24 Ağustos 2021 Salı

Galatasaray 2-1 Hatayspor, geri dönüşleri özlemişiz


Çok daha rahat bir ilk yarı izleyebilirdik. Galatasaray'ın ilk yarıdaki performansını da, geçmiş maçlara oranla beğenmiştim. Yenen şok bir golle maça başlansa da, Galatasaray bir şekilde ayağa kalktı. Geçen sezonun en büyük sorunlarından biri, geri düşülen maçlarda geri dönememek. Felaket bir hakem performansı izledik, özellikle ilk yarıda. Nelsson'a yapılan ve güreşte 3 puan değerindeki penaltının verilmemesi, Riberio'yu atamaması (Ömer Erdoğan bunu gördü ki, 2. yarıya çıkartmadı), maçın hemen başında Luyindama'ya yapılan faulde, Luyindama'ya verdiği sarı kart. 

Bu hakem performansına rağmen, bir şekilde tempoyu oluşturabildin. Boey'le sağ kanadı kullanıyorsun, bir şekilde çizgiye inip, Kerem Aktürkoğlu'nu biraz daha merkeze yakın topla buluşturduğunda pozisyon oluşuyor. Rakip ceza sahasına çıkarılan birçok top var ve hepsi imkan. O final pasları ve son vuruşlarda rakibin müdahalesi meselesi farkı açtırmadı. 1-1'i güzel zamanda buldun da, 2. golü bulmak bu kadar geç olmamalıydı.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu arasında, saha içindeki rol çatışması devam ediyor. Biri 6'ya geçiyor, diğeri 8'e kayıyor derken, sürekli değişim var. Bu da kafaları karıştırdı. Sonrasında Berkan Kutlu hücumu biraz daha zorlasa da, orada beklenen çıkışı yapması adına biraz daha zaman geçecek gibi. Cicaldau da hücum tarafında beklediğim ivmeyi henüz sağlayamadı. Feghouli'nin attığı golün öncesinde, direkten dönen şut onun imzası. O ceza sahası içi koşuları yapmayı seviyor ve attığı goller de hemen hemen böyle.

2. yarıda, ilk yarıdaki kadar olmasa da yine bir tempon vardı. Hatayspor hamlelerini erken yapsa da, kontrol Galatasaray'daydı diyeyim. Ne zaman ki, artık ezberlenmiş olan Babel, Emre Akbaba, Ömer Bayram değişikliği geldi, temponu kaybettin ve rakip üstüne gelmeye başladı. Ömer Bayram hamlesine bir şey demeyeyim de, Babel top tutamıyor, Emre Akbaba sürekli eziliyor. Orta sahada da eksildin yani. Mostafa Mohamed de oyuna girince, iyice ortayı boşaltmış oldun. Klasik risk hamlesi bu sefer tuttu ama hep tutmaz. Bunu yaşayarak öğrendik.

Hatayspor'un da eksikleri var, yeni takımlar. Geçen sezonki havalarından uzaktalardı diyeyim. Hızlı çıkabilmek dışında bir aksiyonları yoktu ki, Hatayspor'u geçen sezon hücum organizasyonlarıyla bilirdik. Galatasaray da yeni bir takım, gençleşiyor, birçok transfer var. Hücum organizasyonu tam anlamıyla oturmasa da, bireysel yetenekleri var ve geçen sezona göre farkı temposu, hareketliliği. Feghouli ne kadar attığı golle öne çıksa da, çok beğenmedim mesela. Orada biraz daha dikine oynayacak, hızlı bir kanadın olsa görüntü değişir. Hücumda topa basmak ve sete geçmek de sorun. Aksiyon yavaşladığı an, pas hatası mutlaka geliyor ve kontra yiyoruz.

29 yorum:

  1. Takim yine sac bas yoldurdu, 3 puani almis olsak da oyun gelecek vaad etmiyor. Az bir baski yiyince ne Taylan ne Berkan sirti donuk top alamiyorlar. Stoper hattinin oyunu kanatlara acmak yerine surekli Muslera'ya geri pas yapmasi da baska bir verem olma nedeni. Rakip sahada ceza sahasi onunde tac kullaniyor, o top iki pastan sonra Muslera'ya geri geliyor. Su mactan 3 puan almayi hak ettigimizi dusunmuyorum. Ite kaka biraz da sansla alinan 3 puan ve ne oynadigi belli olmayan bir takim var sahada. Ben umitli degilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdiklarina katiliyorun. Adil bir duzende en azindan ilk 3e garanti girersin ama hakemi de yenmemiz gerekecek oyun yok kesinlikle, halen kalite ve yaratici oyuncu eksikligi cekiyor bu kadro direnc ve mucadele disinda degisen bir sey yok, Anadolu takimlarina karsi geri donemiyorduk genclerle bunu daha iyi yapacagimiz kesin ama PSV ayarinda takimlara karsi oyunu cevirecek yarim Feghouli haric kimsemiz yok, gercek bu.

      Sil
    2. Oyun gelecek vaat ediyor, gelişir bu düzen. Ligin en çok pozisyona giren takımısın, net pozisyon. Bu organizasyon, uyumla birlikte elbette büyüyecek.

      Sil
  2. Gecen hafta da yazdim yine yazayim yaratici 1 oyuncumuz bile yok, Berkan ve Taylan mucadele tarafinda varlar ama ince islerdeki yetenekleri cok kisitli. Diagne bile defalarca gostere gostere denedi kaciramadilar adami bir turlu sanirim Berkan 1 kere tehlike yaratan derinlemesine guzel bir pas atti, sutlari falan gayet vasat, bu sekilde bir duzenle ozellikle derbilerde hic sansimiz olmaz rakiplerin hepsinde yaratici oyuncu var biz de Feghouli isterse kosarsa diye ayagina bakiyoruz, 17 korner atmisiz yarattigimiz 1 tehlike var sorunlar saymakla bitmez. BOEY ukemmeldi ve Fatih hocanin golden sonraki hirsi sevinci gormeye degersi simdilik en azindan galibiyetin tadini cikaralim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratıcı oyuncun var aslında. Kerem Aktürkoğlu öyle, en kötü halinde Feghouli bile öyle. Morutan'ı bekliyoruz, değişir bu düzen.

      Sil
    2. Kerem de iyidi haklisin ama benim yaratici oyuncu tanimima Kerem tam olarak uymuyor ama gelecek vaadediyor gercekten farkli bir oyuncu, Morutan da gelirse belki Gedson da devre arasinda katilir ben diger arkadaslar kadar umitsiz degilim hoca da bu yönetimle daha rahat ve formda olarak saha icinde kalacaktir.

      Sil
    3. Morutan da uymayacak o zaman sana, tam anlamıyla :)

      Sil
  3. Luyindama çalıyormuş sanırım abi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi toparlama var, yanılttı beni. Böyle yanılmaların hastasıyım :)

      Sil
    2. Mucadelesi yeter abi saniyorum Marcao olayi ona da bir mesaj oldu su an önü acildi ve yeni transferle uyumu da ilk gol haric baslangic macina göre fena degildi.

      Sil
  4. Oyuncu değişiklikleri eleştirilmeli. İyi giden düzen değişti ve iş yine şansa döndü. Orta saha boşalsın, forvet çiftlensin. Bu genelde tutmuyor.

    YanıtlaSil
  5. Kronik problemlerimizi atlatamıyoruz.
    1- Takım çok ağır. Kadro gençleşiyor, fakat oyun bir türlü hızlanmıyor. Bunun da sebebi kanat rotasyonunun yavaş olması. Arda,babel,ömer,feghouli ciddi anlamda ağır kalıyorlar topla çıkarken. Boey ve kerem sağ tarafta biraz tempo katınca sağdan iyi işler yapabiliyoruz fakat sol kanat kan ağlıyor maalesef.
    2- Dikine oynayamıyoruz bir türlü. Her top kaleciye dönüyor. Pas oyunu oynamaya çalışıyoruz fakat dikine oynamayınca ileri çıkamıyoruz. Pasör özellikli kadro var, çakılı oynayınca bir anlamı kalmıyor.
    3-Yaratıcı oyuncu eksikliği. İpleri eline alacak, maestro özellikli bir oyuncumuz yok. Pas trafiğini yönetemiyoruz. Selçuk o işi iyi yapıyordu mesela. topu ileri taşıyıp organizasyonu sağlıyordu. Hatta Burak'a attığı ara pasları yıllardır göremiyoruz.

    Daha yazacak cok problem var. Her takımda olabilir problemler, fakat biz çözüm üretemiyoruz. Bu da teknik kadroya yazar. Maalesef Fatih Terim eski formunda değil. Doğru analizleri yapamıyor. Yardımcılarından da gerekli desteği göremiyor. Belli oyunculara cok takıntılı. Bence oyuna Arda, babel, emre akbaba gireceğine alt yapıdan gençler girsin. 1 tanesi tutsa yeter kerem misali. Fenerbahçede Arda'yı konuşuyoruz mesela. Oğulcan olabilirdi, ritmini de bulmuştu fakat Tff'nin kirli planlarının kurbanı oldu maalesef. Morutan geldi sanırım. Fakat Onyekuru'yu görmek isterdim. Solda onyekuru sağda kerem ileride Mustafa Muhammed hızlı, tempolu, tam saha pres yapabileceğin bir ileri üçlün olabilirdi.
    Sonuç itibari ile değişim şart. Avrupa'nın cok gerisinde kaldık ve daha da geri kalacağız gibi görünüyor. Fatih Terim'in fanı olarak söylüyorum ki, o devir kapanmış. Sportif direktörlük yada Futbol şube başkanlığı gibi bir görev daha uygun olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda sete geçince oyun hızlanmıyor aslında. O da organizasyon geliştikçe çözülecektir. Uyum lazım, yeni bir takımız. Sonuç itibarı ile, Fatih Hoca'nın bu sezon iyi bir takım kurduğuna inanıyorum.

      Sil
    2. Umarım öyle olur fakat benim çok umudum yok. Geçen sene de, ondan önceki sene de aynı problem vardı. Çocukluk yıllarımdan hatırlarım 96-00 takımını. O yıllarda Fatih Terim denince aklıma pres gelirdi. 10 oyuncu çok koşar, hiç durmadan pres yapardı. Şimdi top ayağıma gelsin, bireysel yeteneklerimle bişeyler yapabilirsem yapayım fubolu var. Bu da küçük maçlarda işe yarasa bile dişli rakiplerde çöküyor maalesef.

      Sil
    3. Bu takım da presi yapıyor ve giderek gelişiyor. Zaman lazım biraz :) Maçın geneline yayamıyoruz.

      Sil
  6. Yeni takım olmanın dezavantajlarını yaşıyoruz gibi geliyor ezber ve tekrar gerektiren bazı noktalarda o serilik yok. Bunu sürekli birlikte oynayarak ve kadro istikrarı ile sağlayabiliriz. Ezber değişiklikler ve üzerinde ısrar edilen temposuz oyuncular bu süreci geciktiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumla birlikte, bu gençleşme sonrası istediğimiz organizasyon mutlaka oturacaktır.

      Sil
  7. Taylan ve Berkan ayrı ayrı değerli ama ikisi aynı oyunda iken cica üzerinden oyunu kurmak lazım. Berkan in oyun aklı mutlaka gelişecektir ama zaman gerekli mücadelesi hırsı güzel. Avrupa oynamayacak bir cicaldau nün oyundan alınmasi da tuhaf. Hala statik ve temposuz oynuyoruz. Pas almayan pas vermiyor. Kişisel performanslara bağlı oynuyor. Gedson lazım. Morutan sanırım geliyor. Geleceği var takımın ama hücum şablonları, roller, duran toplar çalışılması, planlanması gereekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir isim üzerinden oyun kurmaya gerek yok, hücum yayılabilir. Kanatlar da bunu yapabilecek artık.

      Sil
  8. Saat 07:40'da yorum atan adsız arkadaş kusura bakmasın. Yorumu yanlışlıkla silindi. Elden yorumu atayım, o isterse tekrar yazsın, paylaşırım..

    "Geçen sezon hocanın sık sık denediği ortasahayı boşaltıp forvet ve kanat oyuncusu ile oynama ve son dakikalarda maçı verme hastalığı devam ediyor.Emre Kılıç ve Aytaç gibi dirençli oyuncuları almak yerine yine aynı senaryoyu izledik.Tesadufen son dakikalarda kazandık.Hoca sürekli transferi işaret ediyor ama kendi performansı çok kötü.Bunu da kabul etmeli ve yanına Hamza Hamzaoglu veya Bülent Korkmaz gibi birisini almalı.Artık Fatih Hocayı uyarabilecek yardımcıları ihtiyacı var.Şunuda belirtmek lazım takımda birçok yeni oyuncu var ve daha iyi olacaginin sinyallerini veriyor."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşımızın yorumu adına da şunu yazayım, transfer işaret ediliyor da, takım gençleşiyor ve bu gerekliydi bence.

      Sil
  9. Rahat kazanacağımız maçı hoca üç gereksiz değişiklikle oyunu rakip adına dengeledi. Hep üç değişikliği aynı anda yapıyor, halbuki kademeli yapsa sıkıntı olmayacak. Hadi PvA yoruldu, diğer iki değişikliğin sana katkısı olmayacağı belli. Cicaldau sanki UEFA'da oynayabiliyor da dinlendiriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek için ciddi bir alternatif gerekiyor bize.

      Sil
  10. Maç önü yorumumda hoca kesinlikle as kadro ile çıkar yazmıştım çıktıda ama hata yaptı bence çünkü rotasyon yapmak gerekirdi önümüzdeki maç en az galibiyet primleriyle vs 10 milyon euroluk maç işallah yorgunluk yüzündem kaybetmeyiz. Özellikle anholt ve taylan randers maçında yorgunluktan hata yapmaya başlamıştı, hatta berkanın bu maçtaki kötü oyunu bence yorgunluk sebepliydi, berkan hücumda çok kötü tercihler yaptı, çok pas hatası yaptı ki artık berkan 6 taylan 8 yada gedson gelince berkan yedek kulübesi gibi olmalı. Diagne çok iyiydi çok beğendim. Boey müthişti, çocukta içe penetre verkaç iyi taç atışı etkili defans herşey var, anholt bu maç dinlenmeliydi idare etti. Cicaldau bence iyiydi dahada iyi olacak topun değerini biliyor, nelson bu takımda 2 sene kalmaz çok konsantre ve topla çok iyi marcao dönüşü artık kimse bizi hücum presle kolay kolay bozamaz. Kerem için bence sağ kanatta ççok daha verimli olduğuna kesin emin oldum 2 defa sağa kaydı boey ile inanılmaz verkaç ve topsuz koşu yapıyorlar ikisi müthiş uyumlu, sanki hep sağda oynamalı, morutan transferi ile umarım hoca feg cica dönüşümlü oynatır ve artık sağ kanadımız otoban olmaz bizim sağımızdan çok geldiler. Dün bir istatistik gördüm oyuncu değişiklerimiz sonrası hatay 1 pozisyondan 5 e çıkmış ortasahayı boşaltıp forvet kanat aldığımız bilmem kaçıncı maç ve hepsinde geriye gittik oyunu verdik kazanmamız birşeyi değiştirmez oyuncu değişiklerini çok verimsiz kullanıyoruz. Artık emre akbaba gireceğine takım malzemecisi falan girsin yeter 10 numara pozisyonunda oynattığımız emre luyindama seviseyisinde first touchı var, fıkra gibi ama değil luyi en azından güçlü bunda o da yok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli oranda rotasyon gerekliydi, en azından olabilirdi diyebilirim. Hoca da uyum ve istikrar arıyor belli ki.

      Sil
  11. Hocanın değişiklik mantığı beni acayip korkutuyor kadroda falcao olsa son dk bay yerine onu da katar gibime geliyor. Emre Kılınç da sakatlık varmış herhalde de Aytaç katılabilirdi bu maçta orta sahayı tutardı yada Alpaslan :)

    YanıtlaSil
  12. değişiklik konusunda hepimiz hem fikiriz sanırım. golden sonra ortalıkta görünmeyen, tek görevi kalesine gelen topları savuşturmak olan hatay'ı maça ortak ettik. Bir kere bu emre akbabayla olmayacak gibi artık, sahada adeta bir casper dolaşıyor o oynayınca. babel yine el freni olmaya devam etti dün. ömer bayram bile ağır eleştiri alabilirdi ama asist ve galibiyet onu kurtardı :) hepsinden ziyade değişikliklerin sorumlusu teknik kadro büyük eleştiri alacaktı onlar da kurtuldu. Umarım daha iyi olur ben umutluyum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempoyu, direnci bütünüyle kaybettik orada. Bu takımın asla yavaşlamaması ve tempodan ödün vermemesi lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir