12 Ağustos 2021 Perşembe

PSG adına dev transfer de, peki ya Messi için?


Messi süreci çok ilginç. Barcelona'dan ayrılırken gözyaşları, 1 gün sonra PSG'e imza atarken yüzünde gülücükler. PSG'e gidişi de ayrı bir olay. PSG adına dev bir adım da, Messi adına bir meydan okuma yok. PSG her ne kadar geçen yıl şampiyon olamamış olsa da, bu yıl istediğini alır. Rakipsiz olacaklarına inanıyorum. Meydan okuma ancak Şampiyonlar Ligi üzerine olabilir. 1 kupa daha fazlasını vaat ettiriyor olsa da, orada başarabileceği her şeyi başardı. Tamamen duygusal nedenler üzerine gerçekleşen bir transfer.

Barcelona'dan ayrılmasını istemezdim. Messi'nin durumu Ronaldo gibi değil ki, Ronaldo'nun transferlerine bakınca hep bir meydan okuma var. Manchester United, Real Madrid, Juventus gibi. Aslında bir kulüpte başlayıp, orada tamamlamak daha güzel bir şey. Messi bu anlamda özeldi de, PSG transferi olunca her şey bir kenara gelmiş gibi. PSG adına büyük transfer. Mbappe, Neymar, Messi üçlüsünü izlemek keyifli olacak. Sadece onunla da kalmadılar, tüm takım iyi durumda. Hala da transfere devam ediyorlar.

Ne bileyim, bu göz yaşları bana o kadar samimi gelmedi. 1 önceki sezon ayrılmak istemiş mesela. Daha önce de 1 kez daha ayrılmak istemişti, hatta Manchester City'e mi gidiyor diye sormuştuk. Şimdi de eğer transfer oluyorsa, Premier Lig'e gitmeliydi diye düşünüyordum. Orada izlemek isterdim işte. Manchester City, Chelsea gibi takımlar bile daha büyük bir meydan okuma olurdu. Öncesinde geliyorum deyip, Luis Suarez'in uğraşı ile Barcelona'da kalınca, City de bu işten soğudu.

PSG'den başka da seçenek düşünmüyorduk. Beklediğimiz gibi ve hızlıca gelişti. Hızlıca desek de, transferin altyapısı mutlaka vardı. Barcelona da o kadar kötü yönetildi ki, şu an bir maaş çöplüğü oluştu. Maaşlar, gelirlerin yüzde 95'ini esir almış. Messi hiç maaş almasa dahi, La Liga limitlerinin üzerindeler. Oluşan bu çöplükte de Messi'nin payı var. İstediği transferleri ve teknik adamları yıllarca bu takıma getirdi. En son Agüero geldi o yoldan ve Messi gitti. Şu an Agüero, 10 hafta sahalardan uzak.

20 yorum:

  1. Messi kariyerini ve istatistiklerini riske etmek istemedi gibi geliyor bana. Senelerdir takım arkadaşları defansif yükünü çekiyorlardı. Premier Lig'de bu lüksü olmayacaktı, kendisi için garanti olanı seçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel de kazanacak tabii. Bu da etken. Ama en doğrusunu sen yazdın. Şu dönem hiç riske girmeden, en iyiler arasında oynamak istedi. Tabii bu sefer de Mbappe sorunu doğdu. O konu da ilginç. Bir ara yazacağım :)

      Sil
    2. Al-Sadd'ın 3 sene için 1 milyar dolarlık teklifi de vardı. Tabii o işin şakası :) Mbappe bence kontratının sonunda Real Madrid'e gitmeyi düşünüyordur. La Liga'nın marka değeri çok düştü, Real Madrid ve finansal sıkıntıları seneye kadar çözebilirse Barcelona çok sükseli transferler yapacaklar gibime geliyor.

      Sil
    3. Vardı da, Avrupa'dan da kopmuyorsun bu sefer. Adam her şeyi ayarlamış, bu 1 günlük iş de değil. Kontak uzun :)

      Barcelona önce beli doğrultsun :)

      Sil
    4. adsız kardeşim adama teklif gelmedi ki? epl devleri peşindeyken psg seçimi yapmadı messi. teklif gelmedi. olay erken patlasa city peşine düşerdi. ama grealish gelmişti. ardından kane'in peşine düştüler. chelsea desen haaland olmadı lukaku ile ilgilendi. united ve liverpool'un zaten adını bile anan olmadı.

      sadece tottenham ilgilenmiş. maradona napoli benzeri bir durum oluşabilirdi aslında orada :) ama istememiş. kısacası psg tek alternatifti.

      Sil
    5. Gelmeme ihtimali yok bence. City olmaz, Chelsea olur.

      Sil
    6. gelmedi. chelsea tamamen haaland ve ardından lukaku ile uğraştı. zaten teklif gelse en azından 5-6 gün süreç izlerdik. adam teklifleri dinlerdi. sadece psg olunca 2 günde imzayı attı.

      Sil
    7. PSG kontağı da bence 2 gün öncesinin değil, çok daha öncesi. En az birkaç aylık uğraş.

      Sil
  2. Premier lig gibi bir meydan okumayı göze alamazdi. Ona en uygun takım Manchester City'ydi. Onlar da Grealish transferi ile Messi yolunu kapattılar. Manchester veya Chelsea de olabilirdi fakat Messi bu meydan okumalara cesaret edemedi ne yazık ki. Fransa'da istatistik kasar artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chelsea de olurdu bence :) CL deneyecekler, alsınlar da bir zahmet ama alamayacaklar yine. Bu arada mobil sürümünü düzelttim, beğendin mi :)

      Sil
    2. Evet eski haline dönmüş. Öncekine de alışmıştık ama böyle alıştığım gibi olunca daha bir sevdim. Yıllardır bloga bu haliyle girdiğimiz için böylesi daha güzel geldi :)

      Sil
    3. Böyle devam edecek artık. Ben de böyle seviyorum :)

      Sil
    4. Bir de naçizane tavsiyem. Galatasaray yazıları çok güzel ve faydalı elbette ama bu şekilde arada Avrupa futbolundan da yazılar olabilir blogda.

      Sil
    5. Güzel tavsiye, teşekkür ederim :) Yazasım çok gelmiyor ya da işi bilenlerden okumayı tercih ediyorum diyeyim. Ondan yazmıyorum. Çok da başarılı sayılmam.

      Sil
  3. Konudisi ama tema duzelmis sakin daha elleme abi 😂
    blogta yazi varmi diye girdim baktim eski temaya donmus hersey cok iyi boyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi sorun temada değil, başka yerdeymiş. Mobili düzelttim ama, web sürümünde banner altı reklam biraz büyümek zorunda kaldı :)

      Sil
  4. Doyumsuzluk maalesef.Ayidiyet duygusu olsa makul ücrete oynardı Barça da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0 ücret alsa da gerçi, o limiti tutturamıyorlar.

      Sil
  5. Messiye preier ligden yeklif gelmedi. Geçen sene city 5 yıllık teklifle geldi 3 sene city 2 sene abudhabi şeklinde ama bu sene gelmedi. Chealsenin bence aklının ucundan geçmedi lukaku kovalıyordu ve aldılar ayrıca tuchel takımı geçen sene gençleştirme hamlesini devam ettiriyor. United sanchoyu aldı ofansif açıdan çok iyiler. İtalyada juventus dışında kimse bu transfere girişmez onlarda ronaldoya sahip. Münihe ters bir hamle zaten yani sonuç olarak Psg bence en büyük talipti ve gitti. Messinin gülmesi gayet doğal adam kalmak için yırtındı ama olmadı. Psgye saygısızlık olurdu somurtsa ve profosyenelliğe sıpmazdı sonuçta adamlarda yatırım yapmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chelsea ilgisi vardı bence. Hadi teklif gelmedi diyelim. Gelseydi de kabul edeceğini düşünmüyordum. PSG tek tercihti ve bu iş uzun zamandır belliydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir