8 Ağustos 2021 Pazar

Kapalı kutuyu biraz açtık diyelim


Sacha Boey ve van Aanholt'u ayrı olarak konuşmak istedim. Bekler, Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biriydi. van Aanholt iddialı bir hamle olsa da, Sacha Boey ister istemez kapalı kutuydu. Elbette scout ekibine güveniyoruz, bu tarz transferlerin de devamını dilerim. Maliyeti düşük, müthiş bir fırsat işi. İlk maçından verdiği mesaj da büyük oldu. Sezon içinde dalgalanacağı günler olacaktır da, kumaşı oldukça iyi.

Aanholt, beklediğim gibi. İlk 45 dakikada müthiş bir maç çıkardı. 2. yarıda oyundan çıkma nedeni fiziksel. Zaten "sakatlık" durumları oluşabiliyor, bir anda zorlamamak lazım. Ömer Bayram'ın sol bek performansını eleştirirken, Aanholt sakatlık yaşasa, daha farklı şeyler konuşurduk. Euro 2020 sonrası hiç idman yapmamıştı ve hazır değil. Birkaç idmanla bu görüntü bence iyi. İlk 45 dakikada sonuca gidebilirdik ve Aanholt da fazlasıyla konuşulurdu.

Geriden çıkarken oldukça iyi işler yaptı. İlk yarıda oyunu ağırlıklı olarak onun kanadından kurduk ve Aanholt / Babel uyumu, Babel her ne kadar ağır hareket etse de iyiydi. Aanholt için sıkıntı, çizgiye indiği an, kafasını kaldırmadan, ezbere çıkardığı toplar. Gerçi o sorunu kariyeri boyunca yaşadı. Hem geriden bu kadar iyi çıkıp, hem de o işleri iyi yapsa, geleceği yer de burası olmazdı. Uyumla bu sorunları aşarız. Hücuma çıktığında, pozisyonları genelde kendi bitirir. Bunu da zaman içinde gösterecektir.

Asıl olay ise Boey. İlk yarıda oyun sola yıkılınca, Boey'in hücum performansını pek göremedik. 2. yarıda ise sol kanadı bütünüyle değiştirince, oyun sağa yıkıldı ve Boey ciddi anlamda sorumluluk aldı. Savunmasıyla öne çıkacak bir bek olsa da, hücumunda da kumaşı iyi. Attığı gol, hızı, 1'e 1'de becerisi olması. Gelişecek zamanla, hücumu özellikle ivme kazanacak. Fizik avantajı var, oldukça atlet. Kapalı kutuyu biraz açtık diyelim, gelecek adına heyecanlandık.

6 yorum:

  1. Yıllar sonra iki bek de "bu sefer oldu ya" dedirtecek bence. Ben ikisini de beğendim. Boey'den Perez tadı aldım diyordum ki üzerine bir de gol attı. Umarım hatırı sayılır seviyede asist ve gol katkısı da alabiliriz bu sezon iki bekten de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah dedirtir, beklentimiz o yönde :) Boey için hala erken gerçi, kumaş var da, ciddi gelişim sağlamalı.

      Sil
  2. İlk yarı nerden bulduk bu çocuğu diye beğenmedim çünkü hep toptan uzak kaldı ve hiç half space girişi yapamadı top isteyemedi luyindamaya uzak kaldı ama ikinci yarı oyunun içine girince kalitesini gösterdi, çalım ve hız yeteneği iyi sadece topu dürtmesi ilk dokunuşu pas şiddeti biraz enteresan geldi böyle çalım yeteneği olan adamın first touch olayı sanki daha iyi olması beklenir ama herşeye rağmen bu çocuk gelişecek, kesinlikle iyi transfer, birde burada yorum yazmıştım skills videolarından hücumcu tarzı var diye, burakta aslında savunmasıyla öne çıkıyor demişti ne kadar gol atsada bende defansif yönlerinin daha iyi olduğunu anladım bu maçta, böyle büyüyeceğiz makasın kapanmasının tek yolu futbolcu satışı çünkü tek euro geliri bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman lazım, hala çok eksiği var. Bir anda göklere de çıkarmamalı. Savunmasıyla öne çıkacak, hücumu da bence işlemeye değer.

      Sil
  3. Beklerde akıllı hareket edildi kesinlikle. Başlarına sakatlık vs bir durum gelmezse gözümüz arkada kalmaz bekler noktasında. Boey ilerde bonservis de kazandırabilecek bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talipleri vardı, ısrarla Galatasaray'ı tercih etti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir