milyon € haybeye para ödedik kendisine.
    Lafı Muslera'ya getireceğim. Sezon bitimine 2 ay kala koşa koşa Muslera ile sözleşme yapmanın ne manası vardı. Millet kapısında mı yatıyordu. Temmuza kalsa misal birileri mi alacaktı? Ya da 2 milyon önersek red mi edecekti? Koşa koşa vergi dahil 4 milyon euroları bulan bir maliyetin altına girdik. 36 yaşında ve ciddi bir sakatlıktan çıkmış. Bitirdiğinde kontratı 39 olacak.
    büyük saçmalık, büyük yanlış. Kaleci + 4 defans oyuncun, 5 kişi yabancı. Nasıl takım kuracaksın türkiye liginde? 3 Türk kim olacak mesela.
    Ersin, Altay, ötesi kendi altyapısından çıkan Uğurcan. Ersin'le şampiyon oldu Beşiktaş. 36 yaşında, 4 milyon maliyetle koşa koşa kontrat yaptın. Bu saçma duygusallıklardan kurtulmalıyız. Türkiye'de şampiyon olmak için kalecime 4 milyon vereceksem o zaman takımı yeniden yap!!!
    en büyük hata Muslera bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmak istediler, söz konusu da Muslera olunca duygusal bakıldı belki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir