8 Ağustos 2021 Pazar

Kamil Jozwiak & Galatasaray, geçen yıldan bugüne


Jozwiak ve Moder, geçtiğimiz sezonun transfer gündeminin en önde gelen isimleriydi. Yeni "scout" hamlelerini, ilk bu isimler üzerinden konuşmaya başlamıştık. 2 isim de gelmedi tabii. Hem ffp kısıtlamaları, hem yönetim beceri seviyesinin çok aşağıda olmasıyla, bu tarz transferlerin yanına yaklaşamadık bile. O yaz dönemi ise, Moder'i Brighton 11 milyon avro'ya (futbolcuyu kulübünde kiralık bırakıp), Derby ise Jozwiak'ı 4.3 milyon avro'ya transfer etti. Futbolcuları biz konuşurken, maliyetler biraz daha aşağıdaydı.

Geçen sezon Jozwiak'ı istiyordum. Feghouli sağ kanatta, Jozwiak da solda bir şeyler vaat ettiriyordu. Şu an transfer edilecek Jozwiak ise, belki de Feghouli ayrılığı üzerine gelecek. Galatasaray'ın sağ kanadında "oyun kurucu özellikli" kavramını ısrarla yazıyoruz. Jozwiak ise tam anlamıyla bu profilde diyemem. Şöyle bir şey var. Fatih Hoca, Kerem Aktürkoğlu'nu sağ kanatta oynatırken, biraz daha Feghouli gibi kullanıyor. Daha serbest, biraz daha oyunu yönlendirmesini bekleyerek.

Haliyle de Jozwiak ismi eğer gündem ise, sol kanatta düşünülüyor olabilir. Jozwiak'ın asıl pozisyonu bence sol kanat. Çizgide oynamayı daha çok sevdiğini düşünüyorum. Hızlı ve topla kat etmeyi seven bir kanat. Derby'de beklentiyi tam anlamıyla karşılayamadı denilse de (gol / asist katkısı üzerinden), fizik anlamda ciddi gelişim sağladı. İşin "oyun kurulumu" tarafında da bir şeyler yapmaya çalışır, safi "hızlı kanat" profili asla çizmiyorum. Bence gelişimi içine "çalışkanlığı" da eklerse, farklı bir seviyeye gelir.

Henüz 23 yaşında, genç bir isim. Derby de ekonomik anlamda zor günler yaşıyor. Transferin fırsat yönü de burada başlar. 3-4 milyon avro arasına bitirebileceğiniz bir transfer. Gündemde olmasına şaşırmam da, Galatasaray'ın da bu dönem yapacakları belli olmuyor. X gündem oluyor, z alınıyor. Jozwiak ismiyle bizleri oyalayıp, bambaşka bir isim transfer edilebilir. Bekleyelim bakalım. Kesin olan, kanat profilinin de genç olacağı gibi. Galatasaray kanatlarından birinin, "yaratıcı" profilde olması çok önemli.

4 yorum:

  1. Artık 8e ve kenara yeteneği tartışılmaz, tecrübeli oyuncu katmamız gerek

    YanıtlaSil
  2. Oyun kurucu kanat tanımına pekk uyan bir isim değil, 2 maçını izledim ve net belli eden birisi tarzını ki bence artık sağ kanada kesinlikle oyun kurucu tarzı kanat alınmalı bu hamle boeyuda yükseltir, ince işler yapacak olan cicaldauyuda rahatlatır. Kapanan takımlara karşı elimizi güçlendirir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten gündemde olduğunu da çok düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir