1 Ağustos 2021 Pazar

Galatasaray'ın bu noktadan sonra tecrübeli transfer yapacağını düşünmüyorum


Galatasaray'ın bu noktadan sonra tecrübeli transfer yapacağını düşünmüyorum. van Aanholt gelen isimler arasında en yaşlısı olur, o da bonservissiz geldiği için. Birçok transfer yapılacağı için, bazı noktaları da "bonservissiz" geçme fırsatı kaçırılmıyor. Aytaç Kara 28, Alpaslan Öztürk ise yaşında. Onları da tecrübeli sınıfa ekleyelim. Bonservissiz, kadro derinliğini arttırma konusunda atılan adımlar. Diğer transfer edilen ya da düşünülen isimlerin yaşı ise bir hayli genç.

Cicaldau 24, Boey 20, Berkan Kutlu 23, Barış Alper Yılmaz 21 yaşında. Morutan ve Gedson Fernandes gibi isimleri konuşuyoruz. Aynı şekilde stoper için de konuşulan isimlerin yaş ortalaması bir hayli düşük. Ciddi bonservis bedelleri ödeniyor gibi görünse de, düşük yıllık ücretler ve genç bir yapı var. İşin sonraki satış noktası düşünülünce, gelecek adına beklenen kazanç bir hayli büyük. Galatasaray değişim içinde ve bunu da bugünü değil, yarınları kurtararak yapacak.

Geçen yıllarda, ffp kaynaklı günü yeterince kurtardık zaten. Hatta Dursun Özbek döneminde kurulan ve bizi bugünlere taşıyan kadro dahi günü kurtarmaya yönelikti. Bir an önce şampiyonluk beklendi ve o takım 2 şampiyonluk getirdi. Tabii Fatih Hoca sayesinde, o olmasa sorun büyüktü. O kadronun vadesi hem doldu, hem de sattığın kadar al kaynaklı, kiralama hamleleri izledik. İddialı isimler de geldik ama yıllık ücret tarafında maliyet büyüktü. İyi bir geri dönüşü olmadı doğal olarak.

Bugün sattığın kadar al yok ve değişim aranırken, gençleşme esas alınıyor. Sadece geçen sezonu düşünün, Moder, Jozwiak, Coulibaly gibi isimler bu uğurda kaçtı. Bu dönem kaçırılmak istenmiyor işte, daha agresif hareket ediliyor. Ben de bu hareketi destekliyorum. Gitmesi gereken isimlerin de ayrılıklarını bir an önce izlemeye başlarsak, çok daha sağlıklı şekilde hareket edeceğiz. Bir yandan kaliteyi düşürmemek, bir yandan da geleceği kurgulamak diyelim.

6 yorum:

  1. Buradaki en kritik hareket kaliteyi düşürmeden gençleşmek. Burada yönetim asıl sınavını verecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar bunu başardık, tabii bu işin bir de maliyeti var. Göze aldık artık. Katılıyorum söylediğine.

      Sil
  2. Bence Falcao transferi taraftar açısından milat ve büyük ders oldu.Taraftar baskisiyla alinip,17-18 milyon euro harcayip hiçbir kazanım olmadan gidecek bir transfer.Falcao yerine 3-4 genç oyuncu alinsa çok farklı olurduk.Maalesef tribünlere oynayan yönetici transferleri genelde zararlı çıkarır tüm takımları.Umarim gelecek yıllarda benzer strateji devam eder.Scout ekibimize çok güveniyorum.Onlara daha fazla destek verip oyuncu kazanimina gitmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Etiketli işlere veda anlamına gelecek olması beni umutlandırıyor.

      Sil
  3. Transfer süreci mantıklı bir şekilde ilerliyor. Sanırım para harcayabiliyorken harcayalim diyor yönetim. Şimdi iş artık Fatih Hoca'nın teknik direktörlük yeteneklerine kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an mühim, hazır kısıtlaman yok. Geleceği böyle hazırlayacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir