31 Ağustos 2021 Salı

Halil Dervişoğlu Galatasaray'da


Adam çıkmış diyor ki, Halil Dervişoğlu Fenerbahçe'yi istiyor ama ailesi Galatasaray konusunda ısrarcı. Sonra da hiçbir haberim şu ana kadar yalanlanmadı diyor. E o zaman her şeyin bir ilki varmış. Fenerbahçe, Brentford ile görüşebilir, anlaşabilir. Bu tarz transferler de büyük oranda kulüple anlaşma ile biter. Yine de, aynı şartlar önerildiği an ve karar futbolcuya kaldığında sonuç bellidir. Halil Dervişoğlu'nun Galatasaray'ı seçmesinden daha doğal ne var. En başından bu yana forma giymek istediği takım burasıydı. Sadece yarım sezonda geldiği nokta ortada, nereye gidecekti?

Galatasaray'ın bir hatası var bu süreçte. Son güne kalmayacak bu iş, ilk etapta halledeceksin. Nice isme ciddi bonservis bedelleri verdik. Brentford bunu görüyor, haliyle beklentisi oluşuyor. Futbolcu da görüyor hatta, beni neden bekletiyorlar düşüncesine girmiş olabilir. İlk etapta çözülmesi gereken iş, Fenerbahçe devreye girdikten sonra hız kazandı. Nihayetinde bitti, müthiş transfer ama çok bekledik. Sürekli yazdım, Galatasaray adına olmazsa olmazdı.

Geçen sezonun finalini iyi yaparken, Halil Dervişoğlu'nun payı büyüktü. Fatih Hoca, forvetinin oyun içi katkısını önemsiyor. Forvetin gol yapmasından öte hatta, ilk önceliği diyebilirim. Halil Dervişoğlu, oyun aklı ve teknik kapasitesiyle ön plana çıkar. Rakip yarı sahasında sürekli dolaşır, pas aksiyonuna katılır ve bir anlamda oyun kurucu gibi hareket eder. Topu nereye süreceğine kadar, o kadar iyi bir altyapı eğitimi almış ki. Hızlı olmasa da, top ayağında iken seri bir futbolcu. Kerem Aktürkoğlu ile de iyi bir ikili olmuşlardı ve birlikte yükseldiler.

Şu an daha iyi bir takımız. Hücuma bakınca da, tabela yapacak birçok isim var. Cicaldau, Morutan ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerle, Halil Dervişoğlu da büyümeye devam eder. Temposu oldukça iyi ve takımın oyununa bir o kadar yatkın. Yerli ağırlığı da gelmişken, daha da olmazsa olmazdı. Sürekli bu konuyu yazdık, takımın 1. forveti olarak görüyordum. Mostafa Mohamed de gitmişken, iyiden iyiye önü açıldı diyebiliriz. Diagne'den formayı alacaktır diyebilirim. İlk 11'deki yeri de, orta sahada +1 yabancı demek. Elini de çok rahatlattı.

25 yorum:

  1. Mustafa Mohammed statik santrafor.Ileride kendini gelistirirse çok iyi olacaktır.Ancak bizim oyun sisteminde statik forvet yerine gezen ve takım oyununa yatkın oyuncu lazım.Halil bu tarife uyuyor.Ayrica genç ve Türk olması diğer avantajları.Bence çok iyi transfer.Ortasahada Gedson da gelirse müthiş olacak.taylan ve berkan , kerem ve barış değişmeli oynar.Halil ve Cicaldau çok uyumlu olur düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir yapı oluştu. Hücumda yetenek olarak aynı dili konuşan isimler olacak.

      Sil
  2. Ah gedson ah birde sen gelsen puzzle parçaları tamamlanacak son bir atak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke olsa da, alternatiflere de tamamım ben artık.

      Sil
  3. Yazdigin her seye imzami atarim Halil'in gelmesine de cok sevindim ancak sadece 1. Forvet olur konusuna katilmiyorum olursa da sinirdan dolayi olur, oyun katkisi var cok dogru ama Halil arkasi donuk oynayacak net forvet degil, gecen sene cok net pozisyonlarda sac bas yoldurdugunu unutmamak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. forveti Halil olacaktır takımın. 3. bir alternatif bence de gerekiyor bu arada. Galatasaray forvetinin arkası dönük oynamasını beklemiyor, oyun içi katkısını bekliyor.

      Sil
  4. çok önemli bir yerli oyuncu ama pozisyonunun temel gereklilikleri hususunda eksiklikleri de var. bağlantı oyununa yatkınlığı çok kıymetli olmakla beraber bu yönünün faydalı olabilmesi için kendisinin de savunmalar için bir tehdit olması da gerekiyor. yani muhakkak ki bitiriciliğini geliştirmek zorunda.

    yine de esas forvet yerine hücum jokeri olarak daha değerli olabilir. forvet, kanat/forvet ve forvet arkası olarak da sık sık sahada görebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 3. bir forvet daha alınır diye düşünüyorum. Orada çeşitlilik mutlaka gerekiyor.

      Sil
  5. Hoca da bu oyun tarzını istiyor forvette.

    YanıtlaSil
  6. Andone misali içimde ukte diyebildiğim ikinci topçu halil. Bugün fb ile söylentisi çıkınca Muhammed'in gidişinden daha çok üzüldüm. İyi ki bizi seçti. Halil oyundayken ve top ayağına geldiğinde izleyenlere zevk veren bir oyuncu. Çok mantıklı bir hamle oldu. Ben bir de 6 numara gelirse transfere okeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okeyim. Yarın neler olur göreceğiz :)

      Sil
  7. Marcao ve Kerem’in arası düzeldi mi acaba? Bilginiz var mıdır? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, kimsenin bildiğini de sanmıyorum.

      Sil
    2. Teşekkürler, sistemi bilmediğimden aynı soru birkaç kere gelebilir :)

      Sil
  8. Diagne, Halil ikilisi ile o mevkiyi rahat doldururuz. Diagne de Fatih Hoca'nin istediği oyunu anlamış ve buna ikna olmuş bu da çok kıymetli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. bir alternatif bence şart. Mostafa kaldı artık.

      Sil
  9. Halil'in gelişi ile hücüm hattı daha hareketli ve yaratıcı olacaktır. Hem sırtı dönük hem de yüzü dönük etkili olan bir isim Halil ve orta saha oyuncularına da duvar olabilmesi ve boş alanlara atacağı koşularla gol yollarında elimizi bir hayli güçlendirecektir. PvA'ya bir yedek, Muslera'ya bir yedek ve sert & teknik bir 6 numara da alabilirsek takım tadından yenmez bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı futbol dilini konuşuyorlar bir de, avantaj büyük.

      Sil
  10. forvette Diagne ve Halil arasında güzel bir yarış olur diye düşünüyorum. Mostafa kafasını bir daha buraya verebilir mi şüpheliyim. Şu oynamaya çalıştığımız oyuna, yeni oyunculara Halil o kadar yakıştı ki... En çok buna sevindim. Stoper ikilisi Nelsson-Marcao mu olur yoksa regista alınıp Gedson ve muadillerinin peşinden gitmekten vaz mı geçilir, orası soru işareti.

    YanıtlaSil
  11. En sevindiyim transferlerden biri. Bizim üçün çox vacib idi. En önemlisi yabancı sınırlamasında elinde bele kaliteli forvetin var.
    Istek olaraq mənimçün 4 transfer qaldı
    Qapıçı 6 nömre Kaan Ayhan Gedson

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan, Gedson artık imkansız.

      Sil
    2. Adamların 5 stoperi var Romagna zedeli o olsa 6 olur :(
      Benficanın orta saha sayısını unutdum
      Son güne geder gözlemek lazımdır
      Tek problem sabah Uefa listine kimin elave edileceyi

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir