24 Ağustos 2021 Salı

Luyindama geri döndü diyebiliriz


Luyindama'nın performans olarak yükselmeye başladığını görmek herkesi mutlu etmiştir. Açık yazayım, ben umudu kesmiştim. Gelecek olası teklif de kabul edilmeli diye bakıyordum. Ciddi bir sakatlık geçirdi ve geri dönüşü kolay olmadı. Atletizm, hız, fizik güç azalınca, Luyindama'dan geriye bir şey kalmıyordu. Fizik güç anlamında toparladı, atletizm ve hız da eskiye dönüyor. Tek sorun, top ayağındayken yapacakları. Orada risk almamayı düşüneceği an, Luyindama geri döndü diyebileceğiz.

Hele ki şu dönem ekstra önemi var. Marcao uzun süre yok, belki sonrasında da hiç olmayacak. Nelsson transferi zamanında geldi de, planlarda  Marcao ile birlikte oynaması vardı. Marcao sol, Nelsson sağ stoper olacaktı. Bugün ise Nelsson sol stopere geçti (sol stoper oynamışlığı çok), Luyindama sağ stoperde. Partner olarak bakınca, birbirlerini tamamlayacak ikililer. Nelsson'u ekstra konuşuruz da, bence lider stoper. O liderlik de zaman içinde Luyindama'ya faydalı olacak.

Galibiyet golünü atmış olmasından ötürü de çok mutluyum. Özgüven tazeler bu tarz işler. Transferi konuşulurken, şu an yeni sözleşme ihtimali gündem olacak. Nelsson'la da uyumları yükselirse, belki de transfer stratejisi değişecek. Hoş yine Ozan Kabak gibi bir isim fırsat olursa alınır, o ayrı. Şu an için bakıyorum ve Luyindama'nın performansı, daha doğrusu özüne dönüşü beni mutlu ediyor. Silip atmıştım, fevri hareket etmemeliymiş.

8 tane ikili mücadele, 6 tane de hava topu kazanmış ve hava topu kazanma istatistiğinde maçın en iyisi. Fatih Kurucuk mesela her hava topunu süpürdü gibi görünse de, golde Luyindama onun üstünden topa vurdu. 3 top uzaklaştırması ve 3 tane de sahipsiz top kazanması var. Hızı artıyor, bu iyi. Açık alanda yakalanmıyor, yakalandığında da rakibine en kötü ihtimalle yetişiyor. Mbappe'yi açık alanda yakalayan stoperdi, hatırlayın. O seviyeye bir daha gelir mi bilmem de, şu an sırıtmaması dahi kafi. Luyindama geri döndü diyebiliriz.

23 yorum:

  1. Dedigin gibi su anki fizik kalitesi bile ligin iyi takimlarindan olan Hatay'daki herkesin önundeydi, son donemde cok yiprandi, biraz moral kazanirsa tamamen geri donecektir.
    Marcao da Fatih Hocanin aciklamalarina bakilirsa uzun vadede kazanilabilir, bu son olay herkesin kulagina kupe oldu bazen şerden hayır cikarmis bu olay da oyledir umarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol de biraz olsun özgüven getirir diye düşündüm.

      Sil
  2. Öental açıdan güçlendiğine katılıyorum aynı şekilde fiziksel olarakta güçlendi ama hızı hala eksik zamanla onuda kazanır işallah, kayarak uzaklaştırdığı bir pozisyon vardı taç çizgisi kenarında eski luyi kaymadan hızıyla topu önüne alırdı ama şimdi eaki hızı yok ama bence hala çok değerli bir defans oyuncusu söLeşmeside uzatıldı sanırım ama limit mevzularından açıklanmıyor heralde. Yine de bu takımın as stoper tandemi marcao nelson olacaktır olmalıda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki orada da toparlar, bekleyelim bakalım. Özgüven bence her şeyin önündeydi.

      Sil
  3. (Emre)
    Yanlisim varsa duzelt abi, ben hatirladigim kadariyla kolay kolay vazgecmezdin bir oyuncudan. Ne kadar agir sakatlik gecirse de. Bir kac yazida belirtmistin Luyindama'yi gøzden cikardigini ama anlam verememistim. Cunku daha ønce ørnek olarak Demba Ba vs gibi isimleri konusurduk burda sakatliktan geri dønme konusu acilinca. Aboubakar var gecen sezon.

    Sonucta 27 yasinda Luyindama. Andone, Sarrachi gibi kiralik degil. 8 milyon euroluk yatirim. bence gecirecegi iyi tek bir sezonla 12-16 milyon euroluk bonservis ucreti getirebilecek bir isim. Bu potansiyel hala var. Maasi da dusuk. Bunlari gøz ønunde bulundurmak lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi sinyaller vermedi çünkü, haberler iyi değildi. Çalışmaması, disiplinsiz hareket etmesi gibi çok etmen var. Döner dönmesine de, o ışığı ben alamadım. Oyun yapısi değişti, bizim oynadigimiz oyunla alakası kalmadı derken, satılır umarım dedim. Böyle yanılmaları severim, Galatasaray kazansın da ben hep ters düşeyim :)

      Sil
  4. Abi geçen sene kiloluydu o yüzden hantaldı diye düşünüyorum ama bu sene yüzünden bile o kiloları verdiği belli oluyor :) Tekrardan hoşgeldin BOSS :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık etkisi de olabilir, çalışmadı da pek.

      Sil
  5. Marcao 'nun oyun kurması muazzam.Ancak defansif olarak hamle sıkıntısı var.Zaten hamle sıkıntısı olmasa bu kadar iyi oyun kuran bir sol stoperi Avrupa takımları hızlı bir şekilde transfer ederdi.Luyindama 'nın performans düşüklüğünde Marcao'nun defansif zaafının büyük etken olduğunu düşünüyorum. Uzun boylu oyuncuların sakatlık sonrası toparlaması uzun süre alıyor.Son maçta Nelsson ile iyi bir ikili olabileceğinin sinyallerini verdi. Giresunspor maçında da Marcao çıktıktan sonra Alpaslan ile çok iyi oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1'e 1'lerde sorun ve geriye dönüşlerde. Luyindama'yı bir de Nelsson'la izlemeyi bundan istiyordum. Lider özellikli bir stoperin yanında bence de yükselecek.

      Sil
  6. Umarım yine sakatlanmaz. Fizikli bir futbolcu olduğu için sakatlık sonrası çok zor toparlıyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum yine sakatlanacağını. O yaşadığı sakatlık fazlasıyla ülkesinin durumu ile alakalı. Ne şartlarda maçlar oynanıyordu.

      Sil
  7. sakatlanmadan önceki luyindama benim türkiye'de izlediğim en iyi stoperdi. (93'lüyüm)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim değildi, senin de olmamalı :) Daha iyileri vardı.

      Sil
  8. marcao döndükten sonra nasıl olacak tandem ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson / Marcao'ya döner iş, eğer dönebilirse.

      Sil
  9. Ligin en yıpratıcı forveti kesinlikle Diouf, bir iki hata harici nefes aldırmadı. Bu adam Mbappe, Di Maria kovalıyordu, o hıza geri ulaşmak kolay değil ama morallenip çalışırsa geri kazanmamız işten bile değil.

    YanıtlaSil
  10. Mutlaka rekabet lazım, Marcao olmazsa bir alternatif gerekecek.

    YanıtlaSil
  11. sakatlık önceli luyindama fiziksel anomali gibiydi. o fizik ile o hız çok özeldi. o seviyeye ne kadar yaklaşırsa o kadar değerli olacaktır. eğer bu şekilde devam ederse sezon ortasına kadar sözleşmesini uzatıp yazında güzel bir fiyata elden çıkarılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu farklı kılan da buydu. Fizik güç giderse, geriye bir şey kalmıyordu. Umudu kesmem bundandı.

      Sil
  12. Ben luyindama konusuna sıcak değilim hocam. Keşke yanılsam keşke ben böyle dedim ama yüzüm kara çıktı desem. Bana göre tam bir saatli bomba. Hava topları haricinde top sürme, pas, çalım ve topu uzaklaştırma konularında sınıfta kalıyor çoğu zaman. Hele bir de topu sürüp çalımlara kalkışıyor, kaptıracak diye hangimizin yüreği ağzına gelmiyor ? Üstelik kaptırdı, defalarca pozisyon yedik bu adamın yüzünden. Bence bu son maçtaki haline aldanmayıp Nelsson - Marcao tandemini hazırlamamız lazım. Tekrar söylüyorum umarım ben yanılırım hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top onda iken sorun ama yanına lider stoper ile görüntü değişir. Biraz önce cevapladım bunu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir