5 Ağustos 2021 Perşembe

Önümüzü görebilmek adına da, bu ayrılıkların yaşanması olmazsa olmaz


Bu transferi bir süredir bekliyordum. Karagümrük'te tuttu çünkü. Özellikle Farioli göreve geldikten sonra, oyun bilgisi kaynaklı "joker" havasına da büründürüldü. Galatasaray formasını giymeye başladığı ilk günlerde, acaba sol iç orta saha olabilir mi diyordum. Karagümrük'te hem bu dönüşümü sağladı, hem de yeri geldiğinde 3'lü savunmanın sol stoperi bile oldu. Yerli kontenjanından, ne alacaklarını iyi bildikleri, yararlı bir futbolcu. Jimmy Durmaz da orada mutluydu.

Bu yıl 8 milyon TL yıllık ücreti olacaktı. Ciddi bir rakam ve bu sözleşmeden çıkmak da Galatasaray'ın olmazsa olmazıydı. Falcao ve Feghouli maaşları yanında elbette ufak bir rakam da, harcama limitleri düşünülünce durum öyle olmuyor. Kap açıklamasında, sözleşmenin karşılıklı sona erdirildiği yazılıyor. Herhangi bir tazminat ödenmemiştir. Jimmy Durmaz da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl varken, Karagümrük'e 2 yıllığına gidiyor. Orada da alacağı rakam istediği ölçüdedir.

Galatasaray'a gelirken beklentim bir hayli yüksekti. İsveç Milli Takım futbolcusu ve Türkiye'den ayrıldıktan sonra da fena bir Avrupa kariyeri olmamıştı. Türkiye günlerinde de iyi bir kanattı. Galatasaray'ın yerli kalitesine hem artı, hem de tecrübesiyle bir şeyler katar diye düşündüm. İyi bir sol ayağı vardı, orta sahaya evrilir mi diye de düşünüyordum. Bunların hiçbiri olmadı işte. 1 sezon forma giydi zaten, onda da pek göremedik diyeyim. Sezona onunla başlanılsa da, sonrasında pek dönülmedi.

Bir ara yokluktan, sahte 9 gibi dahi deniyorduk. Karagümrük'e gidince değeri biraz daha katlandı diyelim. O değeri de kaptırmak istemediler, kendisiyle devam ediyorlar. Bu da Galatasaray'ın şansı oldu ve yıllık 8 milyon TL'lik ödemeden kurtuldu. Darısı diğer gitmesi gereken futbolcuların başına. Ayrılıklar sorunlu oluyor, çünkü maliyetler büyük. Önümüzü görebilmek adına da, bu ayrılıkların yaşanması olmazsa olmaz.

2 yorum:

  1. Jimmynin gitmesinin tek sebebi nispeten diğer takımlarda 1-2 eksikte olsa bulabileceği maaşıydı. Bu konuda alınabilir bir riskti ama olmadı. Fb şuanda kadroyu boşaltamıyorsa hem bu yüksek maaşlardan dolayı. Bizimde sadece falcao ve faghouli kaldı hayırlısıyla ama artık maaşlarda hata yapmıyoruz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir