6 Ağustos 2021 Cuma

Rakip teknik direktörü de, Kerem Aktürkoğlu'nu işaret ediyor


Rakip teknik direktörü de, Kerem Aktürkoğlu'nu işaret ediyor. Çok iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Bu sezon 11'deki yerini de kaybetmeyecektir. Sağ kanatta da iyi işler yapıyor ama sol tarafta oynaması gerektiğini düşünüyorum. Kat ederek oynadığında daha iyi çünkü. Her 2 ayağını kullanabiliyor, o yüzden de çalım atmasında sorun yok. Yine de etki oluşturduğu, girdiği pozisyonlara bakıyorum, hep sola kaymış.

Babel eleştirildi mesela. Takımı yavaşlattığı doğru. Çalım atabiliyor, fiziğiyle ayakta kalıyor ama ağır, bu yüzden eleştiriliyor. Takım da hücumda yavaşlayınca, bahsettiğin dinamizmin bir anlamı kalmıyor. Kenardan gelse mesela, takımın hücumda kalabilmesi anlamında ya da şut aradığı anlarda etkili olur. 11 başlatınca, hücum biraz daha akıl kazansın derken, hız düşüyor. Orada Kerem Aktürkoğlu'nu kullansak, bence van Aanholt ile daha iyi bir uyum izleyeceğiz.

Arda Turan giriyor 2. yarıda da. O mu hızlandırdı mesela takımı? Sol beki de değiştirdik derken, iyi kötü oradan gelirken, gelemez olduk. Sağ tarafa baktık biraz daha, Boey ön plana çıktı. Kerem Aktürkoğlu ise Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra, ister istemez oyundan koptu. İlk yarıda da çok hareketliydi, düşüşü doğal. Arda Turan yerine Barış Alper Yılmaz tercih edilse, her 2 kanadı da hızlı kılacaksın ve Kerem Aktürkoğlu da bu kadar yıpranmamış olacak.

Sağ kanatta oynayamaz demiyorum, net oynar. Solda çok daha iyi. Sol tarafta, Kerem Aktürkoğlu / Barış Alper Yılmaz rotasyonunu görmek isterim. Babel de maçın gidişatına göre hamle oyuncun olur. Ya da forvet rotasyonunda, sahte 9 gibi kullanırsın. Hızı düşürmeye gerek yok. Oyun aklı artacaksa da, sağ kanada, oyun kurucu özellikli bir isim bulmak gerekiyor. St Johnstone bir şekilde geçilir de, sezon adına bu yazdıklarım olmazsa olmaz.

12 yorum:

  1. Morutan tarzı bir kanat oyuncusu takım için gerekli

    YanıtlaSil
  2. Sağ kanada bir oyuncu alınıp Kerem de sola çekilirse daha faydalı olur. O kadar transfer yapıldı ama kanat oyuncumuz yok doğru düzgün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bekliyorum ben de. Sağ kanat, oyun kurucu özellikli bir isim istiyor.

      Sil
  3. Maçın başından sonuna kadar, hep şunu düşündüm. İlk 11'i ilk gördüğüm andan itibaren de hep aklımdaydı. Kerem solda, Emre Kılınç sağda başlasaydı çok daha iyi olmaz mıydı? Hem 2011-12 Galatasarayı gibi merkeze yardıma gelebilecek kanat rolünde Emre Kılınç'ı görürdük. Hem iki kanat daha hareketli olurken, Kerem daha etkili oynadığı rolde olurdu. Hem de yorulmamış bir Babel son dakikalara doğru hamle olarak elinde beklerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi, kanatları daha hızlı kılardın ama Emre Kılınç da sağ kanatta hiç iyi görüntü vermedi bizde. Aytaç Kara yerine Emre Kılınç başlamalıymış sanki.

      Sil
  4. Yazdiklarina katilmamak elde degil zaten rakip teknik adam da durdurmakta zorlandik demisti Kerem icin ama esas sorun sag acikta bana göre Ghezzal ya da benzeri bir ismin eksikligini cekiyoruz cok bariz bir sekilde net sag acik ihtiyaci var bu takimin.

    YanıtlaSil
  5. Zaten morutan tarzı biri alınsa sol kanada geçer sürekli ama babeli soöda kullabmak adına sağa koyuluyor. Dün bir kez daha gördikki arda, babel bu takıma verdikleri veremediklerinden çok fazla koy barışı hocam koy emre kılıncı hocam, emre şampiyonluk maçında yedekten bile girmiyor dün yok bu yoklukta kullanmıyosun emreyi, sekidika kapanan takıma napabilir emre en azında şıtu var biraz daha pasa yatkın, aytaç ilk yatı fizikende kötüydü maçada giremedi 1-2 orta dışında oyuncu değişikliklerini geçen senede bu sene başında da kötü kullanıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu'nu da biraz Feghouli, Ghezzal gibi kullanmak istiyor, sağda ısrarı ondan. Dönüşüm amaçlıyor ki, Kerem sağda kötü oynamıyor.

      Sil
  6. Taylan,Berkan,Cicaldau,Kerem ve Ogulcan ortasahasini çok merak ediyorum.cok dinamik ve etkili bir ortasaha olur düşüncesindeyim.Ogulcan geçen sene 11 oynadığı dönemde çok etkili olmuştu.daha sonra sakatlık ve cezadan dolayı pek yararlanamadik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka daha hareket kazanırız, presin gücü artar. Bakalım olacak mı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir