4 Ağustos 2021 Çarşamba

Mutlu olduğum taraf, Gedson Fernandes'e takılı kalmamak


Mutlu olduğum taraf, Gedson Fernandes'e takılı kalmamak. Gedson Fernandes'i herkes ister, çok değerli. Büyük bir potansiyeli var ve transferi halinde de, hem bugünü, hem yarınları kazanacaksın. Tabii bu işin büyük bir maliyeti var. Her şeyi geçtim, Benfica bırakmıyor. Gedson'un, Benfica'daki geleceğinin uzun olmayacağını düşünsem de, bu transferin, bizim adımıza bir garantisi yok. Haliyle de beklemek bir anlamda "kumar" demek.

Twitter'da sordum, gelen cevapların da ağırlığı bu yönde. Şu an bir fırsat yakalarsak, o transferi gerçekleştirmek lazım. Aliou Dieng de böyle bir isim. Haziran ayında da gündemdi. Şu an Gedson Fernandes transferi biraz zorda göründüğü için, alternatiflere bakılıyor. Tarz anlamında tam olarak birbirlerini karşılamasalar da, Fatih Hoca'nın 96 - 2000 dönemindeki "pres" dolu günlere özlemi noktasında, değerli bir alternatif olur.

6 / 8 numara gibi düşüneceğiz. İlk adı çıktığında, 6 numara gibi düşünsem de, sonrasında biraz daha detaylı takip edince, aslında 8 numara özelliği daha baskın. Temposu, hareketliliği üst düzeyde. Üst düzey bir pas ve tekniği olmasa da, oynadığı kulüp de pas yapan bir takım, orada iş görüyor. Tabii ligler arası kalite farkı olacak. Jorginho transferi sonrası, Kante'nin sağ iç orta sahaya kayması misali, Dieng de o şekilde kullanılabilir.

Cicaldau ne kadar skor özelliğiyle öne çıksa da, oyunun 2 yönünü oynuyor. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu da aynı şekilde. Dieng de böyle olacak. Hücum özelliğini biraz daha arttırması beklenecek. Elbette eksikleri var ama potansiyeli de büyük. Tempo ve hareketliliği üst düzey tutmak esas olacak. Orta saha transferleri de bu yönde gerçekleşiyor. Dieng'in temposu ve orta sahadaki sertliği de arttıracak olması elimizi güçlendirecek.

17 yorum:

  1. İşallah yanılırım ama dieng bana hiçmi hiç yaratıcı olmayan ayağı top yapmayan ofansif anlamda yetersiz sıradan birisi gibi geldi. Tamam dayanıklılık, mücadele vs gayet iyi ama gedsonun alternatifinin a’sı olamaz bu çocuk. Gedsonda topsuz koşu, teknik, kilit pas vs hepsi vardı. Hoca tamam dediyse vardır bir bildiği ama bu çocuk gedsonun alternatifi olması mantıksız, dieng ile gedsonu aynı rolde oynatamazsın, oynatsanda aynı verimi alamazsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynisini asagidaki baslikta da ben yazdim dostum, sana sonuna kadar katiliyorum, Etebo gibi surekli pas hatasi yapan tempodan baska bir ozelligi olmayan ortalama bir oyuncu zaten oynadigi lig itibariyle de performansi belirleyici degil bir Avrupa Ligi'nden gelse yine neyse, konusulan rakamlar bu tip bir oyuncu icin makul degil, gelisime acik da olsa bir ust seviyeye cikabileceginin garantisi yok, bir Gedson potansiyelinin cok altinda benim futbol anlayisima göre umarim gelmez diyorum :)

      Sil
    2. Anlaşılmayan bir şey var. Gedson / Dieng kıyası yok ortada. Gedson çok daha uç isim. Tottenham uğruna 60 milyon avro'larda opsiyonu gözden çıkarmıştı. Alamıyorsun, mevzu bu. Var mı paran, varsa ver alalım Gedson'u. Herkes bir rakam sallıyor da, o salladığınız rakamlar doğru olsa şimdiye bu iş bitmez miydi :)

      Dieng başka. Anlamsız gömülüyor, bazı videoların, yorumların algısında kalınıyor da, ayağının çok kötü, Etebo benzeri bir isim olduğu algısı nasıl oluştu. Bu tamamen birilerinin algısına kapılıp, onların ağzı ile konuşmak :)

      Sil
    3. Ben şahsen kendi adıma futbolcunun videolarından böyle bir sonuca vardım, başka birisinin ağzıyla vs konuşmuş değilim, işallah 8 numarada gerekli ofansif desteği verecek yetidedir dediğim gibi izlediğim kadarıyla ki 3-4 maç izlemeden yanıltıcı olabilir benim düşüncem bu şekilde ve unarım yanılırım

      Sil
    4. Doğrudur, saygı duyarım. Scout ekipleri 3 4 den fazla maçını takip etmiştir.

      Sil
  2. Dieng cuk oturur ortasahaya. 6 numarada pas teknik ariyoruz sonra trabzon stoperi yaydan 90a takiyor. Campanharo 30metreden sut atiyor kalemize. Josef penalti noktasindan plase atiyor. Gecen sene 1 tane tempolu poz almayi orta derece bilen bir adam olsaydi 6 numarada sampiyon olurduk. Ust kalitede demiyorum konyadaki jevtovic seviyesinde adam olsa lig bizdeydi. Top ayagindayken taylan emreden devsiriyorsun ama fundementalde olmadigi icin top rakipteyken istedigin gibi yapamiyorlar. Futbolun zihinsel kismini anlatarak yapamiyorsun belli yasi gecmis adama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dieng de klasik bir 6 değil, bu adam 6 - 8, ısrarla yazıyorum :)

      Sil
  3. Gedon'u sonraki satıştan %30 pay vererek 10 milyon euro civarında bonservisiyle alabiliriz ama bunu yaparsak Morutan ve diğer transferler için pazarlık kozumuzu zayıflatırız. Ben Gedson ve Morutan transferlerini bir şekilde yapacağımıza ve tüm transfer stratejimizin de bu oyuncular üzerine kurulduğuna inanıyorum. Dieng'i mutlaka takip ediyoruz ve istiyoruz ama konuşulan paralara ihtimal vermiyorum, belki opsiyonlu kiralık bir teklifimiz olabilir. Gedson-Morutan-Tanganga-Bello ile güzel bir takım kurabiliriz. Halil için acele etmemize gerek yok, bu sene olmazsa seneye alabiliriz. Babel, Oğulcan ve Barış gibi isimleri hem kanat forvet hem santrafor alternatifi gibi düşünebiliriz.
    4-1-4-1, 4-3-1-2 gibi 4-3-3 türevleri için oldukça alternatifli bir kadro kurmak üzereyiz, Ömer ve Atalay da orta saha rotasyonunda katkı verecektir, Emre Akbaba, Arda, kalırsa Yunus gibi isimler Morutan'ın alternatifi olabilir. Bu transferler gerçekleşirse son 30 yılın en başarılı transfer dönemlerinden birini geçirmiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamıyoruz, bırakmıyorlar. Herkes bir rakam hayal ediyor da o iş kolay değil. Dediğiniz gibi olsa şimdiye bu iş çoktan bitmişti :)

      Sil
  4. Abi Oğulcan Çağlayan konusunda yönetimin Rizespor ile görüşüp anlaştığı yazıyor. Ali Yavuz Kol(bonservisiyle), Emre Taşdemir(bonservisiyle) ve Yunus Akgün(kiralık)'nün lisans çıkartılması karşılığında verileceği yazıyor.

    Eğer dün ki basın toplantısından(2.Rezan Epözdemir'in yaptığı) sonra yönetim Rizespor ile görüşüyorsa çok büyük yanlış yapıyor. Çünkü baştan sona TFF ve Kurullarının yanlışları ile dolu bir süreçte haklı olduğumuzu, eninde sonunda hukukun kazanacağını düşünüyorum.

    Bu konu hakkındaki fikir ve düşüncelerini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu süreci uzatırız, istediğimizi de alırız ama Oğulcan Çağlayan uzun bir zaman forma giyemez. Bu da çocuk için yazık demek. Takasta ne var kim var bilmiyorum. Resmi bir durum oluşursa, üzerine konuşuruz.

      Sil
    2. Iki yoruma da katiliyorum Ogulcan zaten bir sure katki veremez ve bu is zaten cozulecek eninde sonunda ve biz hakliyiz durup dururken neden elimizdeki tek sol bek alternatifini verelim, diger isimler hadi neyse de Emre Tasdemir giderse tek Omer Bayram'a kaliyorsun ki bu da cok tehlikeli hareket demek.

      Sil
    3. Oğulcan neden katkı veremesin ki. Kamp dönemi çok iyiydi. Hazır da.

      Sil
  5. İhtimali olan iki isim de orta sahada elimizi çok rahatlatır.

    YanıtlaSil
  6. dieng:Suat, gedson:okan, berkan:Emre

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir