20 Ağustos 2021 Cuma

Oyunu daha da ağırlaştırmak adına yapılan hamleleri hiç mi hiç anlamadım


Randers maçına yönelik anlamadığım birçok nokta var. Gereksiz ve ağır pas oyunu bir yana, o oyunu daha da ağırlaştırmak adına yapılan hamleleri hiç mi hiç anlamadım. Babel, Feghouli, Arda Turan ve Falcao bir ara aynı anda sahadaydı. Hücumda biraz daha kalalım, pas yapıp, akıl katalım düşüncesi altında, oluşturmamız gereken temponun iyiden iyiye fişini çekmiş olmadık mı? 2 yıl önce de bu tarz isimlerin bir arada oynadığı oyunu eleştirirken, daha da yaşlanmış halleriyle, yine bu oyuna dönüldü.

İyi ki Randers beraberliğe çok odaklandı da, tempoyu arttırmadı diyorum. 1-1 sonrası kazanmayı pek düşünmediler bence, hızlandırmadılar oyunu. Topa biraz daha Galatasaray sahip oldu ama organizasyon oluşturmanın çok uzağındaydı. Bireysel çabalar var işte. Feghouli kendi kaptığı top sonrası ayakta kalıp, kaleciyle karşı karşıya kaldı mesela. 2. yarıda başka bir pozisyon var mıydı diye düşünüyorum da, sanırım yok.

Bir de bu isimlerle yolları ayırmaya çalışıyorsun. Feghouli'yi kazanmaya çalışsan da, imkan doğduğu an o ayrılık gerçekleşir. Babel'i de o listeye dahil etmişsin, Falcao ise hep orada. Fatih Hoca, mümkün oldukça bu isimler gidene kadar katkı almaya çalışsa da, bazı isimlerin gider tarafı yok. Falcao'yu sahaya atarak, bu adam ölmedi mesajı veremiyorsun. Diagne girse belki fırsat oluşturacaktı. Giresunspor maçında da aynı şey oldu.

Hadi Feghouli oynasın, mevcutta muadili yok. Arda Turan da sonradan oyuna girerek katkı verir ama bu tarz isimlerin hepsi aynı anda oyuna girince, seni hücumda daha hareketli kılmıyor. Tempo ve gençlikten tam anlamıyla vazgeçip, bireysel yeteneklere bakmış oluyorsun. Bu da "organizasyonum yok" demek, itiraf gibi. Randers karşısında yine ayakta kalırsın da, daha tempolu, hareketli olmaya çalışacak takıma karşı bu düzen işlemez.

18 yorum:

  1. Zaten moral bozan da bu değişiklikler oldu ya oyunu falan her şeyi geçtim bu üzüyor hayal kırıklığına uğratıyor, feg babel Falcao kaldığı sürece işler birazcık kötü gittiğin de her seferinde bu oyunculara başvurulacak, vitor bile mesut çıkarıp genç oyuncuları alıyor oyuna bakın maç kazandırdı çocuk peki hoca ne yapıyor? Hemen veteranları alıyor çok yazık çok

    YanıtlaSil
  2. Gençler ve tecrübelileri karsa yine bir nebze ama ön tarafa 4 tane bitmiş oyuncu atmanın manası nedir? Randers ligi düşünmeyip tempoyu arttırsa nasıl karşı koyacaktık acaba. Fatih hocayı severim ama artık veliahtının bulunması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de sorguluyorum ve işin içinden çıkamıyorum.

      Sil
  3. bu yıl da alanya fln önde basarak bizi yenecek, gidişat bu maalesef.

    YanıtlaSil
  4. Maalesef Fatih Hoca yeni sistemlere ayak uyduramiyor.Sergen Yalçın elinde çok kötü kadro varken takimi çok iyi oynatıyor .Fatih hocanın kalmasından yanaydim.Ama gördüğüm kadarıyla bahanelere sığınıp kendi hatalarından ders çıkarmıyor.Okan buruk veya Çağdaş atan gibi modern futbol oynatan teknik direktörler ile çalışmamız gerekecek gibi görünüyor.Cagdan atan çok koyu bir galatasaray taraftari.Oynattigi futbolu çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sistemlere ayak uydurup, uydurmama konusu değil. Kendi kafasındaki doğruda ısrar etmesi. Eskiden formasyonlara bağlı kalmazdı, bir anda doğru oyun ne ise ona dönerdi. O oyunu da kendi bulurdu.

      Sil
  5. Cok iyi yazi olmus, senin de belirttigin gibi Fatih hoca o degisikliklerle resmen diyor ki bireysel bir seyler yapabilirsek yapariz yoksa bu zayif rakibi bile acacak sistematik bir oyun planimiz yok, nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. O değişiklikler, olmayan oyunun da iflasıydı.

      Sil
  6. Küçük bir bilgi paylaşayım. Yanlış hesaplamadıysam maça başlangıç kadromuzun yaş ortalaması 26.9 maç biterken yaş ortalamamız 30.2 Genellikle düşen tempoyu toplamak için yaş ortalaması düşer değişiklikler ile ama bizde tam tersi oldu. Türkiye için genel sıkıntı yedek oyuncular gençlerde oluşmayıp ilk 11 den düşen oyuncular ile oluştuğu için yedek kulübesinden giren dinanizm değil deneyim oluyor.
    Benim bir gördüğüm pozitiflik; Fatih Terim oyuncu kazanmak için bu sene, geçen 4 seneden daha çok uğraşıyor. İyi yayınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca yine sapkadan tavsan cikarmak zorunda cunku rakipler bu sene cok daha guclu ozellikle Trabzon ve Besiktas su anki kadromuza kiyasla net daha iyi takimlar daha da iyi oynuyorlar, Gedson'un da gelmeyecegini düsünürsek yaraticilik kısmı tecrubesiz Cicaldau'ya bakiyor sadece acikcasi kadro bu sekilde olacaksa ve benchten kimseyi kazanamazsak isimiz cok zor.

      Sil
    2. Yine de böyle olmak zorunda değildi. Gençlerin yok değil. Bazı isimlerden çıkamamak, onları kullanmaya sebep tabii.

      Sil
  7. Oyuncu değişikleri yaparken giren bu 3 futbolcu ile şu planlı hücum organizasyonlarını yapıcaz denmediğine adım kadar eminim ama ispat edemem. Fatih hocam devrim yapacak adam gsde gençleşme anlamında da kosmen başladı ama derwall gibi devrimin en önemli ayaklarından biri teknik ekipte olmalı bugün abartıyorum 20 yardımcı alıcam taç uzmanı, oyuncu değişiklik uzmanı (böyle antrönör var bu arada) vsvs kim itiraz eder. Teknik ve futbolcu yönetimi anlamında felaket yönetiliyoruz malesef fatih hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Mancini gelirken de bu kadar kalabalik ekip mi olur demislerdi hatta adam kendi ucretinden indirim yapip ekibine vermisti sonucta gelinen noktalar ortada, Fatih Hoca bundan 10 sene once top teknik adam listelerinde Mancini ile yer alirken Mancini Avrupa Sampiyonu oldu Hocamiz eskiye nazaran cok da ileri gidemedi, endustriyel futbolda ekip cok onemli ekip kurmak zaman aliyor ve her seyi tek kisinin takip etmesi de imkansiz.

      Sil
    2. Hoca kurardı aslında o ekipleri, yenilenmeyi sevdiği için hala bu seviyede. Bilemiyorum nedenini.

      Sil
  8. arda, babel ve feghouli'den ancak birini sahada taşıyabilir diğer on kişi. eğer tempodan feragat etmek istemiyorsa bu üçlüden birini sahaya sürmek lazım ki bu üçlünün tempodan yiyip oyun aklı ile sahaya kattkılarını son dönemde hesaba katarsar tempo ağır basıyor. babel yada arda'ya sol tarafta tanınan şanslar ömer ve barış alper'e de tanınabilir sanki ilerleyen süreçte. sağ tarafta ise kerem'de ısrar etmek lazım ama o da bazen oyun içinde çok kaybolabiliyor o konuda biraz daha etkin olabilmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi bir anda girince de kalite yükselmiyor, olan temponu da kaybediyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir